Fórum » O TECHNIKE

KDE NAKUPUJETE?

spacebar
spacebar 2008-03-11 21:10:30+01
nakupujete skor v kamennych obchodoch alebo cez internet? s ktorymi internet. obchodmi mate dobre skusenosti a naopak? jednoducho kde kupit najvyhodnejsie :)

denySK
2011-09-06 13:18:34+02
príspevok od: sorer
Sa mi minule podarila dobra kupa som kupil objektiv cez jednu aukcnu stranku za 130 €, a normalne stoji 400€. Ale je to risk takto nakupovat. Ale nejake veci ako blesk, filtre, kablovu spust som kupil aj cez ebay a dealextreme.
z dealextreme som sa snazil objednat svoju prvu a zaroven aj poslednu vec....mini stativ, napodobnenia gorrila podu, objednane, po 2 mesiacoch mi napisali ze danu vec uz nikdy nebudu mat, a vratili mi peniaze....v zapeti objednane cez ebay a stativ bol do 2 tyzdnov doma.

Mondos
2011-09-06 13:58:25+02
príspevok od: denySK
to mi je jasne....ale to neznamena, ked mas balik oznaceny ako darcek, ze sa vzdy vyhne clu a dani. Ujo posielal z USA na SR vela hodiniek, vonaviek, vsetko vsak lacne vraky, jasne oznacil balik ako darcek, vnutri baliku nebola vsak faktura a mili colnici nam tu nasadili vyssie poplatky za clo a dan ako bola hodnota samotnych predmetov v baliku...len by ma zaujimalo na zaklade coho stanovili takto vysoke poplatky, by očko?
Mne z colnice chodi vyzva, aby som predlozil doklad o cene. Ked nepredlozim, bud si cenu pozru zo svojich tabuliek (kde cena moze byt az 2x taka ako to skutocne stalo), alebo balik vratia naspat odosielatelovy. To ze je to darcek uz nezabera, to platili tak pred 10. rokmi....vela krat aj ked som mal v baliku pribalenu fakturu, a zdalo sa im to malo, tak ajtak pytali doklad o cene, ale ked som im poslal to iste (napr vypis z paypalu) tak sa stym uspokojili

atariak
2011-09-06 19:01:25+02
príspevok od: denySK
to mi je jasne....ale to neznamena, ked mas balik oznaceny ako darcek, ze sa vzdy vyhne clu a dani. Ujo posielal z USA na SR vela hodiniek, vonaviek, vsetko vsak lacne vraky, jasne oznacil balik ako darcek, vnutri baliku nebola vsak faktura a mili colnici nam tu nasadili vyssie poplatky za clo a dan ako bola hodnota samotnych predmetov v baliku...len by ma zaujimalo na zaklade coho stanovili takto vysoke poplatky, by očko?
poviem to teda trosku inak, oznacenie darcek je viac-menej nutna podmienka, aby to islo bez cla/dph, ale nie postacujuca. zrejme rozhoduje aj velkost balicka a podobne aspekty. pripadne faktura na nizku-symbolicku cenu + oznacenie darcek zrejme velmi pomoze... ako ocenuju, ked nie je faktura,neviem

Strana 6 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()