Fórum » O TECHNIKE

Domáce štúdio

Ultra TXF
Ultra TXF 2008-11-27 08:25:26+01
Uvažujem nad takým malým domácim štúdiom na fotografovanie portrétov s postáv, event.predmetov. Chcel by som poradiť,čije lepšie ísť do zábleskových svetiel + softbox+ dáždnik ...niečoho podobného ako takáto zostava: http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1812.xhtml http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-basic-200-kit/ .....alebo sa to pokúsiť riešiť pomocou klasických externých bleskov (aspoň dvoch) + softoboxy a odrazky. Čo je praktickejšie a pre tento typ fotenia vhodnejšie.Cenovo totižto tá zostava klasických zábleskových svetiel vyjde možno lacnejšie ako tie blesky. Kto s tým máte skúsenosti...poraďte. diki

2008-12-02 14:30:07+01
príspevok od:
afkaa.+ co hovoris na tie trvale svetla je to vobec k niecomu ?
trvale svetla?
ak myslis tie halogeny z baumaxu, tak su nepouzitelne. ak si super profik ako napr. dan vojtech (aj ked ten je skor experimentator http://photo.net/photodb/folder?folder_id=517092 ), tak to mozes skusit aj so systemovymi bleskami. videl som par jeho fotiek, kde ma asi 5-8 bleskov a super nasvieteneho skejtera.
inak odporucam zablesky s pilotkou, aby si mal predstavu, ako ti nasvietia scenu ;)

2008-12-02 14:32:04+01
príspevok od: Ultra TXF
Myslím profík tým,že by som sa tým živil,ja mám dobrú prácu a drahé koníčky ...bohužiaľ :)
bohuzial nebudes nikdy profik, alebo bohuzial mas dobru pracu? :-D :-D :-D :-D :-D

Ultra TXF
2008-12-02 14:38:02+01
príspevok od:
bohuzial nebudes nikdy profik, alebo bohuzial mas dobru pracu? :-D :-D :-D :-D :-D
Práca ťažká , okrem toho zabere čas,ale asi by som nemenil,viem to čo viem a to sa snažím robiť dobre.
Netvrdím,že by som nemohol zarábať viac,ale zase by som mohol aj menej :)
Fotením sa živí ľahko,t.j.fakt...viď dnešné ceny svatobných fotografov,ktorí behajú s kamerou v jednej a EVF v druhej......:)Ale to sme už preberali.
Horšie je to asi s profesionálnym fotením doslova ......

2008-12-02 14:53:09+01
xixi ty co tu zoman robis ? preboha ja mam blesky a veci fotim take :D no nevadi nie z baumaxu na tom blacklight su trvale.., no ja sk8 nefotim ale podstet extremny sport to je fakt len skoro to site ako sk8:D:D xixi si mi da ako keby neviem ani co je fotak

2008-12-02 15:04:49+01
tie preklepy si nevsimajte neviem pisat ked sa smejem

2008-12-02 15:05:42+01
príspevok od:
xixi ty co tu zoman robis ? preboha ja mam blesky a veci fotim take :D no nevadi nie z baumaxu na tom blacklight su trvale.., no ja sk8 nefotim ale podstet extremny sport to je fakt len skoro to site ako sk8:D:D xixi si mi da ako keby neviem ani co je fotak
na blacklight.sk su tie iste svetla, co vsade inde - zableskove ;) trvale svetla sa pouzivaju len vo velkych atelieroch, kde sa fotia auta, alebo vysokoleskle produkty a je potrebna 100% kontrola nad odleskami.

2008-12-02 15:42:56+01
su tam aj trvale svetla treba lepsie pozerat

Ultra TXF
2008-12-02 15:49:59+01
Dobre chlapi ukončujem toto vlákno ...aj tak sa furt vadíte.

Diki všetkým zúčastneným .... :)

2008-12-02 15:59:57+01
príspevok od:
su tam aj trvale svetla treba lepsie pozerat
uz vidim. to su tie lacne, ktore neodporucam. 1000W, nie Ws za 7500Sk bude aj taka kvalita/nekvalita. navyse tam bude asi dost velka produkcia tepla. ak by boli dobre, urcite by ich niekto z profikov pouzival, ale nikoho takeho nepoznam...

quintes
2008-12-02 17:12:33+01
oni sa nescú prát :-(

2008-12-02 19:47:38+01
príspevok od:
uz vidim. to su tie lacne, ktore neodporucam. 1000W, nie Ws za 7500Sk bude aj taka kvalita/nekvalita. navyse tam bude asi dost velka produkcia tepla. ak by boli dobre, urcite by ich niekto z profikov pouzival, ale nikoho takeho nepoznam...
mozno su dobre na take vecia ko je jedlo a take produkty tie svetla

radeck
2008-12-03 08:55:58+01
ak chces doplnky ako klapky, beauty dish alebo napr. vacsi softbox je mozne si modifikovat aj tie lacnejsie zostavy s DM 250. Pred casom som sa tiez pohraval s myslienkou mensieho studia, ale zatial som to musel odlozit. Vtedy som sa na to pytal v blacklighte a nebol ziadny problem. jednoducho si odratas cenu komponentu ktory v zostave nechces a priratas to co chces.

Ultra TXF
2008-12-03 10:17:55+01
príspevok od: radeck
ak chces doplnky ako klapky, beauty dish alebo napr. vacsi softbox je mozne si modifikovat aj tie lacnejsie zostavy s DM 250. Pred casom som sa tiez pohraval s myslienkou mensieho studia, ale zatial som to musel odlozit. Vtedy som sa na to pytal v blacklighte a nebol ziadny problem. jednoducho si odratas cenu komponentu ktory v zostave nechces a priratas to co chces.
To by bolo fajn....diki.

Strana 6 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()