Fórum » O TECHNIKE

PENTAX

SalvadorD
SalvadorD 2009-05-30 17:29:00+02
Pre fanusikov Pentax znacky

WildSammy
2010-01-08 15:54:12+01
príspevok od: Nephizis
No tak som tu zase : Potrebujem poradiť dostalo a mi do rúk pár materiálov od Canonu a Nikonu a aj Pentaxu aby som si vybrala no mňa to zmiatlo doteraz mi to bolo dosť jedno ale ak si teda mám možnosť vybrať z dobrej kvality za obstojnu cenu do tych 40.myslim asi cca tak by som si teda chcela kupiť niečo čo pri dalšej renovácií nebudem musieť zas vymienať a robiť tento proces od znova.Niečo čo môžem teda použiť aj neskôr ( ked bud príde ff alebo niečo iné) Takže moje požiadavky ktoré ja využijem sú aby bola možnosť dobrých skiel poprípade aj setových aby a dali použiť aj neskôr,ostatok viem čo by malo byť a využila by som aj funkciu natáčania dobrého video nemusí byť uplne best of best ale dobrý.ostatok si poradím ak teda viete o nejakom konkretnom modeli ktory sa zmesti do tej ceny zo SPOLAHLIVEHO OBCHODU kde nebude dvoj vetný popis budem vam vdačna som ochotna aj počkať,neoplatí sa mi nahaňať sa ako vidno aj tak mi to nevyšlo...! :) dakujem ♥
Vyberaj si len z Nikonu alebo Pentaxu. Canon neries. Pentax sa da kupit po registracii najlepsie odtialto a poslu ti zvyhodnenu ponuku: http://www.exapro.sk/pentax/index.php?p=klub_priatelov=registracia

beetle
2010-01-08 16:31:35+01
ja by som si vybral K7. Aj ked FF skla - tu ma pentax znacne rezervy (zoom skla). Nikonacke skla su vyborne ale ta cena. Canon ma fajn ponuku skiel, tam by som si vedel vybrat najlahsie a za prijatelnu cenu - napr. 70-200 f4 L IS USM. taketo krasne sklicko mi u pentaxu chyba. alebo napr 85 f1.8, pentax FA 77 stoji raz tolko.

mi.cha.l
2010-01-08 19:14:20+01
Nachvilku prerusim Nephizisinu telenovelu nakupu fotaku :) (inac som pravidelny divak :P ) ..
Mam Pentax K100Super chcel som skusit fotit do RAW ake programy pouzivate ? .. ten zo stranky pentaxu mi nejdu nainstalovat .. nejak mi vyhadzuje instalaciu..

Druha otazocka: Planujem kupit bud Pentax FA 100/2,8, Tamron 90/2,8 alebo Tamron 70-200/2,8 ... este ale cakam na cenu toho noveho pentax 100/2,8 ... Chcem to na portretiky. Ma niekto skusenost s tamronom 70-200 ? Niekde som cital ze ma problem spravne zaostrit.

Ak niekto predava niektory z tychto troch objektivov tak kludne napiste do posty vasu ponuku :).. Dakujem .. OK Nephizis .. mozes pokracovat :)

martinBTS
2010-01-08 19:36:19+01
ja požívam Silkypix,som spokojný
http://www.isl.co.jp/SILKYPIX/english/

WildSammy
2010-01-08 22:11:24+01
Lightroom 2, Bibble 5, Silkypix, RawTherapee(free)

scoty
2010-01-10 18:08:00+01
VAROVANIE:Už nikdy si nič neobjednám z MegaFoto.sk a radím aj vám,aby ste to nerobili,absolútne nespolahlivý servis,ku zákazníkom sa chovajú jak k blbom a zdrahajú sa vrátiť peniaze za nedoručený tovar,ktorý ani nemali.Keby im nezavoláme asi 4x ani nevieme,že čo sme zaplatili nepríde!!! HANBA akože dva týždne natahovania a vrások absulutne katastrofálne...!Som veľmi nespokojná.
podobna skusenost... ponukali sklo na stranke, ktore v skutocnosti nemali... ale to som sa dozvedel, az ked som im zavolal -- v akom stave je moja objednavka...

staano
2010-01-10 21:49:14+01
príspevok od: scoty
podobna skusenost... ponukali sklo na stranke, ktore v skutocnosti nemali... ale to som sa dozvedel, az ked som im zavolal -- v akom stave je moja objednavka...
ANO! Nemam nic proti internetu ale Ja preferujem ´kamenne obchody´ Ak ma niekto odrbe - mozem mu ist vynadat!!! Viete aka je to ulava?
A co sa tyka fototechniky? zasadne kamenny obchod!!! Internet by som bral len v pripade, ak toho cloveka poznam a ma referencie.
Ak by vsetci zacali kupovat len u serioznych a slovenskych obchodnikov:
1/ vycistil by sa trh od ´tiez obchodnikov´ (podvodnikov)
2/ mali by sme sa dobre úplne vsetci -lebo tych par co by tu ostalo by platili dane na slovensku a nie francuzku ci usa.. cize aj stat by sa mal lepsie a v konecnom dosledku aj spotrebitel - cize ja - ty a mohli by sme si rovno kupit profi telo a optiku....

Pani je jedno ci pentax canon nikon a ...
FOTOGRAFIA VZNIKA V HLAVE !!!

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-01-11 00:11:02+01
No tak som tu zase : Potrebujem poradiť dostalo a mi do rúk pár materiálov od Canonu a Nikonu a aj Pentaxu aby som si vybrala no mňa to zmiatlo doteraz mi to bolo dosť jedno ale ak si teda mám možnosť vybrať z dobrej kvality za obstojnu cenu do tych 40.myslim asi cca tak by som si teda chcela kupiť niečo čo pri dalšej renovácií nebudem musieť zas vymienať a robiť tento proces od znova.Niečo čo môžem teda použiť aj neskôr ( ked bud príde ff alebo niečo iné) Takže moje požiadavky ktoré ja využijem sú aby bola možnosť dobrých skiel poprípade aj setových aby a dali použiť aj neskôr,ostatok viem čo by malo byť a využila by som aj funkciu natáčania dobrého video nemusí byť uplne best of best ale dobrý.ostatok si poradím ak teda viete o nejakom konkretnom modeli ktory sa zmesti do tej ceny zo SPOLAHLIVEHO OBCHODU kde nebude dvoj vetný popis budem vam vdačna som ochotna aj počkať,neoplatí sa mi nahaňať sa ako vidno aj tak mi to nevyšlo...! :) dakujem ♥
no krasne a po tom všetkom chceš pentax držím palce! predsatv si že budeš chceť 100 macro, blesk alebo nejaký kvalitný telák... do 40 ti toho moc nevyde, Canon má aktualne lacnejšie obejktivy, a Nikon je zas o chlp lepší. Práve kvoli bezproblémovej dostupnosti určite vyberaj Nikon a Canon. Proste len zobereš peniaze , objednáš a kúpiš. Nehovorím že nebol problém kúpiť na začiatku výroby Canon 5D II ale po dvoch týždňoch som ho mal v kamennej predajni v BA pri SND v sete s 24-70 F2,8 L. Vtedy o tom sete v SR ani eshopy nechyrovali, o pár mesiacov ked soom dosetril nebol problém ani 70-200L ani 580EX II, ani Macro 100F2,8, ani náhradné batérie, clony či grip čo som doobjednával z eshopu... nakoniec skúšal som aj ephotoshop.sk a vsetko prebehlo o.k...

Atrej
2010-01-11 09:57:36+01
netaraj...tu ide o serioznost daneho predajcu a nie znacky...svagor tam objednal v polovici novembra blesk na canon a do dnes mu neprisiel... aj ked bolo uvedene ze ho maju na sklade....na pentax sa da zohnat vsetko co sa pren vyraba a ani to dlho netrva...len treba vediet kde objednat...

Nephizis
2010-01-11 14:18:13+01
NO veru pekne vidím,že niesom jediná čo mala s megaphoto problem nezaslužia si aby sme im dávali toľké peniaze!
No a ja som sa predsa len rozhodla pre PENTAX...chcela som ho uz pred vyše rokom,keď som ho náhodne objavila :) Je pravda,že by sa dalo veľa polemizivať ktorý fotoaparát ktorej značky je lepší a ktorý horší no ja som typ fotografky ktorý si myslí,že foťák je druhoradý hlavne je,to aby človek čo fotí vedel pretranformovať nápad na realitu a vdýchnuť fotke správny feel ktorá bude mať dušu...pretože s fotakom talen neprichádza :) ♥
A tí čo stavajú len na techniku...ich práca tak aj vyzerá bohužiaľ som to často videla v realite.Minulosť dokazuje,že netreba mať naj foták ale zachytiť niečo čo bude mať svoju hodnotu aj daleko potom :))) NECH JE FOTENIE UMENIM ♥

scoty
2010-01-11 15:18:18+01
suhlas, mozes fotit s tym naj fotakom ,,ked pre to nemas srdce a oko umelca, vysledok je o nicom... len pre zaujimavost- znamy casopis fotolife,vydavaju ludia ,co fotia pentaxom k7, a ich fotky su proste spica! jasny priklad toho,ze aj profi sa da s pentaxom...ziadny problem...

SalvadorD
2010-01-11 18:38:28+01
príspevok od: scoty
suhlas, mozes fotit s tym naj fotakom ,,ked pre to nemas srdce a oko umelca, vysledok je o nicom... len pre zaujimavost- znamy casopis fotolife,vydavaju ludia ,co fotia pentaxom k7, a ich fotky su proste spica! jasny priklad toho,ze aj profi sa da s pentaxom...ziadny problem...
Samozrejme ze s vami suhlasim(ked mas fotovidenie mozes to odfotit aj s kamerov OBSCUROV) a drzim palce PENTAXU do noveho roka 2010 vela spickovych vyrobkov a nech nedaju ani 10% sancu samsungu.A prajem im nech su tvrdy konkurenti Nikon a Canon znacky.

Nephizis
2010-01-12 01:24:06+01
Amen!

tomino070
2010-01-12 01:45:56+01
Amen!
Ked si si uz vybrala pentax tak ti mozem odporucit zabudni na vsetky objektivy a kup si limited skla, co sa tyka kvality vyhotovenia sa mozu Lka od canonu strcit.
Opticky tiez na tom nejsu zle, ide hlavne o to ze za 300-400e mas super sklo, co u canonu za tu cenu kupis plastovu hracku.

ombreus
2010-01-12 08:25:52+01
a ako prve, ktore budes vzdy milovat 77 lmt

zelovoc
2010-01-12 08:43:50+01
príspevok od: ombreus
a ako prve, ktore budes vzdy milovat 77 lmt
akurat ze ten nestoji 300-400 ale aspon 2x tolko

ombreus
2010-01-12 09:35:45+01
príspevok od: zelovoc
akurat ze ten nestoji 300-400 ale aspon 2x tolko
mno ak nemas problemy, ked je len mint a pouzity tak len za posledny mesiac som videl 2, ktore isly za 600 a 700 dolarov co je stale v intervale 300-400 EUR.
ps. boli made in japan

beetle
2010-01-12 09:55:45+01
keby ta FA 77 nebola taka draha 800 USD (resp 700 EUR) za novy je dost. nikon aj canon su o dost lacnejsie. ach jaj. kde su tie ceny co mal pentax kedysi.

ombreus
2010-01-12 10:24:45+01
príspevok od: beetle
keby ta FA 77 nebola taka draha 800 USD (resp 700 EUR) za novy je dost. nikon aj canon su o dost lacnejsie. ach jaj. kde su tie ceny co mal pentax kedysi.
mas nejaky divny kurz 800 usd je 550 EUR, suhlasim, ze cena noveho je vysoka, ale musis uznat, ze kvalita spracovania je tiez o niecom inom.

Nephizis
2010-01-12 10:39:36+01
Budem mat 18-55 a potom dokupim telkáča :P Snád už nebude problém ♥

Strana 16 z 49
1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 48 49

Inzercia