Ak mas 18-55 a navyse verziu II, tak sa Ti to fakt neoplati.. porozmyslaj bud nad 28-75/2.8 od Tamronu alebo nad 10-20/3.5 od Sigmy, ci DA14/2.8 od Pentaxu, pripadne nad inymi srisimi sklami ako 16mm, aby sa Ti to oplatilo :-) 18-55 v.II setak je dost dobry a s tym Tamronom by si moc neziskal.
Coze??? Tamron 17-50/2.8 ,ze neni proti setaku zlepseni??? No ty uz by si to nemel hulit. Uz jenom benefit ve clone a dobra kresba. Ostatne ten setak predci snad ve vsem krom chovani v protisvetle a s tim se da taky zit. Za tu cenu je to hodne vhodny kup!
Okrem Sanyo Eneloop aj: GP ReCyko+, alebo aj SONY Cycle Energy Blue NiMH 2000mAh
ja pouzivam GP 2700 a som max spokojny... zevraj enelopy dlhsie v sebe drzia energiu ked stoja,ze sa tak nevybijaju, ale toto neriesim... pred akciou ich stale nabijam... ci by to boli enelop alebo nie...
Coze??? Tamron 17-50/2.8 ,ze neni proti setaku zlepseni??? No ty uz by si to nemel hulit. Uz jenom benefit ve clone a dobra kresba. Ostatne ten setak predci snad ve vsem krom chovani v protisvetle a s tim se da taky zit. Za tu cenu je to hodne vhodny kup!
No jo, len neviem na co bude mat dva objektivy s rozsahom 18-55mm a 17-50mm, aj ked 17-50 je f/2.8 zoom, pri sirokom ohnisku f/2.8 nepotrebuje, lebo v pohode z ruky udrzi aj f/3.5 pri 18mm a kvalitativny rozdiel vystupu tam takmer nebude no a pri 50mm je f/2.8 sice pekne oproti 55 f/5.6 na setaku, ale viacej uzitku by mal z rozsahu 28-75/2.8 ako mat 2x rovnaky rozsah, len s inou svetelnostou. Podla mna setak verzie II nie je zly, da sa s nim fotit, ma pekne farebne podanie a bud by som isiel na 28-75/2.8 Tamron alebo 10-20/3.5 Sigmu a setak si nechal. Podla toho ake ohnisko viac potrebujem.
http://www.dxomark.com/index.php/en/Our-publications/DxOMark-reviews/DxOMark-review-for-the-Pentax-K5 myslim ze velmi zaujimave
Vety typu - The K5 is literally the best APS-C performer for each segment, even in low ISO. Dynamic range is clearly where the K5 struts its stuff. The scores it reaches at ISO 80 are simply impressive: at 14.1 Ev (print mode), even the D3X’s full-frame sensor is not that good.
K5 mam tiez a zatial ma milo pekvapuje... fakt dobry fotak... bol som vo stvrtok na nikon predvadzacke v Presove a mal som si moznost vyskusat rozne nikony... no roziel som v kvalite podania fotiek nebadal... na K5 sa mi vystup zda krajsi aspon na displeji... aj ked to moze byt subjektivny dojem..
no oproti k200 je to poooriadny rozdiel. nebe a dudy. rychlost a presnost ostrenia je uplne ina dimenzia, takisto tichsia uzavierka, liveview fajne rychle (niezeby som predtym mal :) digi filtre, HDR potesia.super stroj. rozmery a velkost prakticky stejna. co by som vytkol je material z ktoreho je otocny volic programov a uchytky na remienok. ale inak +++
[reply0=zelovoc]@scoty: co hovoris na k5? pre mna je to fotak, co robi vsetko co chcem :) este aj tie filtre su paradne a celkom pouzitelne.[/reply0]fakt klobuk dole... mal som K20,co je super fotak, ale K5 je skutocny pokrok... hlavne ako zvlada vysoke iso... inac bez gripu sa mi zdal ako utrazoom,ale s gripom je to fakt super... ine kafe.. tie filtre aj orez fotiek, vodovaha,ci automaticka uprava po skresleni objektivom, alebo vyrovnanie horizontu su prijemne ozivenie ,taktiez vela vela inych ´malickosti,, zatial naplna moje ocakavania, taka malickost-na objektive Tamron 28-75mm som mal na K20 vyrazny front focus, a ked som ho dal na K5 je to v pohode... nechaapal som to... zrejme na kazdom tele je to inac...,alebo aby to bolo fotakom???
PENTAX
Vety typu - The K5 is literally the best APS-C performer for each segment, even in low ISO. Dynamic range is clearly where the K5 struts its stuff. The scores it reaches at ISO 80 are simply impressive: at 14.1 Ev (print mode), even the D3X’s full-frame sensor is not that good.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa