mam alphu 200 a na niektorych foto mi robi v lavom hornom rohu vzdy ten isty flak a okolo neho par bodiek. snimac som vycistil s funkciou cistenie vo fotaku. robi to aj so setovym 18-70 aj so 75-300 cize podla mna objektiv to nebude. co to moze byt??? prikladam aj foto..
urcite mas spinu na snimaci ktoru ti funkcia cistenia fotaku neocisti, musis sklopit zrkadlo a skusit ofuknut balonikom,
taku spinu by si mohol zbadat pri dobrom svetle aj volnym okom
ale nerobi to na kazdej foto... keby bola spina nebola by na kazdej???
Je to špina na snímači...a je prilepená......je to na každej len zaleží aj od clony akú použiješ a podla toho to vidíš viac alebo menej...prečítaj si manual je tam určite návod ako sa čistí snímač....Funkcia čistenie snímača vo fotáku stojí za hov...další marketingový tah výrobcu....každý elektronický oklep pomože len ne chvílu...no vela štastia....
das si manualny rezim (M) na fotaku a prestavis cas na co najdlhsiu dobu az kym ti neukaze rezim bulb aspon na canone to tak slape. Funguje to potom tak ze pokial drzis spust mas zrkadlo sklopene.
das si manualny rezim (M) na fotaku a prestavis cas na co najdlhsiu dobu az kym ti neukaze rezim bulb aspon na canone to tak slape. Funguje to potom tak ze pokial drzis spust mas zrkadlo sklopene.
To je pravda ale snimač je pri bulb pod napätím a snima !!! nerob to študuj manual....
tak funguje to aj na sony ale nic tam nevidim... vyzera byt cisty...
Hlavne pozeraj na spodok snimača nie na vrch.....ale aj tak to asi nezbadáš ....a nerob to pri tom BULB....najdi si v návode ako sklopit zrkadlo a otvorit zavierku pri čistení....nešahaj do snimača pod napätím ....
Hlavne pozeraj na spodok snimača nie na vrch.....ale aj tak to asi nezbadáš ....a nerob to pri tom BULB....najdi si v návode ako sklopit zrkadlo a otvorit zavierku pri čistení....nešahaj do snimača pod napätím ....
ok pochopil som neboj... a da sa to cistit len tym balonikom ci je aj iny sposob??
alebo daj si v menu že režim čistenia aj tak sa dá:) kedže ja mam tiež alfu tak ja mám stýmto snímačom prax čistím ho často , skús si ajj baterkou pomocť a pozrieť ,a aby bolo špinu vidno na foto to záleži od clony a exp času :)
že nevidíš špinu? vieš čo ja skusil som to čistit tak ja mam jednu čistiacu supravu ale používam iba na usušenie snímača tu vecičku lebo ináč by ma to vyšlo draho zoberiem , tu vatovu tyčinku do uší a dám nato vodičku na okuliare a tak to čistím :)
ked mustí chlp tak to utrem alebo to potom odfuknem balonikom to sa da ale je to lacnejšie ako tá suprava , tá suprava vyšla na 18,50 € a je to len na 3 čistenia
flaky na fotkach.
taku spinu by si mohol zbadat pri dobrom svetle aj volnym okom
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie