Fórum » O TECHNIKE

Radiove odpalovanie

Scooter
Scooter 2009-02-04 21:25:22+01
Vie niekto zohnat radiove odpalovanie na canon do 90 eur? Daco co by aj slo....

IceDive1
2010-02-08 16:19:05+01
príspevok od: Ultra TXF
Oni to vraj robia len na lepšie stroje (rozumej Canony) ,na Nikony sa to vraj neoplatí,aj tak je výstup naprd :)
Skor to nikony nepotrebuju tak sa boja nizkych predajov. :)

Ultra TXF
2010-02-08 16:20:33+01
Nie ,oni to poňali tak,že perspektívne aj tak všetci budú mať Canony a pre ten zvyšok sa neoplatí robiť pár kúskov wizardov :)

IceDive1
2010-02-08 16:24:29+01
Si si dal dnes nejaku vtipnu kasu Jamsi. :D
Ale vazne...planujem ich az na jesen takze maju cas hosi. Do vtedy mozno s niecim prijde aj konkurencia lebo hento je fakt cenova prehanka.

duroslav
2010-02-08 17:52:13+01
Oni to vraj robia len na lepšie stroje (rozumej Canony) ,na Nikony sa to vraj neoplatí,aj tak je výstup naprd :)
Možno je to celkom inak.
Pre Nikony to chcú doviesť k dokonalosti a dávajú si na tom fakt záležať, kdežto na Canon to odflákli - viď problémy ktoré boli s vzájomným rušením sa prijímačov a niektorých typov Canoňáckych bleskov.

2010-02-08 17:59:02+01
polopate povedane - ku kvalite tiel primerana kvalita odpalovania? :o)

pe3k
2010-02-08 18:08:20+01
nejak vam je veselo tuna.... ja dam este jednu alternativu oproti PW za rozumne peniaze vela muziky.... svajciarska kvalita :)) http://www.darian.sk/odpalovace-a-kable/Elinchrom/elinchrom-el-skyport-set-rx-iba-pre-rx-50/120-m.html

Ultra TXF
2010-02-08 19:14:53+01
príspevok od: pe3k
nejak vam je veselo tuna.... ja dam este jednu alternativu oproti PW za rozumne peniaze vela muziky.... svajciarska kvalita :)) http://www.darian.sk/odpalovace-a-kable/Elinchrom/elinchrom-el-skyport-set-rx-iba-pre-rx-50/120-m.html
Jo to poznám,ale to je obyčajné rádio bez ETTL a bez HSS,to nie je alternatíva :)Okrem toho z pocketom môžeš priamo z fotoaparátu riadiť nezávisle 3 skupiny bleskov :)Nemusíš behať hore dole :)

pe3k
2010-02-08 19:23:12+01
Jo to poznám,ale to je obyčajné rádio bez ETTL a bez HSS,to nie je alternatíva :)Okrem toho z pocketom môžeš priamo z fotoaparátu riadiť nezávisle 3 skupiny bleskov :)Nemusíš behať hore dole :)
ja chcem PW PLUS II a tie len odpaluju nic viac... TTL-ko nehcem ja to chcem na odpalovanie svetiel nie bleskov :)

Ultra TXF
2010-02-08 19:34:06+01
príspevok od: pe3k
ja chcem PW PLUS II a tie len odpaluju nic viac... TTL-ko nehcem ja to chcem na odpalovanie svetiel nie bleskov :)
Tak to je inšô :) Sorry :)

pe3k
2010-02-08 19:41:26+01
:)))) neprepačim :))) vyhody/nevyhody je to zamotany kruh :P ... takze tak..

haplo602
2010-02-08 20:49:50+01
co vsetci mate s tym HSS ? na rychlo pohybujuce veci to je nanic, lebo to spravi niekolko obrazkov na jeden snimok. ze sunty DSLR maju max sync 1/250 holt smola, to je dan za typ zavierky.

a ttl ? fungovalo vam to niekedy bez kompenzacie ked je blesk v inej vzdialenosti od objektu ako fotak ?

cactus v4 aj su na to akurat fajn :-) pripadne cybersync odpalovace (ale tie sa standardne mimo USA nedaju kupit).

duroslav
2010-02-08 20:55:55+01
príspevok od: haplo602
co vsetci mate s tym HSS ? na rychlo pohybujuce veci to je nanic, lebo to spravi niekolko obrazkov na jeden snimok. ze sunty DSLR maju max sync 1/250 holt smola, to je dan za typ zavierky.

a ttl ? fungovalo vam to niekedy bez kompenzacie ked je blesk v inej vzdialenosti od objektu ako fotak ?

cactus v4 aj su na to akurat fajn :-) pripadne cybersync odpalovace (ale tie sa standardne mimo USA nedaju kupit).
S HSS máme to, že keď chcem fotiť na veľkú dieru (kvôli malej HO) a je prebytok svetla (napr. cez deň na slnku), a potrebujem presvetliť tiene, tak s 1/250s budem mať všetko totálne prepálené.
Samozrejme dá sa to riešiť aj ND filtrom, ale s bleskom je to praktickejšie.

