mam alphu 200 a na niektorych foto mi robi v lavom hornom rohu vzdy ten isty flak a okolo neho par bodiek. snimac som vycistil s funkciou cistenie vo fotaku. robi to aj so setovym 18-70 aj so 75-300 cize podla mna objektiv to nebude. co to moze byt??? prikladam aj foto..
a adminovi odporucam zmazat komentar s cistenim pocas Bulb... nejaki menej skuseni to zacnu praktizovat lebo su lenivy pohladat v menu alebo v navode (bez urazky traktorista) a odfajcia si cip nadobro...
poznamka pre skusenych... miesto nezmyselnych hadok na fore by ste mohli prispievat do takejto debaty kde niekto riesi problem s technikou...
senzoru určite nie, lebo je pred ním ešte filter, čistenie a podobné veci. Otázka je z čoho je úplne predná vrstva na ktorú to nanášaš. Ak je z plastu a v tej vodičke je alkohol, tak áno škodí, v akej miere je otázne. Ak je to z optivkého skla, tak by sa nič nemalo stať. Ale ja by som nič neriskoval, dôvod viď vyššie.
Tak dnes som kúpil čistiacu sadu hama. Pre istotu som ju skúšal len na zrkadle ale nič moc. Spravilo to smuhy tak som to musel lestit tou tyčinkou. Bude to tým že je to ta z tých lacnejších či prečo sa to stalo?
Krista debilne odpovede dávať viete všetci a ked sa tu chce človek niečo dozvedieť tak nemá kto odpovedať. Tak kde ste teraz najmúdrejší fotografi na svete?
Vieš, ono je to tak, napríklad, ja som ti poradil: daj to vyčistiť do servisu. Namiesto toho si si kúpil ´zázračnú´ vodičku. Budeš experimentovať pokým to nepokašleš a potom si povieš: ´mal som to dať do servisu´. Aj lacnejšie by ťa to vyšlo ako všetky tie somariny ;)
Minule som postrehla pri upravovaní fotky že na oblohe mám nejaké flaky, tak som to bola overiť na oblohe pri clone f20, mám nikon D7000 a pravdepodobne to bude asi na snimači.. Otvorený som ho mala zhruba 5 x čo ho mám a vždy len v miestnosti, ale podarilo sa.. Tak sa pýtam čo s tým ?! ide mi hlavne o tie dva výrazné fľaky..
Čistiť, čistiť a čistiť .... balón, lens pen, možno aj servis... a retušovať, veď je to také ľahké, že už aj poriadny RAW konvertor to má v sebe a funguje to bez problémov.
Minule som postrehla pri upravovaní fotky že na oblohe mám nejaké flaky, tak som to bola overiť na oblohe pri clone f20, mám nikon D7000 a pravdepodobne to bude asi na snimači.. Otvorený som ho mala zhruba 5 x čo ho mám a vždy len v miestnosti, ale podarilo sa.. Tak sa pýtam čo s tým ?! ide mi hlavne o tie dva výrazné fľaky..
Neboj nie si sama , po dvoch mesiacoch používania ja tam mám fľakov 5, pričom nakoľko mám len jeden objektív, tak dole bol iba raz. Inak moje sú trochu väčšie ale zase nie tak výrazné, vidno to však vždy pri vyšších clonách na oblohe. Riešim to vo photoshope (je to zopár klikov v klonovacom razítku) a keď sa ich nahromadí viac tak to dám vyčistiť v servise.
Čistiť, čistiť a čistiť .... balón, lens pen, možno aj servis... a retušovať, veď je to také ľahké, že už aj poriadny RAW konvertor to má v sebe a funguje to bez problémov.
zaoberať sa tým pri každom retušovaní je dosť otravné no skúšam akurat to automatické čistenie že čo to spraví..
Neboj nie si sama , po dvoch mesiacoch používania ja tam mám fľakov 5, pričom nakoľko mám len jeden objektív, tak dole bol iba raz. Inak moje sú trochu väčšie ale zase nie tak výrazné, vidno to však vždy pri vyšších clonách na oblohe. Riešim to vo photoshope (je to zopár klikov v klonovacom razítku) a keď sa ich nahromadí viac tak to dám vyčistiť v servise.
Dik za zastavenie asi to budem riešiť až ked toho bude viac
Ja som si objednal z oehling.cz čistiacu sadu "Eclipse"na čistenie optiky a senzora.Je k tomu speciálna tekutina,lopatka,na ktorej je nasadený čistiaci papierik a náhradné papieriky.Je k tomu aj návod,ako postupovať.Keď mám špinavý senzor a nejde to ofuknúť tak použijem Túto čistiacu sadu.Treba to robiť opatrne a čo v najčistejšom prostredí.
flaky na fotkach.
a adminovi odporucam zmazat komentar s cistenim pocas Bulb... nejaki menej skuseni to zacnu praktizovat lebo su lenivy pohladat v menu alebo v navode (bez urazky traktorista) a odfajcia si cip nadobro...
poznamka pre skusenych... miesto nezmyselnych hadok na fore by ste mohli prispievat do takejto debaty kde niekto riesi problem s technikou...
skoncil som, dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa