nedufaj, pozri sa na to realne.
kolko zrkadloviek vydal za ostatne 2 roky pentax a kolko konkurencia (Canon, Nikon, Sony, Olympus), kolko objektivov a aka je ich skladba, co vyznamne priniesol do sektora, cim vynika, ...
mam pocit, ze tato mnou oblubena znacka caka, kym ju pohlti samsung, alebo pokym prejde kriza a samsung bude mat peniaze na zvys, aby mohol investovat do vyvoja a vyskumu.
Myslim, ze Pentax za posledne obdobie aspon co sa tyka ponuky objektivov nespi. Ich line-up sa dost rozsiril a rozsahovo aj svetelnostou, napr. mne dost vyhovuju na crop senzor. Co sa tyka zrkadloviek, tam je pomalsi, ale tento rok ma uviest 2. K-7 uz uviedol sa caka sa este na model, ktory ma byt uvedeny v zime. Uviedol aj EVF x-70 a predtym v zime K-m. Kompakty vydava tiez stale nejake. Myslim, ze az tak nespia. V 2010 maju uviest 645D aj s novymi objektivmi o com bola uz aj oficialna sprava na ich stranke. Hoya/Tokina je napomocna pri vyrobe objektivov a Samusung/Sony zas pri vyrobe fotakov. Slaby marketing na SK/CZ je problem firiem, ktore tu zastupuju Pentax. Paradoxne najvacsiu penetraciu trhu ma Pentax vo Francuzsku, kde je na prieckach pred C/N a preto tam vybudovali aj velkokapacitny novy servis. Aj napriek mojim predoslym zlym skusenostiam s PX som rozhodnuty moju zbierku obohatit o objektiv 31mm f/1.8 ltd. a telo K-7, nakolko som s ergonomiu, funkciami a I.Q. Pentaxu velmi spokojny. Nikon ma svojou ponukou objektivov vobec nezaujal, maju ju velmi slabu pre moje naroky, ale zaujal ma svojimi fotakmi a Canon zas naopak ma nezaujal ich neergonomickymi fotakmi, aj ked zas ponuku objektivov maju sirsiu. Sony a Oly som zatial nezvazoval. Zatial mne subjektive teda Pentax vychadza najlepsie aj z ich korytnacim tempom a coraz viacej vidim ludi na SK s Pentaxom v ruke, aj napriek zlej propagacii a dostupnosti.
Myslim, ze Pentax za posledne obdobie aspon co sa tyka ponuky objektivov nespi. Ich line-up sa dost rozsiril a rozsahovo aj svetelnostou, napr. mne dost vyhovuju na crop senzor. Co sa tyka zrkadloviek, tam je pomalsi, ale tento rok ma uviest 2. K-7 uz uviedol sa caka sa este na model, ktory ma byt uvedeny v zime. Uviedol aj EVF x-70 a predtym v zime K-m. Kompakty vydava tiez stale nejake. Myslim, ze az tak nespia. V 2010 maju uviest 645D aj s novymi objektivmi o com bola uz aj oficialna sprava na ich stranke. Hoya/Tokina je napomocna pri vyrobe objektivov a Samusung/Sony zas pri vyrobe fotakov. Slaby marketing na SK/CZ je problem firiem, ktore tu zastupuju Pentax. Paradoxne najvacsiu penetraciu trhu ma Pentax vo Francuzsku, kde je na prieckach pred C/N a preto tam vybudovali aj velkokapacitny novy servis. Aj napriek mojim predoslym zlym skusenostiam s PX som rozhodnuty moju zbierku obohatit o objektiv 31mm f/1.8 ltd. a telo K-7, nakolko som s ergonomiu, funkciami a I.Q. Pentaxu velmi spokojny. Nikon ma svojou ponukou objektivov vobec nezaujal, maju ju velmi slabu pre moje naroky, ale zaujal ma svojimi fotakmi a Canon zas naopak ma nezaujal ich neergonomickymi fotakmi, aj ked zas ponuku objektivov maju sirsiu. Sony a Oly som zatial nezvazoval. Zatial mne subjektive teda Pentax vychadza najlepsie aj z ich korytnacim tempom a coraz viacej vidim ludi na SK s Pentaxom v ruke, aj napriek zlej propagacii a dostupnosti.
Uplne s tebou suhlasim. A este k tomu pomer ceny a vykonu je velmi dobry a uzasna spätna kompaktibilita je nieco co stale stoji za uvahu.
Uplne s tebou suhlasim. A este k tomu pomer ceny a vykonu je velmi dobry a uzasna spätna kompaktibilita je nieco co stale stoji za uvahu.
Dodam len tolko neviem ci som tu o tom hovoril ALE poriadne sa poobzerajte na Nikon,Canon...a ako posledny PENTAX ktory so vsetkych foto znaciek investuje do propagacie najviac?ODPOVED vieme asi vsetci
2 marian004: Prechod na fullframe zatial neriesim. Kvalita snimkov s APS-C pri pouziti kvalitneho objektivu mi postacuje. Fullframe vyzaduje kvalitnejsie a drahsie skla a ja v nom nevidim az taku vyhodu ako iny(lepsie SNR, DOF, rozlisenie a ine). Aby sa vyuzil potencial FF, treba k nemu naozaj kvalitny objektiv. Pentax zatial fullframe nezvazuje, ale snazi sa priblizit s kvalitou APS-C a ich skiel k fullframu. Prehlasovali to aj na Photokine. Skor sa chcu zamerat na ten digitalny strednoformat. Uvidime ako uspeju. Keby Pentax ponukal fullframe, mozno by som zvazoval, ale myslim, ze by som nakoniec ostal pri APS-C. K-7 ma uz tiez 100% pokrytie hladaciku, tak ako byva aj na fullframoch. FF by som zvazoval uz naozaj, keby som profesional a potrebujem profesionalne snimky, ktore mi uz APS-C nedokaze poskytnut a zaroven, keby s fotenia mam realne peniaze. Na druhej strane, keby som uz taky profik, zrejme by som sa nepozeral po 35mm FF, ale uz po vacsom formate, napr. nieco od Leaf a k tomu aj patricny software, napr. CaptureOne Pro. Cize ako fotografovi entuziastovi mi uplne postacuje APS-C s kvalitnymi sklami DA* DFA a Ltd. :)
A ktoru znacku casom nepohlti nejaka ina ved to nemoze vediet nikto ze ake tahy budu v buducnosti.Ale ved to nieje vobec dolezite dolezita je situacia teraz a kazdy si kupi to co mu vyhovuje a co mu po uvahach povie najviac.Dolezity je vysledok a tou je predsa fotografia na papiery.A mna oslovil Pentax a nemam dovod lutovat.
Zda sa, ze kupu Pentaxu tu nik nelutuje :) Mna oslovilo hlavne ich farebne podanie, stabilizator v tele a utesnene telo aj s objektivmi.
presne to zaujalo hneď aj mňa ... vyberal som medzi Canonom 450D a Pentaxom K200D ... Pentax to vyhral :) ... krásne podanie farieb, stabilizáror v tele sa zíjde (M42 objektívy) a tesnenie proti prachu a vode :) .... počas veľkej noci schytal 2x poriadnu šupu a fičí ďalej :) akurát sa mi kvapka vody dostala pod stavový displej, ale za pár hodin zmizla :)
Nuž PENTAX je naozaj zaujímavá značka, perfektné výrobky, mám možnosť občas použiť K10.
Predpokladám, že nová K7 rozbehne ďalšie prezbrojovanie, myslím, že keby som teraz zvažoval nákup prvej zrkadlovky mám na čím premýšľať.
PENTAX
kolko zrkadloviek vydal za ostatne 2 roky pentax a kolko konkurencia (Canon, Nikon, Sony, Olympus), kolko objektivov a aka je ich skladba, co vyznamne priniesol do sektora, cim vynika, ...
mam pocit, ze tato mnou oblubena znacka caka, kym ju pohlti samsung, alebo pokym prejde kriza a samsung bude mat peniaze na zvys, aby mohol investovat do vyvoja a vyskumu.
Predpokladám, že nová K7 rozbehne ďalšie prezbrojovanie, myslím, že keby som teraz zvažoval nákup prvej zrkadlovky mám na čím premýšľať.
2 Dominik: Veru, farebne podanie maju typicke a prave ono ma priviedlo ku kupe Pentaxu, ked som si pozeral ukazky foto inych na webe :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa