Ahoj Ephotaci,
chcel by som Vas poprosit do drobnu radu, chcem uz konecne vymenit setovy sirokouhlac za nieco kvalitnejsie no neviem sa rozhodnut medzi Canon EF 24-105mm f/4L IS USM a Canon EF 24-70mm f/2.8L USM. Kedze tak je minimalny cenovy rozdiel. Ak mate niekto skusenosti poredte. Pripadne aj by ste vedeli o lepsiej volbe , necham si rad poradit. Telo mam Canon 40D. Vopred dakujem. svetlu zdar :-)
Ja vtáctvo nefotím ale mojim snom je okrem 85mm L ešte jeden bonbónik a to CANON EF 200/2,0 L IS USM to je nádherné sklo a dlhšie ja nepotrebujem
fotim s nikonackym 200/f2 halove sporty a to je jedna basen, taketo skla su elita, rozhodne investiciu neolutujes - musel som sice doma zapriet vela veci a zene povedat ze stalo malo (vymenil som bloky) a pouzil supertajnu rezervu ale dnes si neviem veru predstavit, ze by som do haly isiel s inym sklom
Ani slim. Predny clen je riadny ´vypukel´ :)
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/361-nikkor-af-s-14-24mm-f28-g-ed-n-test-report--review
na ten objektiv sa neda namontovat nic, nema ani zarez ale kresebne je to fenomenalne sklo, nikdy som ani nelutoval, ze sa neda nan nic nasadit - je stavene jak na exterier tak aj na interier a robi absolutne skvele fotky , filtre pri takej kvalite moc netrapia
fotim s nikonackym 200/f2 halove sporty a to je jedna basen, taketo skla su elita, rozhodne investiciu neolutujes - musel som sice doma zapriet vela veci a zene povedat ze stalo malo (vymenil som bloky) a pouzil supertajnu rezervu ale dnes si neviem veru predstavit, ze by som do haly isiel s inym sklom
to si jej koľko povedal že stál??? To by ma fakt zaujímalo, ja si na takýto objektív ešte hodne dlho počkám ale raz keď budem veľký a budem mať zbytočných cca 5800€ tak si ho doprajem.
to si jej koľko povedal že stál??? To by ma fakt zaujímalo, ja si na takýto objektív ešte hodne dlho počkám ale raz keď budem veľký a budem mať zbytočných cca 5800€ tak si ho doprajem.
jmal som blok z ineho za 1600 tak to nebolo az take zle, ale original som schoval do krabice, ... ale fakt nusim povedat ze ten objektiv nema chybu, kresebne sa mu dokaze zrovnat len drahsie profi skla a z kratkych iba sirokac nikonu 14-24, ostane je daleko mimo - nehovoriac o ostrosti kresby na f2!!! ked mi ho pry krat kamarat pozical na fotenie tak som potom uz nerozmyslal a rychlo odkladal vyplaty a zarobene na toto, uvidis sam ked ho kupis (myslôim, ze canon bude tiez kvalitou velmi blizko)
jmal som blok z ineho za 1600 tak to nebolo az take zle, ale original som schoval do krabice, ... ale fakt nusim povedat ze ten objektiv nema chybu, kresebne sa mu dokaze zrovnat len drahsie profi skla a z kratkych iba sirokac nikonu 14-24, ostane je daleko mimo - nehovoriac o ostrosti kresby na f2!!! ked mi ho pry krat kamarat pozical na fotenie tak som potom uz nerozmyslal a rychlo odkladal vyplaty a zarobene na toto, uvidis sam ked ho kupis (myslôim, ze canon bude tiez kvalitou velmi blizko)
No tak to máš asi veľmi tolerantnú manželku hádam si jej nenaletel že ti uverila že len 1600, to ťa musí mať fakt rada keď ti to odobrila. Tak ja sa priznám že už pri takýchto investíciach uvažujem nad Hasselbladom. Ceny idú dole a už sa dá za celkom normálnu cenu kúpiť aj H3DII-3, jedine čo ma drží pri Canone je cena objektívov príslušenstva. Pri strednom formáte sa človek nedoplatí ale zas tá kvalita je neporovnateľná
i) potvrdzujem, ef 85/1,2 II L je naozaj ´bon-bon´ ...
ii) vyuzivam podobny system legalizacie nadobudnutych veci (FF, 85L) ako jake ...
iii) mna asi namiesto 200/2.0 (predbezne pokryvam 70-200/2.8 L IS) laka asi skor 300/2.8, ak budu zdroje ...
Už tu niekto predo mnou napísal, že je moc vypuklý...
Ja len doplním, že slnečná clona je na ňom zabudovaná a nemá závit na filtre, takže ďalšie 2 dôvody.
sice mi dlho trvalo precitato to tu vsetko (taku pocetnu debatu som ani necakal) ale o to vacsiu radost mam z vasich nazorov a postrehov. Vela z Vas mi odporuculo 17-40 f4, je pravda pokial nemam FF tak 24mm neni moc sirokac. Tak dajme tomu, ze kupim tu 17-40 a potom FF...ma s touto kombinaciou niekto nejaky postreh? Este raz dakujem za mnohopocetne rady.
Ja ho mám na 50D, super sklo, ja som skôr krajinkár a fotím rád ´naširoko´, na portréty mám iné lahôdky. Na 40D si dobre vybral, keď kúpiš FF,tak ti ostane 17-40 ako ultra-širokáč a k FF si potom dokúpiš 24-70/2,8 (resp. s FF v sete)
Keby som bol v PB, tak by som ti ho dal vyskúšať.
ak mienis kupit FF, tak by bolo dobre vedet kedy to asi bude aby si zbytocne neinvestoval do DX objektivu. Ja mam tiez taku dylemu. Viem, ze tak skoro FF nekupim, ale situacia sa moze lahko zmenit. Mozes na nom fungovat aj mode spatnej kompatibility s orezom pixelov, ale to je blbost samozrejme.
sice mi dlho trvalo precitato to tu vsetko (taku pocetnu debatu som ani necakal) ale o to vacsiu radost mam z vasich nazorov a postrehov. Vela z Vas mi odporuculo 17-40 f4, je pravda pokial nemam FF tak 24mm neni moc sirokac. Tak dajme tomu, ze kupim tu 17-40 a potom FF...ma s touto kombinaciou niekto nejaky postreh? Este raz dakujem za mnohopocetne rady.
na FF z tých širokouhlých viac odporúčajú Canon EF 16-35/2, 8 L USM II. Už som vyššie o tom s niekým diskutoval - je to super obj., ale cca 2x taký drahý, ako Canon EF 17-40/4 L USM. Zváž si sám, aj podľa peňazí. Na FF by som bral Canon EF 24-70/2, 8 L USM, ale to je môj pohľad (môj sen). Ja mám EOS 50D a práve ten L-lový 17-40 a som veľmi spokojný.
Ak chces, tak Ti tu 17-40 dam na test! Ja som s nim spokojny, ale Ty si asi narocnejsi uzivatel:D
24-70L je prilis draha na to,aby ju kupil v kite/opravte ma ak sa mylim/
Ja som mala 24-70/2,8 skor ako FF telo.Bola som max.spokojna,ked som potom
nasadila objektiv na FF...TAK ze vaaaaaaaaaaooo...2,8 clonu ocenis pri portretoch
velmi...
ktore sklo???
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/361-nikkor-af-s-14-24mm-f28-g-ed-n-test-report--review
ii) vyuzivam podobny system legalizacie nadobudnutych veci (FF, 85L) ako jake ...
iii) mna asi namiesto 200/2.0 (predbezne pokryvam 70-200/2.8 L IS) laka asi skor 300/2.8, ak budu zdroje ...
Ja len doplním, že slnečná clona je na ňom zabudovaná a nemá závit na filtre, takže ďalšie 2 dôvody.
Keby som bol v PB, tak by som ti ho dal vyskúšať.
Ja som mala 24-70/2,8 skor ako FF telo.Bola som max.spokojna,ked som potom
nasadila objektiv na FF...TAK ze vaaaaaaaaaaooo...2,8 clonu ocenis pri portretoch
velmi...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa