pozeral som tu stranku, co si sem pastol :-) odpalovace vyzerali normalne, neviem sice na aku vzdialenost pojdu a ako su odolne proti ruseniu(cize problem so samoodpalovanim), ale ist by mali :) a blesky okrem /Metz 58 AF-1, Pentax AF360FGZ / AF540FGZ a Sigma EF530 DG Super/ by som si ziadne ine ani omylom neskusal kupovat, lebo su to v tom pripade len vyhodene peniaze do vzduchu.
no ja som si kupil cullman ako bol lacny a ma aj smerne cislo slabe len 36 ale to som vtedy nevedel lae tak sluzi mi dbre a chcel by som si kupit bud sigmu super 53 tusim ze alebo metz 58 a obidva by som chcel mat mimo fotaku a uz len si kupit ten odpalovac ak to bude fungovat.a este jeden stativ na blesk.
no ja som si kupil cullman ako bol lacny a ma aj smerne cislo slabe len 36 ale to som vtedy nevedel lae tak sluzi mi dbre a chcel by som si kupit bud sigmu super 53 tusim ze alebo metz 58 a obidva by som chcel mat mimo fotaku a uz len si kupit ten odpalovac ak to bude fungovat.a este jeden stativ na blesk.
na tie odpalovaky bude ten cullman akurat :) ide o to, ze tie odpalovaky nepranasaju pttl, cize blesky ti s nimi budu pracovat len v manualnom rezime a to iste plati aj o expozicii na fotaku :-)
snad najdiskutovanejsia tema od pentaxu. Mam taky zvlastny pocit, ze ani tento rok sa nejakych novych info na photokine nedockame. Aj ked opaku by som sa potesil. Uvital by som hlavne nejake nove FF sklicka - ved co ak raz ...
snad najdiskutovanejsia tema od pentaxu. Mam taky zvlastny pocit, ze ani tento rok sa nejakych novych info na photokine nedockame. Aj ked opaku by som sa potesil. Uvital by som hlavne nejake nove FF sklicka - ved co ak raz ...
Nejake indicie dava D-FA100WR a niektore DA* su patentovane ako FF skla. Cize FF skla uz existuju a myslim si, ze Pentax by ich mohol jednoducho rebrandovat s nejakymi minimalnymi zmenami na FF a pripadne nejake doplnit. Udajne K-7 ma nahradit K200D po uvedeni K-5 na trh. K-x ma nahradit K-r s dualnou podoporou baterii a indikaciou v hladaciku a navyse maju predstavit EVIL. Ak by vsak pre EVIL zacali vyrabat novy rad objektivov, cize novy bajonet, znamenalo by to podla mna, ze FF sa tak skoro nedockame. Pentax ma totiz limitovane vyrobne kapacity. Dost ich uz limituje vyroba MF objektivov pre 645D, ale to je len moj nazor. V minulosti mali rozsirit vyrobu, ale neviem, ci k tomu doslo.
Nejake indicie dava D-FA100WR a niektore DA* su patentovane ako FF skla. Cize FF skla uz existuju a myslim si, ze Pentax by ich mohol jednoducho rebrandovat s nejakymi minimalnymi zmenami na FF a pripadne nejake doplnit. Udajne K-7 ma nahradit K200D po uvedeni K-5 na trh. K-x ma nahradit K-r s dualnou podoporou baterii a indikaciou v hladaciku a navyse maju predstavit EVIL. Ak by vsak pre EVIL zacali vyrabat novy rad objektivov, cize novy bajonet, znamenalo by to podla mna, ze FF sa tak skoro nedockame. Pentax ma totiz limitovane vyrobne kapacity. Dost ich uz limituje vyroba MF objektivov pre 645D, ale to je len moj nazor. V minulosti mali rozsirit vyrobu, ale neviem, ci k tomu doslo.
k tym DA* a FF, viedla sa diskusia ohladom 60-250 f4, ktora hlavne bola prave oznacovana za tu, ktora by mohla byt kompatibilna. Myslim, ze ju aj viaceri testovali, ale vysledky neboli velmi presvedcive. Uz si nespomeniem na zdroj a hodnoty vinetacie. A D-FA100 je nastupcom predchodcu. Cize nevidel by som to az tak ruzovo. Ak pride EVIL sucasny KAF bajonet na tom bude s najvacsou pravdepodobnostou nepouzitelny. Ak by mali byt pouzitelne, nema cely system pre pentax a uzivatela zmysel (z pohladu velkosti tela). Ak pride, myslim ze FF je v pase. Presne kvoli tym kapacitam, ako pises (APS-C, EVIL, MF, FF - nezda sa mi ze by prestali vyrabat DA, specialne limited). Tot len moj nazor, budem rad, ak sa mylim
k tym DA* a FF, viedla sa diskusia ohladom 60-250 f4, ktora hlavne bola prave oznacovana za tu, ktora by mohla byt kompatibilna. Myslim, ze ju aj viaceri testovali, ale vysledky neboli velmi presvedcive. Uz si nespomeniem na zdroj a hodnoty vinetacie. A D-FA100 je nastupcom predchodcu. Cize nevidel by som to az tak ruzovo. Ak pride EVIL sucasny KAF bajonet na tom bude s najvacsou pravdepodobnostou nepouzitelny. Ak by mali byt pouzitelne, nema cely system pre pentax a uzivatela zmysel (z pohladu velkosti tela). Ak pride, myslim ze FF je v pase. Presne kvoli tym kapacitam, ako pises (APS-C, EVIL, MF, FF - nezda sa mi ze by prestali vyrabat DA, specialne limited). Tot len moj nazor, budem rad, ak sa mylim
Pokial viem tak rada FA Limitedov sa ma prestat vyrabat :-( hm, ale mozno ju nahradia D-FA, kto vie :-) tych DA, ktore funguju na FF je viacej, jedny su lepsie a menej vinetuju alebo takmer vobec a jedny su horsie alebo maju az cierne okraje. Niekde na nete(na pentaxforums.com) bola databaza, ale moc som tomu pozornost nevenoval :-) Vela ludi FF kompatible DAcka pouzivaju na kinofilmovych zrkadlovkach. Pentax chce podla mna dohnat stratu $$$ a preto sa sustreduju na modely nizsej rady a EVIL :-) asi sa toho preda viac ako by sa predalo FF zrkadloviek :-) Kazdopadne mna by FF potesilo aj keby malo byt v 2011tom alebo neskor :-)
videl som tu databazu, ale boli tam aj dost protichodne nazory. A kedze nejake stare kinofilmove telo nemam tak nemozem odskusat - tomu by som naozaj veril :-). Kedy pride (ak pride) FF telo, je mi v podstate jedno. Zatial moja K20 sluzi. Ide mi skor o to, aby sa pentax vymackol, co vlastne dalej. A to hovorim v suvislosti so sklami. Kto by kupoval DA ak by mal prist FF, vsakze. Telo clovek vymeni po par rokoch, ale take sklo sa uzivi dlhsie. Zvlast k tomu pristupujem opatrnejsie preto, lebo ma fotenie nezivi. A teda technika si na seba nezaraba ale zarabam ja na nu.
zdravim, chcel by som si kupit blesk na k-x, co vravite na toto? http://www.pixmania.sk/sk/sk/631207/art/sigma/blesk-ef-530-dg-st.html vobec neviem co si na tom mam vsimat preto sa pytam.
a aku vyhodu ma pevna 50ka objektiv okrem vacsinou dobrej svetelnosti? treba ju? mam len 18-55 a 50-200. alebo pripadne nejaky sirokac, no tie byvaju dost drahe :/
no uvidime, co sa dozvieme z photokiny :-) ja tam planujem ist osobne :) snad sa zadari :-))
mam jednu otazku - co povies na toto: http://www.amazon.com/gp/product/B0025F4AWW/ref=s9_simh_gw_p23_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=1B7XW3CQK64N2MXGDY9X&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939031&pf_rd_i=507846
mam jednu otazku - co povies na toto: http://www.amazon.com/gp/product/B0025F4AWW/ref=s9_simh_gw_p23_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=1B7XW3CQK64N2MXGDY9X&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939031&pf_rd_i=507846
no je to dobry objektiv :-) http://www.lenstip.com/index.html?test=obiektywu&test_ob=166 :-) je to to iste co Samyang 85 f/1.4 a len rebrandovany :-) ja osobne by som si kupil Samyang, koli zaruke a koli tomu, ze je to original :-) http://www.photonet.sk/shop/samyang-objektivy/c_143.html
hm, dik, len tie su drahsie. aj ked ta sigma 530 dg by sa este dala.
Sigmu si kup urcite len model SUPER. ST su vyhodene peniaze do vzduchu. Lacnejsi je Pentax AF360FGZ alebo uplne najzakladnejsi AF 200 FG, ale Ta 200vka sa mi zdaju byt tiez vyhodene peniaze. 360tku zozenies okolo 230eur novu.
Sigmu si kup urcite len model SUPER. ST su vyhodene peniaze do vzduchu. Lacnejsi je Pentax AF360FGZ alebo uplne najzakladnejsi AF 200 FG, ale Ta 200vka sa mi zdaju byt tiez vyhodene peniaze. 360tku zozenies okolo 230eur novu.
dakujem. v exapre mi ju ponukali za 234 eur, to je celkom ok cena.
Ešte je možnosť Metz 48 nový cca 190€...
Čo sa týka nových modelov na Photokine , príchod FF od Pentaxu neočakávam... 2x APS-C + EVIL je ovela reálnejšie + nejaké tie sklá
prichod ff urcite nebude, ale mohli by sa vyjadrit k planom do buducnosti :-) tj. ci planuju FF v blizkom obdobi alebo ci o takych planoch ani neuvazuju, aby sme vedeli, ze co nas caka a neminie :) a ci to ma vyznam s Pentaxom dalej tahat..
PENTAX
http://falklumo.blogspot.com/2010/08/photokina-2010-pentax-and-full-frame.html
a aku vyhodu ma pevna 50ka objektiv okrem vacsinou dobrej svetelnosti? treba ju? mam len 18-55 a 50-200. alebo pripadne nejaky sirokac, no tie byvaju dost drahe :/
Čo sa týka nových modelov na Photokine , príchod FF od Pentaxu neočakávam... 2x APS-C + EVIL je ovela reálnejšie + nejaké tie sklá
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa