Chcel by som vas poziadat o radu chcem si kupit digi.zrkadlovku a neviem sa rozhodnut aku kupit chcel by som nieco zhruba do 20000sk. vie niekto poradit? Vopred D.
Keď foťák tak nový. Teraz sa diskutuje ak tomu chápem či Nikon 80 alebo c 450.
Nikon 80 nemá živý náhľad, má menší LCD displej, nemá auto odstr. prachu, nemá české menu, je drahší je ťažší a väčší . Tieto fakty sú podľa mňa pre začiatočníka dosť rozhodujúce.Alebo potom už najlepšie priplatiť a kúpiť N 90.
to by si musel precitat vela prispevkov a pochopil by si, preco sa tak Ultra TXF citi :-D :-D :-D inak je to jeden z najmilitantnejsich canon zastancov, aki snad existuju :-D
sak si precitaj jeho prispevky aspon v tomto vlakne :-D canon je proste naj. a naj model je 450D :-D do 20tis (kde je dalsich do 10 inych fotoaparatov) proste lepsi nenajdes, aj ked poskytuju omnoho lepsie funkcie :-D :-D :-D
Počávaj synak, ty si podľa vyjadrovanie veľmi mladý,ale nevadí,
daj sem konkrétny aparát,ktorý je za 16.000,- lepší ako 450D ,
daj sem stroj ,krorý je v cene 20.000,- lepší ako Canon D40 .
Buď taký dobrý,nech sa zasmejeme.
proti canonu nic nemam, len mi vadi rozmyslanie ludi, ake mas ty.
keby si bol madar, tak sa stavim, ze blokujes priechod v Rajke s transparentmi, lebo madarsko by ´bol Canon´, aj ked si nikdy z neho nevyliezol. a mozno ze sa bojis :-D mozno sa bojis, ze keby si chytil do ruk Nikona, alebo Pentax, alebo mozno Sony, uz by si sa k 450D nechcel vratit :-D :-D :-D
Inak aby som ti nekrivdil chlapče,tak máš pravdu Canon 450D nie je najlepšia voľba do 20.000,- ......v súčasnosti je ňou Canon 40D.
Ale kľudne ma oprav ak sa mýlim,len uvádzaj nejaké objektívne kritériá a nie voloviny typu lepšia ergonómia,čo je veľmi subjektívny pojem.:)
Ale ja nemám nič ani proti tebe ani proti Nikonu.Ak bude lepšia cenová ponuka v kategórii adekvátnej 40D alebo 50D od Nikonu ,tak si ho kúpim.
Ale pokiaľ na tom mám prerobiť a potom ešte prerobiť aj na objektívoch,tak to nie je zaujímavé,lebo neposkytuje nič viac ako poskytuje ten druhý.
Je to len o peniazoch.ja netvrdím,že je Canon lepší ako Nikon v žiadnej triede,pretože sa to ani nedá povedať.Ale Canon robí podľa mňa agresívnejšiu cenovú politiku a to má pre mňa význam a nakoniec aj ty,nakoľko potom musí reagovať cenami aj Nikon.
Neboj sa maďar nie som a nie som ani militantný,naopak.Možno keby sme si dali drink,tak by si mal na mňa iný názor.
Ten nick Ultra TXF neber doslovne,nie som žiadny ultra...je to značka golfových palíc Wilson.
to je ono...vydiskutujte si to v bare a nakoniec budete zdieľať názor toho druhého :)))
Zdravím Ťa DJ......a nebolo by od veci zorganizovať raz ročne nejaký ´ePhoto zraz´ niekde na chate a možno ,že by nám to všetkým prospelo.Tak po odbornej stránke ako aj po duševnej :)
toto nie zlý nápad...len to zavisí od ľudí - odkiaľ by boli...aby sa vybrala nejaká lokalita, kde to nie je ďaleko a je tam pekne...napr. u nás t.j. na strednom Slovensku je kopec chát, iste by sa dalo niečo poriešiť... :)))
toto nie zlý nápad...len to zavisí od ľudí - odkiaľ by boli...aby sa vybrala nejaká lokalita, kde to nie je ďaleko a je tam pekne...napr. u nás t.j. na strednom Slovensku je kopec chát, iste by sa dalo niečo poriešiť... :)))
Žijeme v dobe,kedy nikto nemá čas....aspoň si to každý myslí.Blbosť,treba len chcieť. Inak poznám dedka ,ktorý má 90 rokov a denno denne chodí na bicykli ,okopáva záhradu.Pri otázke jak to všetko stíha a zvláda, mi povedal,že má toho toľlo,že nemá čas zomierať :)
Žijeme v dobe,kedy nikto nemá čas....aspoň si to každý myslí.Blbosť,treba len chcieť. Inak poznám dedka ,ktorý má 90 rokov a denno denne chodí na bicykli ,okopáva záhradu.Pri otázke jak to všetko stíha a zvláda, mi povedal,že má toho toľlo,že nemá čas zomierať :)
to hej...zima nie je dobrá na techniku, no ak bude mierna, tak sa dá niečo zorganizovať...alebo potom na jar, v lete...kto bude chcieť, čas si nájde...
Nikon
Nikon 80 nemá živý náhľad, má menší LCD displej, nemá auto odstr. prachu, nemá české menu, je drahší je ťažší a väčší . Tieto fakty sú podľa mňa pre začiatočníka dosť rozhodujúce.Alebo potom už najlepšie priplatiť a kúpiť N 90.
http://www.tamron.de/index.php?id=584&L=2
P.S.slovo canon tu radšej nevyslovuj,budeš za vola....
(asi som tu nový alebo nechápavý ?)
sak si precitaj jeho prispevky aspon v tomto vlakne :-D canon je proste naj. a naj model je 450D :-D do 20tis (kde je dalsich do 10 inych fotoaparatov) proste lepsi nenajdes, aj ked poskytuju omnoho lepsie funkcie :-D :-D :-D
daj sem konkrétny aparát,ktorý je za 16.000,- lepší ako 450D ,
daj sem stroj ,krorý je v cene 20.000,- lepší ako Canon D40 .
Buď taký dobrý,nech sa zasmejeme.
ako som uz pisal skor: petanx K200D ma aj oklepavanie, aj stabilizovany chip, aj utesnenie, ale stale je 450D lepsi uz len z principu, ze :-D :-D :-D
keby si bol madar, tak sa stavim, ze blokujes priechod v Rajke s transparentmi, lebo madarsko by ´bol Canon´, aj ked si nikdy z neho nevyliezol. a mozno ze sa bojis :-D mozno sa bojis, ze keby si chytil do ruk Nikona, alebo Pentax, alebo mozno Sony, uz by si sa k 450D nechcel vratit :-D :-D :-D
Ale kľudne ma oprav ak sa mýlim,len uvádzaj nejaké objektívne kritériá a nie voloviny typu lepšia ergonómia,čo je veľmi subjektívny pojem.:)
Ale pokiaľ na tom mám prerobiť a potom ešte prerobiť aj na objektívoch,tak to nie je zaujímavé,lebo neposkytuje nič viac ako poskytuje ten druhý.
Je to len o peniazoch.ja netvrdím,že je Canon lepší ako Nikon v žiadnej triede,pretože sa to ani nedá povedať.Ale Canon robí podľa mňa agresívnejšiu cenovú politiku a to má pre mňa význam a nakoniec aj ty,nakoľko potom musí reagovať cenami aj Nikon.
Neboj sa maďar nie som a nie som ani militantný,naopak.Možno keby sme si dali drink,tak by si mal na mňa iný názor.
Ten nick Ultra TXF neber doslovne,nie som žiadny ultra...je to značka golfových palíc Wilson.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa