Fórum » O TECHNIKE

Radiove odpalovanie

Scooter
Scooter 2009-02-04 21:25:22+01
Vie niekto zohnat radiove odpalovanie na canon do 90 eur? Daco co by aj slo....

anton julény
2010-02-09 11:20:11+01
ZoneControler od PW by mal riešiť tento problém. mal byť už v januári, bude vraj v marci, http://www.pocketwizard.com/news_events/news/zonecontroller

Ultra TXF
2010-02-09 11:54:02+01
príspevok od: anton julény
ZoneControler od PW by mal riešiť tento problém. mal byť už v januári, bude vraj v marci, http://www.pocketwizard.com/news_events/news/zonecontroller
Tak môžeš to aj teraz spraviť,len musíš mať na TT1 na foťáku nasadený blesk ako riadiacu jednotku ,napr.580EXII,len mi to pripadá ešte drahšie riešenie a škoda blesku nevyužitého .Ten zone controler to vyrieši :)

2010-02-09 11:56:47+01
príspevok od: anton julény
ako dobre :) mne osobne je to nanic ja len tak ja pouzivam plus2 vyhovuje dosah super a tych 12fps to dokaze takze pohoda na sport nic viac nepotrebujem

anton julény
2010-02-09 12:02:54+01
príspevok od: Ultra TXF
Tak môžeš to aj teraz spraviť,len musíš mať na TT1 na foťáku nasadený blesk ako riadiacu jednotku ,napr.580EXII,len mi to pripadá ešte drahšie riešenie a škoda blesku nevyužitého .Ten zone controler to vyrieši :)
preto som skočil rovno na dve tt5, aby som získal rutinu pri používaní.

IceDive1
2010-02-09 12:19:41+01
Neviem sice ako funguje odpalovanie za pomoci 580 ale ked budes v buducnosti odpalovat 10-20 bleskov ako McNally tak to bude urcite lacnejsie riesenie ako PW. :p

Ultra TXF
2010-02-09 12:46:17+01
príspevok od: IceDive1
Neviem sice ako funguje odpalovanie za pomoci 580 ale ked budes v buducnosti odpalovat 10-20 bleskov ako McNally tak to bude urcite lacnejsie riesenie ako PW. :p
No vy máte tú vašu jednotku SB 800 či ako sa volá,my máme len ST-E2,čiže môžem riadiť len pomer intenzity od 1:8 po 8:1 medzi jednotlivými skupinami bleskov.
S nasadeným bleskom 580EX II na TT1 môžem rádiovo riadiť ostatné skupiny bleskov aj manuálne .Čiže rovnako ako by som ich riadil s 580EXII aj bez wizardov,len nie rádiovo ,ale zábleskom.
Len tým pádom je táto hlavná riadiaca jednotka nasadená na tele a TT1 mimo provoz a slúži len na riadenie,teda pokiaľ nechcem aj nejaké čelné svetlo.
Zone Controler mi dovolí využiť aj tento blesk mimo fotoaparátu.Môžem potom nezávisle riadiť 3 skupiny bleskov,to je jedno koľko,tuším 36 bleskov ,čiže 3x12 bleskov .Samozrejme blesky v jednej skupine blýskajú rovnako,čiže ako jeden blesk.

staano
2010-02-09 13:23:42+01
Poprosim - bavite sa tu o odpalovani relativne velkeho mnozstva systemovych bleskov v skupinach a riadenie ich vykonu na dialku - mozte mi PROSIM ukazat aspon jednu fotku, co ste stvorili aspon s 3-4 systemovymi bleskmi? A potom aspon jednu fotku, ked ste pouzili aj to ovladanie vykonu na dialku? A ak tu je niekto, co fotil s viac ako 5 bleskami... Klanam sa! DAKUJEM

IceDive1
2010-02-09 14:08:41+01
Toto uz je na mna moc zlozite takto po obede.:) Vysvetlis mi to pri kave a nenahneval by som sa keby si mi aj PW priniesol ukazat.

Ultra TXF
2010-02-09 14:18:01+01
Toto uz je na mna moc zlozite takto po obede.:) Vysvetlis mi to pri kave a nenahneval by som sa keby si mi aj PW priniesol ukazat.
Kua,šak so samotným systemákom na tele riadiš pomer A:B a k tomu ešte jedna nezávisle C . To sú tie skupiny.Je jedno či tú skupinu tvorí jeden blesk alebo 12 .
Zone controler ti dovolí riadiť nezávisle tri skupiny A,B,C.
To znamená jedna skupina môže byť v TTL režime,druhá a tretia v manuálnom režime,čiže nastavuješ intenzitu záblesku od 1/1 po 1/128 intenzity.
Alebo môžeš niektorú skupinu úplne vypnúť.Aspoň s Canonom to tak funguje.
Myslím,že tá vaša jednotka SB800(nemyslím blesk,ale riadiacu jednotku)dovoľuje riadenie troch skupín bleskov nezávisle,nielen ich vzájomný pomer .Čiže ty ten zone controler nebudeš potrebovať,ale ja ano,pretože z ST-E2 nemôžem riadiť manuálne výkon bleskov,ale len ich vzájomný pomer.
Čiže pre mňa je zone controler nutná nádstavba na serióznejšiu prácu.

IceDive1
2010-02-09 14:24:22+01
Kua,šak so samotným systemákom na tele riadiš pomer A:B a k tomu ešte jedna nezávisle C . To sú tie skupiny.Je jedno či tú skupinu tvorí jeden blesk alebo 12 .
Zone controler ti dovolí riadiť nezávisle tri skupiny A,B,C.
To znamená jedna skupina môže byť v TTL režime,druhá a tretia v manuálnom režime,čiže nastavuješ intenzitu záblesku od 1/1 po 1/128 intenzity.
Alebo môžeš niektorú skupinu úplne vypnúť.Aspoň s Canonom to tak funguje.
Myslím,že tá vaša jednotka SB800(nemyslím blesk,ale riadiacu jednotku)dovoľuje riadenie troch skupín bleskov nezávisle,nielen ich vzájomný pomer .Čiže ty ten zone controler nebudeš potrebovať,ale ja ano,pretože z ST-E2 nemôžem riadiť manuálne výkon bleskov,ale len ich vzájomný pomer.
Čiže pre mňa je zone controler nutná nádstavba na serióznejšiu prácu.
Ivan napriek tomu ze mam namiesto hlavy velku salamovu pizzu uz tomu zacinam chapat. :D Tie pockety aj tak zober zo sebou. Zaujima ma ako sa tam robia korekcie TTL. bez toho aby som sachoval so systemakmi.

Ultra TXF
2010-02-09 14:25:28+01
príspevok od: staano
Poprosim - bavite sa tu o odpalovani relativne velkeho mnozstva systemovych bleskov v skupinach a riadenie ich vykonu na dialku - mozte mi PROSIM ukazat aspon jednu fotku, co ste stvorili aspon s 3-4 systemovymi bleskmi? A potom aspon jednu fotku, ked ste pouzili aj to ovladanie vykonu na dialku? A ak tu je niekto, co fotil s viac ako 5 bleskami... Klanam sa! DAKUJEM
My sa nebavíme o odpaľovaní veľkého množstva bleskov,ale maximálne troch skupín bleskov.
To z koľkých je každá skupina zložená zavisí od potrieb fotografa.
Čiže sa bavíme v základe o odpaľovaní troch bleskov.Neviem čo ti na tom pripadá zvláštne,v štúdiu tiež používaš viac zábleskov,keď to zoberiem ,tak jeden hlavný, druhý napríklad do vlasov a tretí na pozadie napríklad.
A toto s tými systemámi je to isté,len samozrejme s menším výkonom.
Ale zase hocikde vonku bez ťahania generátorov.Má to svoje obmedzenia,ale ak si niekedy videl fotky McNallyho,tak by si videl možnosti využitia.
A má fotky aj s vyše 30timi bleskami.V našich podmienkach je to skôr o peniazoch,nie o využití.