Ultra TXF
2010-02-08 21:01:48+01

Celkom som si nie istý,či vieš o čom píšeš :)
Ako súvisí vzdialenosť blesku mimo apaprátu a samotného fotoaparátu od objektu s ETTL ?
HSS ...akých niekoľko obrázkov na jeden snímok ? HSS je high speed sync.
T.j.že môžem fotiť aj na kratších časoch ako je sync speed fotoaparátu.
Čiže aj na napr.1/5000 s .Za slnečného počasia pri otvorenej clone .

anton julény
2010-02-09 01:38:24+01
je ešte veľa vecí, bez ktorých von vychádzam, ale časom sa PW z bleskom zaradí medzi tie, s ktorými vychádzam.

medzi variantami na kúpu bol aj radiopopper, ale ten sa mi nepáčil kvôli spôsobu snímania informácií, ten funguje aj na nikonoch.

haplo602
2010-02-09 07:15:54+01
no a teraz si povedz ako funguje HSS pri strbinove zavierke a prides na to, ze ked s HSS fotis rychlo sa pohybujuci predmet, tak ti to vypali niekolko ´duchov´.

co sa tyka slnecneho pocasia a otvorenej clony, tam radsej ND filter ako spominal duroslav nad tebou, dava to viac moznosti a hlavne je to univerzalne pre vsetky blesky/odpalovace. a isto lacnejsie ako PW system.

anton julény
2010-02-09 08:46:25+01
hraničná rýchlosť pohybujúceho sa predmetu vo vzdialenosti cca 5 m od objektívu na zmenu polohy o jeden pixel je pri 1/8000 cca 4.4 m/s (cca 14 km/h), ak sa aplikuje bayerova maska, tak tých pixelov je viac a teda aj hraničná rýchlosť sa zvyšuje (30 km/h - to už je šprint).

Treba si uvedomiť, že v cene máš zahrnuté aj jednoduchosť, pohodlie, ušetrený čas a podobne.

Ultra TXF
2010-02-09 08:56:41+01
no a teraz si povedz ako funguje HSS pri strbinove zavierke a prides na to, ze ked s HSS fotis rychlo sa pohybujuci predmet, tak ti to vypali niekolko ´duchov´.

co sa tyka slnecneho pocasia a otvorenej clony, tam radsej ND filter ako spominal duroslav nad tebou, dava to viac moznosti a hlavne je to univerzalne pre vsetky blesky/odpalovace. a isto lacnejsie ako PW system.
Ja neviem prečo by som mal fotiť s HSS rýchlo sa pohybujúci predmet :)
V takej situácii som sa ešte nikdy neocitol a ani neocitnem a na to to ani nie je určené :)
Čo sa týka ND filtra,tak mi je naprd pokiaľ chcem osvetliť popredie ,dajme tomu nevestu,na slnkom zaliatom pozadí.Tam potrebujem blesk s HSS aby som nemal vypálené pozadie.Okrem toho je to ako písal fotono komfortné,rýchle,
a riadim to z aparátu.Nič lepšie zatiaľ nepoznám ako je PW.
Cena je vecou každého na koľko to potrebuje a ocení,ale je určite výhodou pokiaľ máš ETTL napr.pri fotení svatby,kde je drahá každá sekunda a omyly väčšinou nie je kedy napráviť.

IceDive1
2010-02-09 09:12:35+01
Je zbytocne nieco riesit. Pokial na to mas kupis s TTL kedze komfort pri foteni akcii je uplne niekde inde. Nie vsade je moznost skusat do aleluja spravnost expozicie. HSS je tiez dobra vec. Zase si podstatne pohotovejsi a nemusis nasadzovat ND filter mozno zrovna v debilnej chvili kedy na to nie je cas a chces mat fajny bokeh za nevestou. Budme radi ze si mozme vybrat.

anton julény
2010-02-09 09:27:53+01
a ja som si to vybral práve z opačného dôvodu. moja neriadená strela rýchlo rastie a čoraz rýchlejšie behá. ostatné je to isté.

2010-02-09 10:46:36+01
mne sa paci na radiopopery to ze najvysia rada dokaze ovladat silu hlavy pekne z vysielaca a nikde nemusis behat to je super vec do studia.. lenze to je len na zablesky a nie na male systemove blesky..

Strana 7 z 13
1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 12 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()