Mal by som jednu otazku ohladom Px ... Existuje obdobny objektiv ako ma nikon a canon 50mm f1.8 Pretoze som nasiel pentax 55mm f1.4 za vyse 700 euro ... co je oproti c/n ktore stoja 100 a 150 sakra rozdiel. Je nieco od ineho vyrobcu?
Mal by som jednu otazku ohladom Px ... Existuje obdobny objektiv ako ma nikon a canon 50mm f1.8 Pretoze som nasiel pentax 55mm f1.4 za vyse 700 euro ... co je oproti c/n ktore stoja 100 a 150 sakra rozdiel. Je nieco od ineho vyrobcu?
len z druhej ruky (už sa nevyrábajú) existuje FA 50/1,4 ten je lacnejší ako ten nový pentax ale nie až tak ako chceš. žial tu si našiel v ponuke medzeru.
mno lacna alternativa je smc -a 50/1,7 manual bazar 50 euro, mno a potom je vcelku lacna fa 50/1,4. Pentax ma drahe pevne skla, ale tam ozaj platis za kvalitu..
Hladaj v bazaroch Pentax FA50/1.7(alebo F50/1.7) a tak isto hladaj aj FA50/1.4(alebo F50/1.4). Vyborne objektivy a v bazare ich zozenies za +/- 200EUR. Dalsia moznost je aj Pentax DA40/2.8 Limited.
a z tych dvoch bude ktory lepsi? :)
metz ma lepsie parametre a pentax je pentax. akurat nevidim dovod kupovat 360 kedze je daleko slabsia, ma nejake funkcie navyse? s bleskami nemam prakticky ziadne skusenosti.
s Metz 48 spokojnost je ista, ale v tomto pripade by som radsej volil AF360FGZ :-) btw.. Metz 58 AF-1 pre Px stoji teraz len 245 EUR bez DPH, cize je to jasna volba podla mna :-)
dobry den viete mi poradit nejakustranku kde by som nasiel radiove odpalovace na pentax,lebo som hladal aj megafoto aj darian a nic a este otazocka ze radiove odpalovace treba na origos blesky alebo staci aj znacka ako metz alebo sigma alebo a cullman.dakujem
dobry den viete mi poradit nejakustranku kde by som nasiel radiove odpalovace na pentax,lebo som hladal aj megafoto aj darian a nic a este otazocka ze radiove odpalovace treba na origos blesky alebo staci aj znacka ako metz alebo sigma alebo a cullman.dakujem
pozri sa po cybersyncoch :-) http://www.alienbees.com/cybersync.html
v skratke s pentaxom Ti bude fungovat kazdy radiovy odpalovak, ktory ma stredovy kontakt(pin). Odpalovace, ktore podporuju P-TTL som zatial nenasiel. Dobre odpalovace su napr. tieto cybersync, ktore by som ja odporucal, ale je toho kopec. Odpalovat s nimi budes moct blesky akejkolvek znacky, ktore maju tiez stredovy kontakt.
dik,a ja som zas nasiel takuto stranku su tam lacne odpalovace bleskov len ci to bude aj fungovat tu je link http://www.fotopl.sk/produkt,846,2074,2166.html
aha tak fajn a pozeral si aj tu stranku na odpalovace?tu moju? lebo mozno rozmylsam kupit blesk aj odpalovac
pozeral som tu stranku, co si sem pastol :-) odpalovace vyzerali normalne, neviem sice na aku vzdialenost pojdu a ako su odolne proti ruseniu(cize problem so samoodpalovanim), ale ist by mali :) a blesky okrem /Metz 58 AF-1, Pentax AF360FGZ / AF540FGZ a Sigma EF530 DG Super/ by som si ziadne ine ani omylom neskusal kupovat, lebo su to v tom pripade len vyhodene peniaze do vzduchu.
PENTAX
toto si vazne pozrite: http://r.pikucha.ru/569491/image.gif
toto si vazne pozrite: http://r.pikucha.ru/569491/image.gif
metz ma lepsie parametre a pentax je pentax. akurat nevidim dovod kupovat 360 kedze je daleko slabsia, ma nejake funkcie navyse? s bleskami nemam prakticky ziadne skusenosti.
v skratke s pentaxom Ti bude fungovat kazdy radiovy odpalovak, ktory ma stredovy kontakt(pin). Odpalovace, ktore podporuju P-TTL som zatial nenasiel. Dobre odpalovace su napr. tieto cybersync, ktore by som ja odporucal, ale je toho kopec. Odpalovat s nimi budes moct blesky akejkolvek znacky, ktore maju tiez stredovy kontakt.
a vies aky je to autofokusny blesk?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa