Fórum » O TECHNIKE

Radiove odpalovanie

Scooter
Scooter 2009-02-04 21:25:22+01
Vie niekto zohnat radiove odpalovanie na canon do 90 eur? Daco co by aj slo....

Seto
2010-01-21 22:20:24+01
príspevok od: pe3k
a toho 30-teho mame rande hej ;)))
hej skupinove ;)))

anton julény
2010-01-21 22:42:50+01
no vidis to :)))) ale ta stale to plati predam ti moje :D zaaaaa hm... 15-20€ :) ja dufam ze buduci tyzden zozeniem 3x pocketwizard Plus II... a uvidime co to bude za hracku...
nestojí ti rozdiel medzi cenou PW Plus II a FlexTT5 za prenos TTL?

pe3k
2010-01-22 14:50:23+01
príspevok od: anton julény
nestojí ti rozdiel medzi cenou PW Plus II a FlexTT5 za prenos TTL?
cenovo mi to vychadza na rovnako... drobne rozdiely... su tam vyhody a nevyhody... miniTT-cka vedia odpalovat len systemove blesky maju svoje vyhody to je fakt ale PLUS II vedia odpalit vsetko a na podstatne vacsiu dialku... jedine na com mi zalezi je synchro cas.. PW ma patentovanu technologiu ktore neviem ako verit.. miniTT odpaluje casy aj 1/8000 co som videl na ich stranke-tutorialy a PLUS II ma 1/2000 v praxi je to jedno ja by som realne najviac potreboval cca 1/500 a silu zablesku budem vacsinou nastavovat manualne takze prenos TTL je zanedbatelny.... ale na druhej strane keby som fotil portrety tak TTL by bolo super.... teraz kupim PLUS II a uvidime.. ked predam a kupim miniTT.. uvidime :)

anton julény
2010-01-22 17:06:54+01
cenovo mi to vychadza na rovnako... drobne rozdiely... su tam vyhody a nevyhody... miniTT-cka vedia odpalovat len systemove blesky maju svoje vyhody to je fakt ale PLUS II vedia odpalit vsetko a na podstatne vacsiu dialku... jedine na com mi zalezi je synchro cas.. PW ma patentovanu technologiu ktore neviem ako verit.. miniTT odpaluje casy aj 1/8000 co som videl na ich stranke-tutorialy a PLUS II ma 1/2000 v praxi je to jedno ja by som realne najviac potreboval cca 1/500 a silu zablesku budem vacsinou nastavovat manualne takze prenos TTL je zanedbatelny.... ale na druhej strane keby som fotil portrety tak TTL by bolo super.... teraz kupim PLUS II a uvidime.. ked predam a kupim miniTT.. uvidime :)
ja som začal s dvoma FlexTT5, aby som s tým získal rutinu. zaujala ma možnosť kombinácie s ZoneControlerom (http://www.pocketwizard.com/news_events/news/zonecontroller, ešte nie je v predaji). videlo sa mi to ako najsystémovejšie riešenie oproti iným odpaľovačom (http://www.pocketwizard.com/products/solution).

nevýhoda/výhoda FlexTT5 je v nastavení, občas treba notebook na zmenu nastavenia.

mi.cha.l
2010-01-22 17:43:52+01
K tomu gadgetinfiniti, ja som si tiez dal poslat, len po mesiaci mi prisiel mail ze co sa stalo, ze sa im to vratilo ze ci mi maju vratit peniaze alebo im opat doplatim postovne 6$ a skusia to poslat este raz. Vtedy som si vsimol ze som im dal blbu adresu (preklep :)) a kedze som dalsich par tyzdnov som bol nezastihnutelny tak som si aspon skusil ci vratia peniaze a vratili :) Takze je to v pohodke obchod. na jar skusim druhy pokus so spravnou adresou.

pe3k
2010-01-22 23:58:51+01
nnnooo konecne niekto kto to ma a vie mi napisat postrehy a realne skusenosti... ako to je s casom do akych casov sa da realne ist??? lebo ja stale vaham co vlastne kupit... tak napis nejake skusenosti.. mozes aj sukromnu poslu alebo to dat sem mozno to niekomu pomoze :D

anton julény
2010-01-27 15:35:36+01
nnnooo konecne niekto kto to ma a vie mi napisat postrehy a realne skusenosti... ako to je s casom do akych casov sa da realne ist??? lebo ja stale vaham co vlastne kupit... tak napis nejake skusenosti.. mozes aj sukromnu poslu alebo to dat sem mozno to niekomu pomoze :D
medzitým som s pe3k vymenil pár mailov. ale dospel som k rozhodnutiu, že pár svojich postrehov napíšem. ani nie tak z pohľadu použitia, ale z pohľadu nastavenia zariadenia.

jedného pekného dňa, čítajúc toto vlákno ma napadlo, že si kúpim PocketWizard. po krátkej prehliadke ebay.com a darian.sk som zavolal do Popradu, položil pár otázok a následne vytvoril objednávku. Na druhý deň som som FlexTT5 zasúval do koľajničiek. Idúc podľa manuálu som nastavil všetko čo som mal a blesk začal blýskať tak, ako mal. a začal som si pripadať ako blbec.

po registrácii zariadení si sťahujem software a aktualizujem firmware. a už nefotím. skúšal som všeličo meniť v nastavení PW a stále nič. na vzdialenom PW len bliká červené svetielko a hoci na blesku sa zobrazuje nastavenie clony a času (prenos TTL funguje), blesk neblýska. a tak putuje PW do šuplíka.

kolega pe3k ma trocha podpichol a tak som jedného dňa vytiahol PW zo šuplíka, stiahol si ostatnú beta verziu firmware. nakoniec to bola skoro banálna záležitosť: v SW sa nastavujú parametre pre dve nastavenia. tie sa zapisujú do zariadenia tlačítkom Set both setting. keď sa na USB pripojí ďalšie zariadenie, tak sa aktivije ďalšie tlačítko ´replicate´, čo by intuitívne zodpovedalo nastaveniu aktuálnych parametrov do zariadenia. pochopiteľne, opak je pravdou. týmto tlačítkom sa údaje zo zariadenia načítajú. a zrazu sa všetko rozjasnilo.

marianjakubek
2010-02-08 12:12:39+01
Pre Vas aj vsetkych pouzivatelov PocketWizard uz pripravujeme stranku kde je podrobne popisany postup vsetkych nastaveni. Taktiez bude spusteny blog - forum kde budu len konkretne temy a forum bude moderovane aby sa nestalo ze tam budu veci ktore nikoho nezaujimaju ako to na niektorych fotoportaloch byva :) Ak mate napady, co by ste k tejto alebo inym znackam potrebovali tak mozete stale pisat na sekretariat(zavinac)darian.sk vsetky maily budu precitane a samozrejme zodpovedane. Za Darian prajem pekny den.

2010-02-08 12:50:38+01
príspevok od: marianjakubek
Pre Vas aj vsetkych pouzivatelov PocketWizard uz pripravujeme stranku kde je podrobne popisany postup vsetkych nastaveni. Taktiez bude spusteny blog - forum kde budu len konkretne temy a forum bude moderovane aby sa nestalo ze tam budu veci ktore nikoho nezaujimaju ako to na niektorych fotoportaloch byva :) Ak mate napady, co by ste k tejto alebo inym znackam potrebovali tak mozete stale pisat na sekretariat(zavinac)darian.sk vsetky maily budu precitane a samozrejme zodpovedane. Za Darian prajem pekny den.
uz sa nato tesim konecne tu bude daka podpora a zgrupia sa ludia co to pouzivaju, no PW v sufliku boreboha len to nie :D ved ja beztoho ani von nevychadzam

Ultra TXF
2010-02-08 13:33:59+01
Pocket v pohode funguje,podľa referencií by sa malo dať ísť až po 1/8000s,
ja som zatiaľ využil maximálne 1/2500s.
Dosah som neskúšal maximálny aký je,ale doma cez tri steny fungoval :)
Inak na ich stránke sú kompetné tutoriály a videá,podľa toho to pochopí aj blbec. Inak na faceboku existuje už pomerne veľká komunita,ja som tam predebatoval nejaké veci priamo s človekom od wizardov,odpovede okamžite,veľmi slušný,ochotný.
Upradoval som aj poslednú verziu sotfvéru 5.0 a funguje bez problémov,automatické rozpoznávanie typu fotoaparátu (teda Canonu ),
aj najnovších MARK IV a 7D .
Inak Mini TT1 odpaľuje aj normálne záblesky,len sa to musí nastaviť v PC .
Tiež je tam k tomu video.

pe3k
2010-02-08 14:01:48+01
pekne si to napisal :))) tie videa som jasne videl vsetky :)) je to dobre riesenie aj ked docela drahe :)

marianjakubek
2010-02-08 14:10:16+01
Popisy k Tym videam akurat preklada kolega. A ak zozenieme aj takeho fesaka ako je Mark Wallace tak budu aj videa v SK jazyku, lebo seba tam radsej nedam, to by to nekupil nikto :)))

pe3k
2010-02-08 14:16:44+01
Popisy k Tym videam akurat preklada kolega. A ak zozenieme aj takeho fesaka ako je Mark Wallace tak budu aj videa v SK jazyku, lebo seba tam radsej nedam, to by to nekupil nikto :)))
tak toto by bolo super!!!!! take nieco spravit je parada.... potom mi daj vediet ked budes mat videa prelozene... ono staci do videa dat titulky.... a co sa ´fesaka´ tyka daj kohokolvek nikto sa predsa na nho pozerat nebude ale na tie hracky od pocketwizardu :)

marianjakubek
2010-02-08 14:34:02+01
A ked by tam bola nejaka fesanda v priesvitnej firemnej bluzke potom by si kde pozeral hmm? :)))

marianjakubek
2010-02-08 14:35:58+01
tak toto by bolo super!!!!! take nieco spravit je parada.... potom mi daj vediet ked budes mat videa prelozene... ono staci do videa dat titulky.... a co sa ´fesaka´ tyka daj kohokolvek nikto sa predsa na nho pozerat nebude ale na tie hracky od pocketwizardu :)
Ak si na Fejsbuku tak sa logni tu ak este nie si http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Poprad-Slovakia/dariansk/89952526858 tam budu stale novinky o novych clakoch, videach, aktivitach a samozrejme aj komercne akciove ponuky atd...

Ultra TXF
2010-02-08 14:57:49+01
Toš kámo,ETTL rádiovo s takým dosahom + HSS do 1/8000s ,zadarmo to nebude :)

IceDive1
2010-02-08 15:10:05+01
Zacnem sa citit menejcennym ze nemam radia. Autoradio sa nerata? :D

duroslav
2010-02-08 16:04:02+01
príspevok od: IceDive1
Zacnem sa citit menejcennym ze nemam radia. Autoradio sa nerata? :D
To by sa skôr mali cítiť menejcenný chlapci v PW, keď ešte stále nemajú TTL verziu pre Nikon.
Spomínam si, že minulý rok na jar, keď začali FlexTT a MiniTT predávať, tak určitú dobu ich mali aj US shopy v ponuke aj pre Nikon s tým že ´coming soon´, potom v septembri tvrdili niečo v tom zmysle, že okolo vianoc by to mali mať zmáknuté a posledné správy na ich stránkach hovoria o tom, že ich čaká ešte niekoľko mesiacov práce.

IceDive1
2010-02-08 16:12:57+01
Cakaju asi kym si nasetrim na ne. :)

Ultra TXF
2010-02-08 16:17:10+01
príspevok od: IceDive1
Cakaju asi kym si nasetrim na ne. :)
Oni to vraj robia len na lepšie stroje (rozumej Canony) ,na Nikony sa to vraj neoplatí,aj tak je výstup naprd :)

Strana 6 z 13
1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 12 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()