ja mam zase opacnu skusenost. objednal som si cactus v4 z GI, do troch tyzdnov mi to prislo. vcera som narychlo skusil par odpalov, vsetko ok. ale dnes ked som sa chcel s tym trochu pohrat, tak uz mi to neodpaluje vobec. ledky na odpalovaku aj prijmaci zasvietia, ale nezablyskne. skusal som aj ci nemam nieco s kontaktmi na fotaku/blesku, ale ked bol on-shoe tak blyskal.
tak som trochu hladal na nete a nasiel som toto vlakno:
http://www.flickr.com/groups/strobist/discuss/72157613271010155/
a vyzera to, ze nie vsetci su s cactusom spokojni. este skusim vymenit baterky, prip. ho namontujem na iny fotak, ale skor som skepticky. asi sa bude pisat reklamacny email do hongkongu :-/
Mne prisiel do dvoch tyzdnoch a funguje..aj ked obcas neodpali (spravim casom statistiku)
ale mam inu (L)amatersku otazku:
dokaze SB900 odpalit cactusacky reciever?..mne sa to zatial nepodarilo
pekny obrazok..mozem ho pouzit ako avatara?...:P
to ma napadlo hned po odoslani pripevku, som si naivne myslel ze sb900 pouziva okrem zableskov aj radio.
Je vlastne Cactus Wireless Flash Trigger Set V4 pouzitelny s Canon 5DMII ked uzivatelia 5D mali problem pouzit ho?Dalsia TTL nefuguje na Cactus V4 je to tragicke alebo sa to da ignorovat,je tu este ina alternativa ine zariadenie potrebuje napojit 3x blesk.
TTL nefunguje ani s cactusom, ani s PT-04TM a tragicke to vobec neni. Mam PT-04TM s 4 prijimacmi a nikdy som s tym nemal problem, odpaluje to vzdy a vsade, za akychkolvek podmienok. Nikdy totiz neni taka zima, zeby sa v baterke nenasiel dostatok prudu na poslanie signalu :-) cely set s vysielacom a 4x prijimacmi sa da na ebay dostat lacno, mne sa to podarilo za $20 spolu, co je 33eur ...
vyhoda tychto lacnych odpalovacov je ta, ze akykolvek stary blesk sa da pouzit bez znicenia prijimaca. a ak sa aj prijimac znici, za $10 mam druhy a blesk hodim do kosa, alebo si ho prerobim tak aby nic nespalil. dnes som na starom METZ 30 BCT-4 nameral na kontaktoch 170V jednosmernych ! ak chcete odpalovace na stare blesky, odporucam si vopred zistit spinacie napatie na blesku ...
no tak som sa regol na stranke, supol do kosika, objednal, vyplatil a som zvedavy kedy a ci dojde ;) stiahlo mi to 32,22EUR
pocuj najblizsie co sa vidime ti dam vyskusat moj odpalovac a primace na blesky... a ked predam ti to za smiesnu sumu :)) a mas to vyskusane vies co kupujes... ja idem buduci tyzden do pocketwizardov....
pocuj najblizsie co sa vidime ti dam vyskusat moj odpalovac a primace na blesky... a ked predam ti to za smiesnu sumu :)) a mas to vyskusane vies co kupujes... ja idem buduci tyzden do pocketwizardov....
ty expert ;D, reagujes na prispevok z augusta? :D tie co som vtedy objednal, tak som uz aj predal a kupil znovu a jeden prijmac ma vysiel zadarmo :DDD
ty expert ;D, reagujes na prispevok z augusta? :D tie co som vtedy objednal, tak som uz aj predal a kupil znovu a jeden prijmac ma vysiel zadarmo :DDD
no vidis to :)))) ale ta stale to plati predam ti moje :D zaaaaa hm... 15-20€ :) ja dufam ze buduci tyzden zozeniem 3x pocketwizard Plus II... a uvidime co to bude za hracku...
ne ty semir to napisal..
príspevok od: semir
nerozumiem tvojej otazke. kupoval som to na konci roku 2008, este ked sme mali koruny a stiahli mi z uctu nieco malo cez 400Sk ...
ty si napisal: ´mne sa to podarilo za $20 spolu, co je 33eur ... ´ ...........................to ako keby dolar bol drahsi ako euro....
nemotaj to alebo ja to motam.... no nic idem ja pre istotu off
Radiove odpalovanie
tak som trochu hladal na nete a nasiel som toto vlakno:
http://www.flickr.com/groups/strobist/discuss/72157613271010155/
a vyzera to, ze nie vsetci su s cactusom spokojni. este skusim vymenit baterky, prip. ho namontujem na iny fotak, ale skor som skepticky. asi sa bude pisat reklamacny email do hongkongu :-/
ale mam inu (L)amatersku otazku:
dokaze SB900 odpalit cactusacky reciever?..mne sa to zatial nepodarilo
to ma napadlo hned po odoslani pripevku, som si naivne myslel ze sb900 pouziva okrem zableskov aj radio.
vyhoda tychto lacnych odpalovacov je ta, ze akykolvek stary blesk sa da pouzit bez znicenia prijimaca. a ak sa aj prijimac znici, za $10 mam druhy a blesk hodim do kosa, alebo si ho prerobim tak aby nic nespalil. dnes som na starom METZ 30 BCT-4 nameral na kontaktoch 170V jednosmernych ! ak chcete odpalovace na stare blesky, odporucam si vopred zistit spinacie napatie na blesku ...
príspevok od: semir
nerozumiem tvojej otazke. kupoval som to na konci roku 2008, este ked sme mali koruny a stiahli mi z uctu nieco malo cez 400Sk ...
ty si napisal: ´mne sa to podarilo za $20 spolu, co je 33eur ... ´ ...........................to ako keby dolar bol drahsi ako euro....
nemotaj to alebo ja to motam.... no nic idem ja pre istotu off
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa