zdravim ja osobne mam pentax k 200d + objektiv pentax 55-300 a chcel by som pevne sklo aspon 300 kedze pentax 300 pevne sklo je pre mna dost drahe chcel by som cosi lacnnejsie od sigmy a podobne poradtemi kde take cosi zozeniem
no normalne na forum dajte si o technike a dajte si pentax vs. nikon je to hned prve a precitajte si to prosim vas cele to nic ine len nikon a conon to je ich cela basnicka a pritom vobec fotit nevedia tam povazuju k-7 za uplny srot
no normalne na forum dajte si o technike a dajte si pentax vs. nikon je to hned prve a precitajte si to prosim vas cele to nic ine len nikon a conon to je ich cela basnicka a pritom vobec fotit nevedia tam povazuju k-7 za uplny srot
ty prosim uz neber tie drogy, lebo ti z nich prepina!!! a ked uz hovoris, ze nevieme fotit, preco nam to neukazes? jaj, pozeram do galerie, aha :-D :-D :-D
ludia, prosim vas, chodte si to forum precitat a potom si urobte na ´Eriki vondra´ nazor. prosiiiiim, precitajte si to cele!!! :)
skus to v skratke zhrnut, 18 45 idem na umelu travu :-o
v skratke?
nejaky amater chcel fotak Pentax, alebo Nikon. po nenasilnej agitacii si vybral zo sekaca Nikon (moja rada ist do sekaca ako prvej zrkadlovky) a odvtedy Eriki vondra nedokaze prekusat, ze si zakladatel vlakna nevybral Pentax a na kazdy prispevok, kde sa pise, ze Pentax je sice dobra znacka, ale profi trieda jej chyba, tak reaguje sposobom: ´len conon a nikon tu preferujete, ste zaujati voci pentaxu, pentax je super, vy ste zli, ...´
uf, to radsej idem na tu umelu, tam sa pobavim na niektorych hracoch tiez :D
asi tu hodim i ja nejakeho diviaka nafoteneho sirokym olym 14-54, a i s malymi :-))
Asi jednoznačne Pentax FA50/1.4,aj keď po poslednom zdražení už tiež nieje z najlacnejších
Ak chces precitaj si na nete o objektivoch objektivne a sama si sprav usudok nespoliehaj sa tu na nazory ktore sa nebudu nikdy stotoznovat s tvojimi.Preluskaj poriadne tento link a najdi aj ine:
http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/44
ahojte mám pentax k2OOd a chcela by som poradiť nejaky fajn objektív na portréty....niečo slušné ale zas aby to nebolo predražené
na pentaxoch sa daju vyborne vyuzit aj stare manualne objektivy, ktore v bazare kupis za uplne smiesnu cenu okolo 40 eur (napr. A50/1.7 alebo nieco podobne).
PENTAX
K-7 telo 1 029 € 30 999,65 Sk
K-7 + 18-55 WR 1 119 € 33 710,99 Sk
K-7 + 18-55 WR + 50-200 WR 1 279 € 38 531,15 Sk
K-7 + 16-45 1 299 € 39 133,67 Sk
K-7 + 17-70 1 449 € 43 652,57 Sk
K-7 + 16-50 1 769 € 53 292,89 Sk
K-7 + 16-50 + 50-135 2 629 € 79 201,25 Sk
ludia, prosim vas, chodte si to forum precitat a potom si urobte na ´Eriki vondra´ nazor. prosiiiiim, precitajte si to cele!!! :)
nejaky amater chcel fotak Pentax, alebo Nikon. po nenasilnej agitacii si vybral zo sekaca Nikon (moja rada ist do sekaca ako prvej zrkadlovky) a odvtedy Eriki vondra nedokaze prekusat, ze si zakladatel vlakna nevybral Pentax a na kazdy prispevok, kde sa pise, ze Pentax je sice dobra znacka, ale profi trieda jej chyba, tak reaguje sposobom: ´len conon a nikon tu preferujete, ste zaujati voci pentaxu, pentax je super, vy ste zli, ...´
ale odporucam precitat cele, fakt sa pobavis ;)
asi tu hodim i ja nejakeho diviaka nafoteneho sirokym olym 14-54, a i s malymi :-))
http://www.pentaxfoto.eu/
http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/44
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie