Fórum » O TECHNIKE

Nikon

insomnium
insomnium 2008-11-11 23:30:09+01
Chcel by som vas poziadat o radu chcem si kupit digi.zrkadlovku a neviem sa rozhodnut aku kupit chcel by som nieco zhruba do 20000sk. vie niekto poradit? Vopred D.

Ultra TXF
2008-11-12 13:44:54+01
No tak osobný si jedine ty.
Kľudne si prečítam kritiku k svojim fotkám.Nakoniec o to mi aj ide.Ja fotím pár mesiacov a ak to čo tu mám uverejnené sú úplné chujoviny podľa teba, tak mi napíš ,čo je zlé a ja sa budem snažiť to zlepšiť.Môžeš mi to napísať pod fotky alebo do súkromnej ,aby si nevytváral doje,že moje fotgrafie majú veľa komentov.

budem ti povďačný ivan

2008-11-12 13:56:53+01
konecne to z teba vypadlo!!! fotis par mesiacov a uz tu davas rady, ako stary harcovnik ;) skus sa nad tym zamysliet.

ja fotim 3 roky, tak vaznejsie. mal som v rukach vacsinu canon a nikon pristrojov za toto casove obdobie, par pentaxov, oly e-3 a sony a700. vlastnil som cez 20 objektivov, plus dalsie som mal pozicane a tak som si urobil ´databazu v hlave´, podla ktorej radim. skus si to porovnat s tym, co mas za sebou ty a potom si skus uvedomit, ze preferovanie 1 znacky a 1 pristroja v debate o inej znacke je predsale ako past na oko ;)

ak chces komentare k fotkam, nie je problem, ale pri caji/kofole niekde vonku vytlacene na A4. fotka je fotkou az ked je vytlacena ;)

Ultra TXF
2008-11-12 14:23:31+01
Presne o tom preferovaní hovorím.....to ja ale tvoj problém majstre.
Ja predtým než som si kúpil aparát,tak som prešiel čo najviac dostupných recenzií a článkov od renomovaných fotografov,v ktorých popisovali aj praktické skúsenosti a na základe toho som prišiel k určitému záveru.
Nie je možnosť testovať každý fotoaparát osobne a nakoniec na to tie recenzie aj sú,aby si event.záujemca urobil obraz o tom ktorom aparáte.
Z toho čo som zistil a čo viem o súčasných cenách na trhu som dal jeden typ a
je mi ukradnuté,či je to canon alebo nikon.Som presvedčený o tom,že za 16.000,- sa nedá kúpiť lepší nový apaprát ako je 450D....pozor opäť len podľa recenzíí a toho,čo som sa prípadne aj tu dočítal.Tak ako si myslím,že Canon 40D -telo za 22.000,- je bezkonkurenčná ponuka.Rovnako
Pre mňa názor zarytého nikonistu nie je smerodatný tobôž keď mi ponúka aj objektívy,ktorých sa potrebuje zbaviť.

Ultra TXF
2008-11-12 14:57:44+01
Nechcem sa hádať,je to vec každého jedného ako mu to sadne.Mne to nevadí a na ten displej v podstate nepozerám,len keď si pozerám fotky.Fotím buď s prioritou času alebo clony podľa toho čo práve potrebujem v danej chvíli preferovať a všetko potrebné vidím v hľadáčiku.Skor som sa snažil dostať všetko pod palec bez toho aby som musel dávať dole oko z hľadáčika.

javelin
2008-11-12 15:29:44+01
Chlapci ja fotím cca 30 rokov.....mam 40....bohužial fotografa to zo mna nespraví ,ak to raz nie je v oku.
Tie roky uvadzam iba preto aby sa dalo uverit tomu že som vlastnil večšinu analog. fotoaparatov....okrem Olympus,Leica,Hasellblad........a nebudete my verit vždy som bol zastancom značky ktorú som zrovna vlastnil....myslím si že sme všetci rovnaký ....ale zasa tieto debaty nam robia dobre včetkým....že cickoši.....))))

slavmiro
2008-11-12 15:38:19+01
este jeden prakticky priklad kedy sa hodi stavovy display (s.d.). Na modernych zrkadlovkach sa obcas pri foteni zo stativu pouziva lifeview, teda na LCD mam obraz a je sikovne nezavisle mat zobrazene info na tele aparatu. Osobne pri foteni aktivne sledujem alltime parametre ako pocest zostavajucich zaberov, cas, clonu, EV, expozimeter prim M ci stav akku. Nemam teda rad teda DSLR bez rozdielu znacky co stavovy display nemaju. Je to len kompromis v dosledku znizovania ceny a zmensovania rozmerov aparatu. Ako pises, ze ty sa vlastne ani nedivas na nastavenia, ale tym vlastne priznavas ergo nevyhodu a obmedzenie do ktoreho si sa absenciou s.d. dostal. Karol Srnec to velmi dobre cele popisal.

Ultra TXF
2008-11-12 15:40:39+01
Zdravím Ťa,

no ja som v danej chvíli kúpil to, čo sami zdalo podľa dostupných informácií najlepšie ( samozrejme s prihladnutím na hrúbku peňaženky).Keď by som kupoval teraz,asi by som mal Canon 40D alebo Nikon 90 .Je mi to ukradnuté aká je to značka.Lenže v tej dobe stála 40D raz toľko a D90 ešte nebola.Okrem toho vzhľadom na to koľko času fenujem foteniu a čo od toho chcem ani nič viac nepotrebujem.Na ePhote má kopec ľudí dobré fotky s Canonom 350D alebo Nikonon D40 .Nie je to len o technike ....
Mne debata , event.aj malá ´hádka´ nevadí,pokiaľ sa tu niekto nezačne oháňať fotografiami,pretože k tomu by som sa neznížil aby som v debate o hardveri niekomu vyhadzoval na oči jeho fotografie,bárs by to boli úplné nepodarky.

Ultra TXF
2008-11-12 15:56:48+01
príspevok od: slavmiro
este jeden prakticky priklad kedy sa hodi stavovy display (s.d.). Na modernych zrkadlovkach sa obcas pri foteni zo stativu pouziva lifeview, teda na LCD mam obraz a je sikovne nezavisle mat zobrazene info na tele aparatu. Osobne pri foteni aktivne sledujem alltime parametre ako pocest zostavajucich zaberov, cas, clonu, EV, expozimeter prim M ci stav akku. Nemam teda rad teda DSLR bez rozdielu znacky co stavovy display nemaju. Je to len kompromis v dosledku znizovania ceny a zmensovania rozmerov aparatu. Ako pises, ze ty sa vlastne ani nedivas na nastavenia, ale tym vlastne priznavas ergo nevyhodu a obmedzenie do ktoreho si sa absenciou s.d. dostal. Karol Srnec to velmi dobre cele popisal.
Ja s tebou súhlasím,len ty aj karol ste fotografi ,ktorí sa tomu pomerne intezívne venujete a teda skôr sa dostanete do situácie,že vás niečo obmedzí.Ja to mám ako postranný koníček,ktorý ma baví.Takže mňa takého prkotiny nejako netrápia,ja som spokojný.
Ak niekomu radím,tak s tým ,že mám toho hodne prečítaného a vyhľadaného,
myslím,že z nezávislých zdrojov a teda tá ´fundovaná´ rada je len sprostredkovaná. Neviem či tu niekto predtým ako ,kupoval svoju prvú zrkadlovku, testoval 10 mašín.Asi nikto...takže sa snažíme získať informácie z časopisov,recenzií atď.

javelin
2008-11-12 16:04:36+01
Ja som napr. už dlho nehodnotil žiadnu fotografiu......ako nahle som totiž niečo zvozil. tak ma zahltili odpovede ,aj v sukr. pošte typu :čo si o sebe myslíš, ty si akože profesional, ty blbec , ty pleps...ja na tom nič zlé nevidím a pod. Preto mam v profile napísané čo mam a zaprisahal som sa že o kvalite sa už bavit s nikým nebudem....nechat sa bombardovat e-mailami od začinajúcich autorov , ktorých doma mama pochvalila ako krasne fotia . fakt nepotrebujem.....

Ultra TXF
2008-11-12 16:13:54+01
príspevok od: javelin
Ja som napr. už dlho nehodnotil žiadnu fotografiu......ako nahle som totiž niečo zvozil. tak ma zahltili odpovede ,aj v sukr. pošte typu :čo si o sebe myslíš, ty si akože profesional, ty blbec , ty pleps...ja na tom nič zlé nevidím a pod. Preto mam v profile napísané čo mam a zaprisahal som sa že o kvalite sa už bavit s nikým nebudem....nechat sa bombardovat e-mailami od začinajúcich autorov , ktorých doma mama pochvalila ako krasne fotia . fakt nepotrebujem.....
Ale ok.....keď sa bavíme o konkrétnej fotke,tak v pohode,môže si ma podať kto chce,nakoniec s tým musím počítať,ale nie takto....Nepripadá mi to fér.

zeppelin
2008-11-12 16:17:23+01
hm, aky agilny biznismen sa z Tebe stalo prechodom na FF :))))) ;) no ked nahodou najdes kupca z BA co kupi ten moj 18-135 za 7tis. mozme sa skusit dohodnut... :)

javelin
2008-11-12 16:30:34+01
Ved ja som to ani nemieril na teba.....na FA CZ som placol jednému joint-umelcovi jednotku....a ten pako my ich hned vrátil dve....)))) a ešte sa tromi mailami dožadoval vysvetlenia že čo som si to dovolil_)))
Lúčim sa slovami klasika...Dožadovači všetkých krajín, polibte mi prdel...tak...idem na klzisko...nech sa mi večer lepšie spí....myslím od toho piva čo si dám po ceste späť :)))

javelin
2008-11-12 16:32:11+01
Opravujem :::mi ich vrátil z mhekkým I.

insomnium
2008-11-12 22:05:12+01
no len mi vadi na Nikone D80 ze nema stabilizator obrazu

insomnium
2008-11-12 22:05:37+01
A co vravite na Pentax K20 alebo K200

Tom.M
2008-11-12 22:18:33+01
príspevok od: insomnium
Pokial ti vadi, ze Nikon D80 nema stabilizaciu obrazu, musis sa v tom pripade preorientovat na inu znacku DSLR, ktora ma vstavanu stabilizaciu na snimaci.

2008-11-12 22:39:13+01
fotografi fotili desiatky rokov bez stabilizacie a ake krasne fotky urobili.
kup D40 + 18-55 vr a budes mat viac fotaku, ako dokaze vyuzit...

Tom.M
2008-11-12 22:58:03+01
Spominal si, ze chces do 20tisic fotak. Pokial ti to nerobi problem kupit si to na amazon.co.uk, mas tam Nikon D80 so setakom...samozrejme novy za £560 co je cca 20500. Myslim, ze za tie peniaze skvela volba...

javelin
2008-11-13 06:42:58+01
príspevok od: insomnium
St.obr. vadí iba určitej skupine začínajucich autorov ....nikdy som ju nepotreboval...zachranuje chyby vyplívajuce väčšinou z nevedomosti fotografa.....správne načasovanie + citlivost + clona a nemaš čo riešit....

javelin
2008-11-13 06:46:27+01
A zabudol som....väčšinou ani moc nezachraní....

Strana 3 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()