mam alphu 200 a na niektorych foto mi robi v lavom hornom rohu vzdy ten isty flak a okolo neho par bodiek. snimac som vycistil s funkciou cistenie vo fotaku. robi to aj so setovym 18-70 aj so 75-300 cize podla mna objektiv to nebude. co to moze byt??? prikladam aj foto..
zaoberať sa tým pri každom retušovaní je dosť otravné no skúšam akurat to automatické čistenie že čo to spraví..
Neviem, ja dosť krajinkár ani makrista nie som, inak by som naozaj viac riešil. Ale napríklad mňa i tak špinavý snímač (viz vyššie) nič nerobí. Ono tak či tak difrakcia nastáva na niektorých APS-C už pri F11,a mnohé široké sklá nepotrebujú tak zaclonovať tak je to fajn. A zatiaľ aj u mňa je to stále fajn, i keď asi by som mal prevetrať už radšej. A keď už nič, tak to prevetrám práve balónom a je...ono hlavne reportážny fotografi je niekedy vidieť, že majú až vyložene čisté zrniečka prachu, a tiež to tam majú. Holt zem je z uhlovodíkov a prachu...zo zvetrávania hornín a bordelu. Inak v rácmi dávnového procesu (používam DxO Optics Pro v6) je to fajn, len stačí nakopiť a keď je to silné klonovacie, tak nezabudnúť potom...aj tak krajiniek nebýva na počet veľa. Čistenie v rámci možností funguje fajn, i keď je treba sa prichystať na balón niekedy, hlavne jemné veľké špinky je vidieť. Osobne mám s čistením Sony v celku dobré skúsenosti, keď bol foťák nový, tak sa naň viac chytalo špiny aj veľkej, teraz je to lepšie...
flaky na fotkach.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa