ahojte mám pentax k2OOd a chcela by som poradiť nejaky fajn objektív na portréty....niečo slušné ale zas aby to nebolo predražené
tak ako pisali predo mnou. Ak ti nevadi MF a zaostrovanie na stred ta chod do pentax-A 50mm 1.7 alebo 1.4, ak chces vyslovene AAF tak to FA. Ja som mal A verziu a bol som upln e spokojny.opticka kvalita supr. momentalne pouzivam pentax -F 50mm 1.7, trosku starsi ako FA ale vynikajuci.
ahojte mám pentax k2OOd a chcela by som poradiť nejaky fajn objektív na portréty....niečo slušné ale zas aby to nebolo predražené
neviem, čo je predražené, ale vynikajúci objektív je Pentax 2,4/70 Limited, resp. ja používam na portréty aj Sigma 2,8/105, ktorý je výborný aj na portréty a súčasne má aj makro až do 1:1. Oba mám a som s nimi veľmi spokojný, môžem len doporučiť.
tak ako pisali predo mnou. Ak ti nevadi MF a zaostrovanie na stred ta chod do pentax-A 50mm 1.7 alebo 1.4, ak chces vyslovene AAF tak to FA. Ja som mal A verziu a bol som upln e spokojny.opticka kvalita supr. momentalne pouzivam pentax -F 50mm 1.7, trosku starsi ako FA ale vynikajuci.
mam pentax A 50mm 1,7 a som s nim velmi spokojny - kupil som ho cez net a da sa zohnat za dobre peniaze
Pouziva tu niekto nejake softboxy na blesk(AF540/360 alebo Metz 58 AF1)? Mam dva a nejak tomu neviem prist na chut.. lepsie vysledky mam s catchlightom.. ake mate vy skusenosti? Pri pouziti softboxu treba mat na blesku vytiahnutu rozptylku alebo nie? Prip. ci vypnut autozoom a nastavit manualne na min. alebo nie?
Pouziva tu niekto nejake softboxy na blesk(AF540/360 alebo Metz 58 AF1)? Mam dva a nejak tomu neviem prist na chut.. lepsie vysledky mam s catchlightom.. ake mate vy skusenosti? Pri pouziti softboxu treba mat na blesku vytiahnutu rozptylku alebo nie? Prip. ci vypnut autozoom a nastavit manualne na min. alebo nie?
sak toto vsetko si vyskusaj a posud sam co je pre teba lepsie a ked sa ti to nebude vobec pacit tak to predaj akup si nieco ine
chod na ebay a pozri nejaku 50mm 1,4-1,7, ak sa zadari tak to kupis za max 60 dolarov aj s dorucenim, inak dopurucujem pentaxforums.com a ich marketplace
PENTAX
http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/46
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie