Ale no. Dobre vieš že nikonisti také veci nerobia :-)
akí Nikonisti :D:D:D Ty niesi Nikoňák Ty si Pentaxista :D:D:D len si si kúpil zlý foťák a teraz to chceš napraviť kúpou K7, ktorú naprv dáš do redakcie Ephoto na otestovanie :) a potom mi K7 pekne predáš a potom môžeš byť Nikoňák :D:D:D:D:D
Myslim, ze Pentax za posledne obdobie aspon co sa tyka ponuky objektivov nespi. Ich line-up sa dost rozsiril a rozsahovo aj svetelnostou, napr. mne dost vyhovuju na crop senzor. Co sa tyka zrkadloviek, tam je pomalsi, ale tento rok ma uviest 2. K-7 uz uviedol sa caka sa este na model, ktory ma byt uvedeny v zime. Uviedol aj EVF x-70 a predtym v zime K-m. Kompakty vydava tiez stale nejake. Myslim, ze az tak nespia. V 2010 maju uviest 645D aj s novymi objektivmi o com bola uz aj oficialna sprava na ich stranke. Hoya/Tokina je napomocna pri vyrobe objektivov a Samusung/Sony zas pri vyrobe fotakov. Slaby marketing na SK/CZ je problem firiem, ktore tu zastupuju Pentax. Paradoxne najvacsiu penetraciu trhu ma Pentax vo Francuzsku, kde je na prieckach pred C/N a preto tam vybudovali aj velkokapacitny novy servis. Aj napriek mojim predoslym zlym skusenostiam s PX som rozhodnuty moju zbierku obohatit o objektiv 31mm f/1.8 ltd. a telo K-7, nakolko som s ergonomiu, funkciami a I.Q. Pentaxu velmi spokojny. Nikon ma svojou ponukou objektivov vobec nezaujal, maju ju velmi slabu pre moje naroky, ale zaujal ma svojimi fotakmi a Canon zas naopak ma nezaujal ich neergonomickymi fotakmi, aj ked zas ponuku objektivov maju sirsiu. Sony a Oly som zatial nezvazoval. Zatial mne subjektive teda Pentax vychadza najlepsie aj z ich korytnacim tempom a coraz viacej vidim ludi na SK s Pentaxom v ruke, aj napriek zlej propagacii a dostupnosti.
A ake si mal zle skusenosti s PX, ja stale zvazujem ci pentax alebi Nikon. Bude to mija prva zrkadlovka, rozmyslam na K20 alebo Nikon D90
A ake si mal zle skusenosti s PX, ja stale zvazujem ci pentax alebi Nikon. Bude to mija prva zrkadlovka, rozmyslam na K20 alebo Nikon D90
Chvilu si pockaj(do konca mesiaca) a kup si Pentax K-7. Cenovo v kite bude porovnatelne s D90, ale bude to vyssia trieda ako D90. Urcite nebudes potom lutovat. K20D ma vyhodu teraz v tom, ze je lacna a zozenies telo uz za cca 18tis. Zaregistruj sa do Klubu priatelov Pentax na oficialnej stranke pentax.sk a poslu Ti ponuku :) Moje zle skusenosti s PX som pisal niekde na zaciatku tohto vlakna a tykaju sa starsieho modelu ich zrkadlovky. Novsie modely take problemy uz nemali.
Mozno to uz poznate, je to rebricek fotoaparatov podla vysledkov testovania obrazu priamo z RAW formatu (farebna hlbka, dynamicky rozsah a pod.). K10D a K20D od Pentaxu si tam vedu velmi dobre:
ked vas tu tak vsetkych mam. o chvilu budem riesit macro. a vidim, ze niektori z vas maju tamrona 90/2,8. chcela by som vediet ci by ste do toho skla sli znovu alebo by ste uvazovali aj nad PX DFA macro 2,8/100. skusala som preklikat historiu fora, ale je tam mrte roznych vlakien. vacsinou som na inych strankach videla vyhravat toho tamrona.
inak mam K200D+PX18-55+PX55-300. celkovo velka spokojnost, najma s tym tele.
a co tak vyhody, ktore takmer nikto nespomina? mne strasne vyhovuju niektorymi opovrhovane AA baterky. predtym som mala UZ nikon coolpix 8700 a velakrat problem, ked som sa nedostala k elektrike na cestach, aj ked som mala nahradnu baterku. alebo odolnejsie a lacnejsie SD karty namiesto CF?
inak som bola presvedceny nikonista, co si mysli, ze canony su lepsie a skoncil pri pentaxe a nelutuje.
jedina moja vyhrada, ze vsetci kamarati maju nikony a canony a niekedy si pozicat nejake sklo by mi celkom vyhovovalo. tot moj nazor
2 lucifer: AA moze byt problem pri pouziti s SDM, ale uz som takuto kombinaciu skusal s K200D a bolo to v pohode. S tym macro neviem, ale skus pouvazovat aj o kenko kruzkoch alebo Raynox sosovkach :) a na pentaxfriends.eu je kopec ludi, ktori sa radi stretnu a vymenia si aj skla :)
Mam 16-50 a 50-135 A zatial su super ale vsetko sa ukaze az na vysledkoch.Ale su to pekne kusky.Pri 16-50ke ktora zoomuje s tuha tym ,podla mna je to utesnenim ktore pri rychlejsom pohybe nestiha odchadzat vzduch ktory je v nutry.
Moj postreh.Ale 50-135 ktorej sa vlastne predna cast nevysuva zomuje krasne hladucko.Ale su to krasne kusky.A pekne navezuju na seba.16-50 a 50-135.
Ja mam blesk Sigma EF-500DG Super. Automatika pracuje spolahlivo a expozicia je korektna. Pri niektorych modeloch EF-500 starsieho data moze byt problem s bezdratovym odpalovanim blesku, ktore tu nefunguje. Rozhodne odporucam model Super a nie ST (ktory nema napr. zablesk na druhu lamelu alebo rychlu synchronizaciu).
PENTAX
http://www.dxomark.com/index.php/eng/DxOMark-Sensor
K-7 telo,
K-7 + DA 18-55 WR,
K-7 + DA 18-55 WR + DA 50-200 WR,
K-7 + DA 17-70,
K-7 + DA 16-50,
K-7 + DA 16-50 + DA 50-135.
inak mam K200D+PX18-55+PX55-300. celkovo velka spokojnost, najma s tym tele.
a co tak vyhody, ktore takmer nikto nespomina? mne strasne vyhovuju niektorymi opovrhovane AA baterky. predtym som mala UZ nikon coolpix 8700 a velakrat problem, ked som sa nedostala k elektrike na cestach, aj ked som mala nahradnu baterku. alebo odolnejsie a lacnejsie SD karty namiesto CF?
inak som bola presvedceny nikonista, co si mysli, ze canony su lepsie a skoncil pri pentaxe a nelutuje.
jedina moja vyhrada, ze vsetci kamarati maju nikony a canony a niekedy si pozicat nejake sklo by mi celkom vyhovovalo. tot moj nazor
Moj postreh.Ale 50-135 ktorej sa vlastne predna cast nevysuva zomuje krasne hladucko.Ale su to krasne kusky.A pekne navezuju na seba.16-50 a 50-135.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa