Ahoj Ephotaci,
chcel by som Vas poprosit do drobnu radu, chcem uz konecne vymenit setovy sirokouhlac za nieco kvalitnejsie no neviem sa rozhodnut medzi Canon EF 24-105mm f/4L IS USM a Canon EF 24-70mm f/2.8L USM. Kedze tak je minimalny cenovy rozdiel. Ak mate niekto skusenosti poredte. Pripadne aj by ste vedeli o lepsiej volbe , necham si rad poradit. Telo mam Canon 40D. Vopred dakujem. svetlu zdar :-)
mam canon 50D (aps-c) a rad by som si dokupil nejakeho zoomaka (momentalne mam iba pevnu canon 50/1.4 usm), s prihladnutim na fakt ze casom by som si dokupil FF - canon 5D -
-rad by som nieco sirsie a teda obzeram sa po 17-40/4L, 24-105/4L IS, 24-70/2,8L -cim viacej citam tym viacej som v rozpakoch..
17-40/4L tu by som chcel asi najviac - no v jednej teme som cital ze ktosi ju ma na 40D co je rovnaky snimac ako ma moja 50D len s tym rozdielm ze 40D ma 10 mpx a 50D ma 15mpx a je velmi spokojny. No v dalsej teme zase najdem ako Karol Srnec testoval 17-40/4L na 7D (aps-c 18 mpx) a tvrdi ze tato kombinacia je absolutne nepouzitelna -rohy su rozmazane a vraj 17-40L na aps-c a 18mpx nestiha..
-cize na aps-c 10 mpx vraj v poho a na aps-c 18 mpx nepouzitelne ?!? a ake by to bolo v mojom pripade na aps-c 15 mpx ? -inak vraj robi pouzitelne fotky uz od f4
24-105/4L IS to je druhe miesto umna - aj ked to siroke ohnisko po prepocte na crop 1.6 nebude az tak siroke ale citam chvaly a po prechode na FF by to bolo super na druhu -tiez som cital v jednej recenzii je uz na f4 robi pouzitelne fotky..
24-70/2.8L ten by som chcel asi najmenej nejako mi nieje sipaticky neviem preco svetlost je dobra, no ci pouzitelna nemozem zhodnotit nijak inak ako z recenzii a tam ma nic co som cital nepotesilo - na ostru kresbu - treba priclonit vraj aspon na f6 aby sa vyrovnal 24-105/4L a je z nich najdrahsi..
aby som dodal naco to chcem, som zemerany na portety, fashion, akt a pod. Kde by sa mi miestami zislo nieco sirsie ako 50mm. No a nemal by som problem v buducnosti (po mansom otukani sa v tejto oblasit ) fotit aj svadby a ten zoom by som vyuzival asi prevazne nato (ale aj na moje oblubene portrety atd.)
na FF z tých širokouhlých viac odporúčajú Canon EF 16-35/2, 8 L USM II. Už som vyššie o tom s niekým diskutoval - je to super obj., ale cca 2x taký drahý, ako Canon EF 17-40/4 L USM. Zváž si sám, aj podľa peňazí. Na FF by som bral Canon EF 24-70/2, 8 L USM, ale to je môj pohľad (môj sen). Ja mám EOS 50D a práve ten L-lový 17-40 a som veľmi spokojný.
no tak keby som mal peniaze na EF 16-35/2,8L - podla toho co citam aj v recenziach a testoch - beriem ho..
-pises ze ma 50D a k nemu 17-40/4L - takze na päťdesiatke D je super? Okrajova ostrost fotografie je tiez dobra ?
mam canon 50D (aps-c) a rad by som si dokupil nejakeho zoomaka (momentalne mam iba pevnu canon 50/1.4 usm), s prihladnutim na fakt ze casom by som si dokupil FF - canon 5D -
-rad by som nieco sirsie a teda obzeram sa po 17-40/4L, 24-105/4L IS, 24-70/2,8L -cim viacej citam tym viacej som v rozpakoch..
17-40/4L tu by som chcel asi najviac - no v jednej teme som cital ze ktosi ju ma na 40D co je rovnaky snimac ako ma moja 50D len s tym rozdielm ze 40D ma 10 mpx a 50D ma 15mpx a je velmi spokojny. No v dalsej teme zase najdem ako Karol Srnec testoval 17-40/4L na 7D (aps-c 18 mpx) a tvrdi ze tato kombinacia je absolutne nepouzitelna -rohy su rozmazane a vraj 17-40L na aps-c a 18mpx nestiha..
-cize na aps-c 10 mpx vraj v poho a na aps-c 18 mpx nepouzitelne ?!? a ake by to bolo v mojom pripade na aps-c 15 mpx ? -inak vraj robi pouzitelne fotky uz od f4
24-105/4L IS to je druhe miesto umna - aj ked to siroke ohnisko po prepocte na crop 1.6 nebude az tak siroke ale citam chvaly a po prechode na FF by to bolo super na druhu -tiez som cital v jednej recenzii je uz na f4 robi pouzitelne fotky..
24-70/2.8L ten by som chcel asi najmenej nejako mi nieje sipaticky neviem preco svetlost je dobra, no ci pouzitelna nemozem zhodnotit nijak inak ako z recenzii a tam ma nic co som cital nepotesilo - na ostru kresbu - treba priclonit vraj aspon na f6 aby sa vyrovnal 24-105/4L a je z nich najdrahsi..
aby som dodal naco to chcem, som zemerany na portety, fashion, akt a pod. Kde by sa mi miestami zislo nieco sirsie ako 50mm. No a nemal by som problem v buducnosti (po mansom otukani sa v tejto oblasit ) fotit aj svadby a ten zoom by som vyuzival asi prevazne nato (ale aj na moje oblubene portrety atd.)
24-105 je podľa mňa menej ostré sklo ako 24-70L. 17-40 L stíha uplne vpohode na 60D. Na 7D a 50D nestíha na prvý pohľad už skoro ni . Je to buď senzorom a postprocesingom. Zo 7D treba hrozne doostrovať. 50D má inak tiež "vydarený senzor". na 7D skúšam práve 24-70L a 70-200L a oba treba pricloniť na F4 aby to bola 18 Mpx. fotka. Na 5D II alebo 1D 4 ich netreba cloniť vôbec pre porovnateľnu kresbu.
Takze 24-70L je ostrejsi, no ok beriem, mna v jednom teste zniatlo ze ked porovnavali tieto dva tak kritizovali svetlost 24-70 ktora je vraj len marketingovy tah, lebo ho treba priclonit aspon na 5-6f aby kreslil tak ako ma..
-s tym doostrovanim som si vsimol aj ja tento problem, 50D nieje zly fotak prave naopk, len skoda ze s toho lezu trosku makke fotky, co bude sposobene asi tym "nestihanim" - ked prejdem casom na 5D tento problem riesit nebudem ale aky objektiv teraz na 50D ? aby bol potom v pohode aj na 5D. 17-40L asi nie, nechcem riskovat. Potom tu mam uz len 24-70 a 24-105 - ked pises ze 24-70 je ostrejsi bude asi dobry ale ta cena je oproti 24-105 markantna..
Takze 24-70L je ostrejsi, no ok beriem, mna v jednom teste zniatlo ze ked porovnavali tieto dva tak kritizovali svetlost 24-70 ktora je vraj len marketingovy tah, lebo ho treba priclonit aspon na 5-6f aby kreslil tak ako ma..
-s tym doostrovanim som si vsimol aj ja tento problem, 50D nieje zly fotak prave naopk, len skoda ze s toho lezu trosku makke fotky, co bude sposobene asi tym "nestihanim" - ked prejdem casom na 5D tento problem riesit nebudem ale aky objektiv teraz na 50D ? aby bol potom v pohode aj na 5D. 17-40L asi nie, nechcem riskovat. Potom tu mam uz len 24-70 a 24-105 - ked pises ze 24-70 je ostrejsi bude asi dobry ale ta cena je oproti 24-105 markantna..
24-70L má jednu chybu musíš najskor zazoomovať nakomponovať a potom ostriť ak to urobíš opačne dostaneš blato alebo poloblato.
s tou 17-40L sa fakt netreba báť a moc riešiť, na APS-C je vynikajúca a na 5D II ak fotíš nejaku reportáž stačí aj na F4. ak fotíš krajinku dáš s F8i - F11 a si vpohode. Lepší je len 16-35L II za 2x cenu.
bohužiaľ nie, odkedy fotím takto mám 100% úspešnosť a ostré fotky. vidno to krásne aj cez Live View zaostríš zazoomojueš a rozhodíš si ostrosť.. trvalo mi vyše roka kým som na to prišiel
neviem si predstavit ze zaostris ,zakomponujes a nakonec zacnes zoomovat? to je aky styl fotenia..?
však zaostrím uvidím čo vlastne fotím a prekomponujem/dozoomujem o +/- 5-10mm aby som využil max. plochu senzora na Nikone ani s 70-200 nie je problemoš
s tou 17-40L sa fakt netreba báť a moc riešiť, na APS-C je vynikajúca a na 5D II ak fotíš nejaku reportáž stačí aj na F4. ak fotíš krajinku dáš s F8i - F11 a si vpohode. Lepší je len 16-35L II za 2x cenu.
cize podla teba na 50D nebue problem so 17-40L ako to je ked sa da ten isty objektiv na 7D
tiez prispejem svojou troskou do mlyna. Podla mojich skusenosti je Canon 24-105 vynikajuci objektív . Pouzival som ho na Canone 450D a teraz na 5D. Univerzalne sklo. Pouzivam aj 16-35, ale na bezne fotenie 24-105 je lepsi.
ano24-70 už som si zvykol len škoda že to nedali do návodu...
Žiaden objektív na svete , aj keď to nebude voľným okom vidieť , nezostane rovnako zaostrený ak necháš namáčknútý AF a dozumuješ.... Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí.... Možno v Amerike.....
Žiaden objektív na svete , aj keď to nebude voľným okom vidieť , nezostane rovnako zaostrený ak necháš namáčknútý AF a dozumuješ.... Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí.... Možno v Amerike.....
Hej v Amerike urcite Tam maju este na fotakoch pri ocnici text "tuna kukat" a "objekty v hladaciku sa vam mozu zdat rozmerovo ine ako v skutocnosti"
ktore sklo???
-citam, skumam, riesim dilemu
mam canon 50D (aps-c) a rad by som si dokupil nejakeho zoomaka
-rad by som nieco sirsie a teda obzeram sa po 17-40/4L, 24-105/4L IS, 24-70/2,8L
-cim viacej citam tym viacej som v rozpakoch..
-cize na aps-c 10 mpx vraj v poho a na aps-c 18 mpx nepouzitelne ?!? a ake by to bolo v mojom pripade na aps-c 15 mpx ?
-inak vraj robi pouzitelne fotky uz od f4
24-105/4L IS to je druhe miesto umna - aj ked to siroke ohnisko po prepocte na crop 1.6 nebude az tak siroke ale citam chvaly a po prechode na FF by to bolo super na druhu
-tiez som cital v jednej recenzii je uz na f4 robi pouzitelne fotky..
24-70/2.8L ten by som chcel asi najmenej
-pises ze ma 50D a k nemu 17-40/4L - takze na päťdesiatke D je super? Okrajova ostrost fotografie je tiez dobra ?
-citam, skumam, riesim dilemu
mam canon 50D (aps-c) a rad by som si dokupil nejakeho zoomaka
-rad by som nieco sirsie a teda obzeram sa po 17-40/4L, 24-105/4L IS, 24-70/2,8L
-cim viacej citam tym viacej som v rozpakoch..
-cize na aps-c 10 mpx vraj v poho a na aps-c 18 mpx nepouzitelne ?!? a ake by to bolo v mojom pripade na aps-c 15 mpx ?
-inak vraj robi pouzitelne fotky uz od f4
24-105/4L IS to je druhe miesto umna - aj ked to siroke ohnisko po prepocte na crop 1.6 nebude az tak siroke ale citam chvaly a po prechode na FF by to bolo super na druhu
-tiez som cital v jednej recenzii je uz na f4 robi pouzitelne fotky..
24-70/2.8L ten by som chcel asi najmenej
Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí....
Možno v Amerike.....
Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí....
Možno v Amerike.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa