Fórum » O TECHNIKE

Nikon

insomnium
insomnium 2008-11-11 23:30:09+01
Chcel by som vas poziadat o radu chcem si kupit digi.zrkadlovku a neviem sa rozhodnut aku kupit chcel by som nieco zhruba do 20000sk. vie niekto poradit? Vopred D.

Ultra TXF
2008-11-12 11:58:10+01
LCD nežerie veľa z baterky,lebo je čierny a sviatia len údaje na ňom,takže spotreba je minimálna,ale to sa dá tiež nastaviť.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-11-12 12:23:31+01
Pokrocily uzivatel potrebuje fotoaparat, krory ho nebude znervoznovat a zdrziavat nedotiahnutou ergonomiou, ci absenciou nejakej funkcie alebo nizkymi parametrami. Prave pre neho je stavovy displej takmer nepostradatelny, podobne ako pohodlny uchop, velky hladacik, dva otocne volice, rychly pristup k nastaveniu ISO, merania, zaostrovania, WB... Pri niektorych akciach menim objektiv aj 50 krat a cely pristroj prenastavujem na rozne situacie takmer vo vsetkych parametroch. Keby som mal pristroj amaterskej kategorie, asi by ma z neho jeb..., nech by mal akykolvek dobry snimac, pretoze by ma neskutocne zdrziaval. Fotograf potrebuje fotografovat a nie preliezavat menu, stlacat trojkombiunacie tlacidiel, ci sliepnat do hladacika.
Aj amatersky fotograf, keby dostal na vyskusanie ergonomicky lepsi model, by ocenil hlavne komfort ovladania a prace a mohol by sa viac sustredit na fotografovanie. K svojmu aparatu by sa vracial s lutostou. Niekedy je to ako ked prejde z Photoshopu Elements na CS4 a hovori si, ved tam takmer nie je rozdiel, urobim to iste, ale ked sa vrati spat, zrazu zisti ten velky rozdiel.

Ultra TXF
2008-11-12 12:50:50+01
Karol,lenže tu radíme človeku,ktorý ide kúpiť prvú digit.zrkadlovku v cene do 20.000 ,takže cena je na prvom mieste ak som správne pochopil ,v tej cenovej hladine chce aby poskytoval čo najlepší obrazový výstup.Ty si profík,ktorého by určite 450D obmedzoval, ale na hobby fotenie je plne vyhovujúci a so slušným záklaďákom.

Slavo Jancisin
2008-11-12 12:54:02+01
príspevok od: Ultra TXF
Ako ti môže svietiť do oka,keď po priložení oka k hľadáčiku displej zhasne automaticky a keď zase oddiališ zase za zapne.To nemyslíš vážne,že ti stále svieti :) ,šak sa to dá nastaviť .Si robíš srandu ?
píšem tu vlastnú skúsenosť s foťákmi, ktoré som mal/mám (oly a nikon). takže to čo píšeš je veľmi dobrá funkcia ...

oboy
2008-11-12 13:03:11+01
Karol,lenže tu radíme človeku,ktorý ide kúpiť prvú digit.zrkadlovku v cene do 20.000 ,takže cena je na prvom mieste ak som správne pochopil ,v tej cenovej hladine chce aby poskytoval čo najlepší obrazový výstup.Ty si profík,ktorého by určite 450D obmedzoval, ale na hobby fotenie je plne vyhovujúci a so slušným záklaďákom.
Na prvom mieste sa tu bavime snad o Nikonoch, pokial dobre vidim v nazve vlakna ;)

Ultra TXF
2008-11-12 13:03:44+01
Okrem toho aj dĺžka zapnutia LCD displeja sa dá nastaviť na minimum ,aby ´nežral´ batériu.Proste sa po napr.2 sek.vypne a zapne sa znovu až namáčknutím spúšte,takže spotreba je ozaj minimálna.

2008-11-12 13:04:29+01
do 20tis nie je lepsia volba, nez ´slusne´ jazdeny Nikon D80 + Tamron 17-50/2.8...
mam uz 5. zrkadlovku za cca 3 roky a 3 boli z druhej ruky, 2 nove. doteraz 0 problemov.

Ultra TXF
2008-11-12 13:06:36+01
príspevok od: oboy
Na prvom mieste sa tu bavime snad o Nikonoch, pokial dobre vidim v nazve vlakna ;)
To mi je jasné,ale ako si si nevšimol,tak tam niekto vložil otázku ohľadom Canonu 450D :)takže keep cool :)

Ultra TXF
2008-11-12 13:08:20+01
Súhlasím s tebou ,ale napr.ja osobne by som nechcel ´jazdený´ foťák ani auto:)

2008-11-12 13:09:01+01
To mi je jasné,ale ako si si nevšimol,tak tam niekto vložil otázku ohľadom Canonu 450D :)takže keep cool :)
ee, canon si sem zacal pchat ty, lebo si niekto ´dovolil vyradit canon z vyberu´ :-D :-D :-D :-D :-D
taka madarska politika: dlho o nich nik nehovoril, tak sa postavi par sasov na hranice a ´protestuju´ :-D :-D :-D to bola jaka fraska :-D :-D :-D

Ultra TXF
2008-11-12 13:16:23+01
Blbosť jak rampa...pozri si hore príspevok sachtikusa :)

slavmiro
2008-11-12 13:16:49+01
Ako ti môže svietiť do oka,keď po priložení oka k hľadáčiku displej zhasne automaticky a keď zase oddiališ zase za zapne.To nemyslíš vážne,že ti stále svieti :) ,šak sa to dá nastaviť .Si robíš srandu ?
chcel som fotit vecer na plazi s nejakym DSLR Olympusom E410, mal len LCD, kde zobrazoval systemove nastavenia. Svietilo to na bielo, takze moje oko sa velmi tazko prisposobovalo na tmavu scenu na plazi, zrenicky som mal stiahnute zo svietacieho LCD a bolo to na chuja. Opacny priklad, na priamom slnku na LCD je velmi tazko citatelne hocico. Niet nad klasiku v podobe tekutych krystalov.
Co sa tyka energie, z principu LCD funguje na baze permanentneho podsvietenia a zakryvanim tejto svetelnej plochy RGB maskou vznika obraz a preto ma vlastne vseobecne LCD problem s kontrastom. Takze nie je pravda ze LCD ma mensi odber ak je pozadie akoze tmave cierne, podla mna.

2008-11-12 13:16:54+01
ty musis byt nejaky prachaty :-D :-D :-D
som kupil pred 3 tyzdnami 3.5 rocny ford mondeo, 2.0l diesel, 96kW, 100tis najazdene, skoro plna vybava. stav? dokonaly. cena? necelych 300tis. odhad nakupnej ceny noveho? 959.000Sk. moje druhe jazdene auto, prve bola toyota yaris, tiez 3.5 rocna, ked kupovana.
nove auto? ano, na firmu, alebo, ak by som ho mohol vyplatit max 2 vyplatami. a to v tejto kategorii este chvilu nebudem moct :-D :-D :-D

2008-11-12 13:19:06+01
Blbosť jak rampa...pozri si hore príspevok sachtikusa :)
pozri si 3. (slovom treti) prispevok:
Ultra TXF - 12.11.2008 - 08:27
Do 20.000,- aj s objektívom sa pohybuje len Canon 450D .Z druhej ruky by som nechcel nič....by ma to tak netešilo :) a nevieš koľko a ako s tým bolo fotené.

Okrem toho, ze tvoje tvrdenie nie je pravdive, lebo sa do tej ceny pohybuju ako nikon D40, D60, tak aj napr. olympusy a tusim aj pentax, tak sa ta nik nepytal na canon a sam si ho sem vopchal. cize blbost ako rampa to nie je.
som zvedavy, kedy si konecne priznas, ze odpovedas na otazky, ktore nik nedava a vsade pchas canon :-D :-D :-D

Ultra TXF
2008-11-12 13:20:22+01
Ok ,ja som ho ako prvý spomenul,lebo som reagoval na text kde píše o zrkadlovke ako takej,ten nadpis mi ušiel .
Mne je to jedno čo si kúpi,ja som kúpil a som spokojný.
Nebudem sa tu už zapájať do debaty,lebo aj tak to nemá význam,každý z nách je nikon alebo canon pozitiv :)

Ultra TXF
2008-11-12 13:24:34+01
Tak Nikon D40 alebo 60 by som už asi nikomu nedoporučoval,keď má lepšiu alternatívu tak v nikone ako i canone .
Ty zase všade pcháš nikon,zarytejšieho nikonistu som tu ani nevidel :)
ja to beriem tak....nový stroj do 20.000,-....čo má na výber?

Ultra TXF
2008-11-12 13:27:42+01
Ja chápem frustráciu nikonistov,keď po chvíli na výslní sú zase až druhý,ale podľa mňa Nikon čoskoro vydá niečo konkurencieschopné po všetkých stránkach,t.z.technicky i cenovo.

2008-11-12 13:34:07+01
nikde nepisal ´novy´ a nadpis je Nikon ;)

na vyber je napr: http://www.megafoto.sk/Pentax/k200d-18-55-AL alebo http://www.megafoto.sk/Pentax/k200d-18-55-200 a to je lepsi stroj, nez 450D, aj ked sa budes akokolvek hadat :-D :-D :-D

a ´lebo je lepsia alternativa´ :-D ano, potom by sme odporucali len Nikon D3 a Canon 1Ds MarkIII, lebo tam uz lepsia alternativa nie je :-D :-D :-D

a neprizna a neprizna... :-D :-D :-D

2008-11-12 13:35:45+01
Ja chápem frustráciu nikonistov,keď po chvíli na výslní sú zase až druhý,ale podľa mňa Nikon čoskoro vydá niečo konkurencieschopné po všetkých stránkach,t.z.technicky i cenovo.
looooooooooooool :-D :-D :-D
pokial budu canonisti fotit ako ty, tak budeme radi ´druhi´ :-D :-D :-D :-D :-D

nejak ti dochadzaju argumenty, ked uz zacinas byt ´osobny´ :-D :-D :-D :-D :-D

Ultra TXF
2008-11-12 13:38:17+01
...ale šak ja ťa len tak štengrujem,lebo ťa poznám...si sa chytil :)

Ale aj tak mi nedá,je niečo za 16.000,- aj so záklaďákom lepšie ako 450D ?
S tým pentaxom sa strč....ešte si zabudol na Sony alebo Minoltu,lenže to nie je alternatíva k Nikonu alebo Canonu.Myslím stále v tej cene.

Strana 2 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()