IceDive1
2010-02-09 14:35:12+01
príspevok od: staano
Zda sa ti byt pouzitie 3-4 bleskov riadenych na dialku vela? Skus pokukat na youtube videa McNallyho a budes prekvapeny ako sa da s tym carovat. Zrovna v nedelu ked som fotil kamosku tehulku by sa mi aj 4 zisiel.

haplo602
2010-02-09 14:37:56+01
no OP sa pytal na nieco lacne pre canon :-) debata nas zaniesla niekam hodne daleko cenovo ...

Ultra TXF
2010-02-09 14:37:57+01
Ivan napriek tomu ze mam namiesto hlavy velku salamovu pizzu uz tomu zacinam chapat. :D Tie pockety aj tak zober zo sebou. Zaujima ma ako sa tam robia korekcie TTL. bez toho aby som sachoval so systemakmi.
Nasadíš miniTT1 na telo,na TT5 nasadíš syst.blesk a dáš si ho na statív v podstate ľubovoľne ďaleko,alebo za roh,stĺp a podobne.Korekcie ETTL robím normálne na tele fotoapaprátu.

Ultra TXF
2010-02-09 14:40:28+01
príspevok od: haplo602
no OP sa pytal na nieco lacne pre canon :-) debata nas zaniesla niekam hodne daleko cenovo ...
Tá povodná debata už dávno nebola aktUálna,tak sa to tu skĺzlo k drahšej verzii,ale súvisí to spolu.Neviem kto to tu začal,ale je to jedno.Nie ?
Možno vyhrá zajtra Loto :) Každá informácia je dobrá.

IceDive1
2010-02-09 14:41:02+01
Na tele fotaku? Ale to potom nevies robit na kazdu skupinu oddelene ne?

haplo602
2010-02-09 14:42:37+01
jo to je pravda ... ked vyhra tak by nam tie PWs mohol nakupit :-))))

Ultra TXF
2010-02-09 14:44:17+01
No veď preto potrebujem mať na tele TT1 a na tom ešte nasadený systemák alebo ten zone controler.Canon má toto vyriešené neuveriteľne nahovno .Vy to máte lepšie poriešené.ja to s tým zone controlerom píšem preto,že mi je ľúto mať na tele na mini TT1 nasadený drahý blesk,ktorý zostáva v podstate nevyužitý.I keď
tá vaša riadiaca jednotka tiež nie je lacná :)
Zone controler to vyrieši.

Ultra TXF
2010-02-09 14:48:11+01
príspevok od: haplo602
jo to je pravda ... ked vyhra tak by nam tie PWs mohol nakupit :-))))
No vidíš aké je to vlákno prospešné :)Inak je tu pár ľudí,ktorí tu mali fotky so systemakmi,2 aj 3mi .Icedive1,staleusmiaty myslím ,fotono a ďalší.takže nejaká komunita tu je,dokonca bolo v pláne myslím nejaké ´strobist´ stretnutie.Možno sa zrealizuje ,je to u nás v plienkach s wizardami,preto takáto debata nemôže byť na škodu.Žiadna debata,teda zmysluplná,nie je na škodu :)

haplo602
2010-02-09 14:55:13+01
No vidíš aké je to vlákno prospešné :)Inak je tu pár ľudí,ktorí tu mali fotky so systemakmi,2 aj 3mi .Icedive1,staleusmiaty myslím ,fotono a ďalší.takže nejaká komunita tu je,dokonca bolo v pláne myslím nejaké ´strobist´ stretnutie.Možno sa zrealizuje ,je to u nás v plienkach s wizardami,preto takáto debata nemôže byť na škodu.Žiadna debata,teda zmysluplná,nie je na škodu :)
ja si aktualne davam dokopy zostavu na 2 svetla + odrazne panely, este mi treba vacsinu :-) najdrahsia zabava bude expozimeter ... kedze s bleskami mimo hotshou fotaku nemam ziadne skusenosti co by stali za to tak to bude dost vyhodeneho filmu ...

co sa tyka odpalovacov tak to vyhral cactus v4 u mna ... najradsej by som cybersync system, ale tie je mimo USA tazko zohnat.

Strana 8 z 13
1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 12 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()