mam alphu 200 a na niektorych foto mi robi v lavom hornom rohu vzdy ten isty flak a okolo neho par bodiek. snimac som vycistil s funkciou cistenie vo fotaku. robi to aj so setovym 18-70 aj so 75-300 cize podla mna objektiv to nebude. co to moze byt??? prikladam aj foto..
das si manualny rezim (M) na fotaku a prestavis cas na co najdlhsiu dobu az kym ti neukaze rezim bulb aspon na canone to tak slape. Funguje to potom tak ze pokial drzis spust mas zrkadlo sklopene.
tak toto by som neskusal nikdy to je blbost ked snimac snima... akurat odfajcis senzor... ked uz tak canon ma funkciu manualne cistenie senzora a vtedy ti vykopi zrkadlo sam... a do nekonecna az kym nevypnes fotak a zonu nezapnes... takze toto je spravnejsi sposob a ´traktorista´ moze dufat ze tym neodtrtkal ten senzor este viac ako bol...
Vieš kde máš internet? Ak áno, tak si odtiaľ stiahni návod k foťáku kde to máš popísané. Je to záležitosť tak možno 5 min.
Alebo sa ti aj internet stratil?
v menu fotaku si das cistenie senzora a nasledne das dole objektiv a zrkadlo je vyklopene.... potom ofuknut s balonikom. ked vypnes a zapnes fotak mozes fotit...
podobne drobne spinky mam aj ja na snimaci...ale su vidiet za pri maximalnej clone...pri beznych clonach ich tam clovek nenajde....chvalabohu :-) a ten co to tu pisal s tym rezimom bulb....to bolo rada za vsetky dorbne :)
tak funguje to aj na sony ale nic tam nevidim... vyzera byt cisty...
ale ved preboha SONY a200 ma to iste ako moja a100.....cistenie senzora.....nemusis davat niake BULB len das cistenie senzora a ono ti to vyklopi zrkadlo
ale ved preboha SONY a200 ma to iste ako moja a100.....cistenie senzora.....nemusis davat niake BULB len das cistenie senzora a ono ti to vyklopi zrkadlo
Daj vyčistiť do nejakého foto obchodu a máš po probléme...
Ja vždy odfúknem špinu balónikom a nedávam tam žiadne zázračné vodičky a podobne. Nepotrebujem tam mať fľaky alebo mastnotu ... Je to na tebe čo urobíš. Ja by som to dal vyčistiť.
flaky na fotkach.
Alebo sa ti aj internet stratil?
Ja vždy odfúknem špinu balónikom a nedávam tam žiadne zázračné vodičky a podobne. Nepotrebujem tam mať fľaky alebo mastnotu ... Je to na tebe čo urobíš. Ja by som to dal vyčistiť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa