mam vsetky objektivy Pentax,ale najviac pouzivam SMC A 50mm 1.4 hlavne kvoli svetelnosti. Na K200 je to sice ohnisko 70mm ale aspon mam dobry portretny objektiv
a hladacik Ti stmavne, ked krutis tym clonovym kruzkom? Ak ano vsetko je OK a ak nie tak sa clona nezatvara.
pri foteni M objektivom sa hladacik nestmavuje hned pri kruteni clonovym kruzkom, ale az pri stlaceni a podrzani nahladu hlbky ostrosti, alebo pri stlaceni zeleneho tlacitka ked sa meria expozicia. inac je clona stale otvorena na maximalnu dieru.
pri foteni M objektivom sa hladacik nestmavuje hned pri kruteni clonovym kruzkom, ale az pri stlaceni a podrzani nahladu hlbky ostrosti, alebo pri stlaceni zeleneho tlacitka ked sa meria expozicia. inac je clona stale otvorena na maximalnu dieru.
Hmm.. ja mam obcas na mojej K10D M42 objektiv Industar 50/3.5 a tam ak potocim clonovym kruzkom tak sa mi hladacik hned stmavuje. Zrejme sa tu jedna o iny sposob :) tak uz som ticho :)
Hmm.. ja mam obcas na mojej K10D M42 objektiv Industar 50/3.5 a tam ak potocim clonovym kruzkom tak sa mi hladacik hned stmavuje. Zrejme sa tu jedna o iny sposob :) tak uz som ticho :)
K200D + pentacon 1,8/50mm ..... aj mne sa stmavuje hladacik
Ja som mal na mysli manualne objektivy Pentax serie M, pri nich to funguje tak ako som napisal. Pri objektivoch M42 by mala clona reagovat presne tak ako pises...
ja som si kúpil tento: Cullmann D 4500 P-TTL pre Pentax. Zatiaľ spokojnosť aj cena je OK. Tu je link http://209.85.129.132/search?q=cache:fOULZg6d7VcJ:www.photonet.sk/shop/blesky/blesk-cullmann-d-4500-p-ttl-pentax/p_1303.html+Cullmann+D+4500+P-TTL+pre+Pentax&cd=1&hl=sk&ct=clnk&gl=sk&lr=lang_sk&client=firefox-a
Mozes pls skusit na 16-50tke ci ostriaci prestenec ide podobne hladko ako na 50-135tke aj ked ho otocis o 360 stupnov alebo trocha zadrhava? Ja som mal 16-50tku vadnu. Prave je na reklamacii. Ten prstenec mi trocha zadrhaval a jedna strana obrazu bola vzdy menej ostrejsia ako druha a pohybovalo sa to rozne. Cize nieco bolo zrejme s ostriacou skupinou sosoviek vnutri. Uvidime ako dopadne reklamacia.
Skusal som a necitit ze bi sa to zasekavalo.A nevsimol som si ani ziadnu nerovnost v ostreni.Dufam ze ti reklamaciu uznaju a ze to vybavia k tvojej spokojnosti.
Ste spokojny s dynamickym rozsahom Pentaxu a ktory Pentax ma podla vas najsirsi dynamicky rozsah?
uz som tu raz daval link na rebricek fotoaparatov podla vysledkov testovania obrazu priamo z RAW formatu (dynamicky rozsah je tam ako samostatna polozka, daj si teda zobrazit vysledky podla dynamickeho rozsahu senzoru).
e-bay je najmenej komplikovany :) akurat nedavno som kupoval presne to iste a samozrejme cez e-bay a hned som od toho isteho obchodnika kupil aj kablovu spust :) nie je to sice original pentax, ale funguje to bez problemov...
PENTAX
www.dxomark.com/index.php/eng/DxOMark-Sensor
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie