Fórum » O TECHNIKE

Sony A200 alebo Olympus E-420

ramy
2009-08-18 22:26:27+02
Ahojte, plánujem kúpu svojej prvej zrkadlovky a tak by som poprosila o radu či je lepší Sony A200 alebo Olympus E-420 so setovými objektívmi. Viem, že mi budete chcieť poradiť nikon alebo canon ale kedže mám ako študentka veľmi obmedzený rozpočet tak sa sústredujem na tieto dva, ktoré som našla za 299 eur. dakujem

Marcel Rebro
2009-08-18 22:37:15+02
ja by som bral Oly ... dostupnejsie (cenovo) objektivy. a samozrejme ze ti poradim nikon (alebo canon) ...

wayne
2009-08-18 23:32:20+02
skor oly, ma lacnejsie objektivy ako pise mrco.. na sony sice zozenies starsie minolty celkom vyhodne, ale oly v zaklade ponuka nieco viac, navyse ak si k nemu dokupis pancake (25mm/2.8) ziskas nenormalne nenapadnu sexy zostavu .) obe znacky po case ked sa naucis fotografovat budes chciet predat, pretoze vsetci maju canon alebo nikon, bral by som co ti viac padne do ruky, ale oly je vo vseobecnejsi mensi lahsi :)

Ferdo
2009-08-18 23:46:23+02
Ja sa zase priklanam ku Sony. Olympus ma maly cip s crop faktorom 2x ktory dost sumi pri vyssich ISO a co mne osobne najviac vadi je ten oku nelahodiaci format fotografii 4:3 ktore z neho lezu. To aby clovek orezaval v PC, ked si chce dat vytlacit nejaku peknu fotku na A4 ci iny klasicky format. Myslim ze na Sony sa daju skor zohnat bazarove (ale kvalitne) objektivy nez na 4:3 system Olympusu :)

Daniel.U
2009-08-18 23:49:04+02
ja by som tiez radsej bral Sony. Bazar je sice plny Olympusackych skiel, ale toto nieje asi osoba, ktora sa chysta dokupovat.

E-Peter
2009-08-19 00:16:41+02
ja sa priklanam k sony hlavne preto lebo oly koncom roka pravdepodobne na SR konci takze bude problem s objektivmi

Marcel Rebro
2009-08-19 01:13:23+02
príspevok od: E-Peter
ja sa priklanam k sony hlavne preto lebo oly koncom roka pravdepodobne na SR konci takze bude problem s objektivmi
to ho akozeho SOI zakaze dovazat (zato ze sa vyraba z geneticky modifikovanej ropy) alebo ako konkretne konci?

2009-08-19 02:50:42+02
Jednoznacne sony a200, v pomere cena/kvalita nic lepsie nie je, ak chces pozri moju galeriu, 90% fotiek je fotenych prave so sony a200 so ´setakom´, ktory je mimochodom jeden z najlepsich setakov.. Casom si objektivy mozes kupovat aj tamron/sigma (na olympus nerobia!), su dobre, lacne a fotak ma stabilizator v tele, takze je velky rozdiel nasadit nestabilizovany tamron/sigma na sony, ako na nikon/canon.. Ja som a200 sice predal, ale nekupil som canon ani nikon, ale sony a700 a nebojte sa o mna, ja viem preco :-)

javelin
2009-08-19 08:14:16+02
príspevok od: Marcel Rebro
to ho akozeho SOI zakaze dovazat (zato ze sa vyraba z geneticky modifikovanej ropy) alebo ako konkretne konci?
Som si vygúúglil ,že väčšinu modelov premiestnia spolu s Bališom na orbit a budú ich dlhodobo testovať....samozrejme s objektívom KIT...:

flanker
2009-08-19 08:17:45+02
Kup bazarovy Canon 450D alebo Nikon D60. Je ich celkom dost, najdi si slusneho majitela. Novy Canon 1000D so setovym IS objektivom stoji 460 EUR. Olympus E420 je dobry sunt. Zabudni nan. Sony ma cenovy problem s objektivmi ...

tomas80
2009-08-19 08:20:29+02
Sony som síce nedržal, ale s týmto Olympusom som trochu fotil a pripadal mi oproti iným ako hračkársky. Sony a200 má na svoju kategóriu aj pomerne veľký hľadáčik, Olympus maličký. Určite by som bral Sony, za rovnakú cenu bez váhania.

PRINST
2009-08-19 08:24:32+02
Ja osobne, ako žene, by som Vám doporučoval Olympus E-420. Je to najmenšia zrkadlovka na trhu - výborný fotoaparát v pomere : cena/výkon/kvalita.
Setové objektívy ZUIKO firmy Olympus sú jedny z najlepších vo svojich kategóriách a i cenove - dovolím si tvrdiť jedny z najprijateľnejších.
Ak by ste si kúpili DZ KIT - E 420 + ZUIKO 14-42/3,5-5,6 + ZUIKO 40-150/4,0-5,6 mali by ste pokrytie v rozsahu 14-150mm / v prepočte na kinofilm 28-300mm /, čo pre bežné použitie bohato postačuje.
Uvedený KIT je vo veľmi dobrej cene na :
http://www.megafoto.cz/product_info.php?seo_name=olympus-e-420-14-42-40-150-kit&cPath=508_151&products_id=4820&language=sk

Pán ´zolec´ sa vo svojom príspevku asi trochu zmýlil :

Firma Sigma vyrába i objektívy s bajonetom na 4/3 systém - t.j. i na telá Olympus, takže i tam je možnosť výberu objektívov.

viking81
2009-08-19 09:17:32+02
je pravda ze oly 420 je maly.....sikovny....ale strasne na chuja sa drzi...poriadne ho nie je ani ako chytit...ma urcite mensi hladacik ako sony..menej ostriacich bodov..vacsi sum pri vyssom iso....co ma jedine lepsie tak je naozaj objektiv...ten zuiko je kvalitny...setak k sony je podstatne horsi...neviem ako ho niekto moze nazvat najlepsim setakom....takze lepsie telo je sony...so setakom ked tak na zaciatok vystacis a potom dokupis nejake strasie dobre sklo...alebo sa poobzeraj po 520-ke....ta sa aspon lepsie drzi..je stabilozovana....a tak...v bazare je za 300 aj so sklom aj s nahradnou baterkou... (btw...dovod predaja....prechod na inu znacku :D ) a uplny ideal by si mala kebyze kupis canon alebo nikon :) ako ti pisali v bazare 450d ci d60

misodk
2009-08-19 09:24:45+02
tazko odpovedat, otazka je aj co chces fotit.. u Sony zavazi ten stabilizator v tele, Olympus ho ma az v E-520. 4/3 format je otazkou zvyku, ja mam Oly a pripada mi prirodzenejsi :). sikovnejsi je olympus s peknym farebnym podanim, na portrety ho ale moc nevyuzijes... ten sony bude asi univerzalnejsi na rozne zanre foto...

E-Peter
2009-08-19 10:33:41+02
príspevok od: Marcel Rebro
no na slovensku koncia s fotakmi lebo sa im nedari, budu tu robit uz iba s tymi lekarskymi vecami a pokial viem tak aj pobocka na slovensku konci, ostane iba ta v cechach

duroslav
2009-08-19 10:37:40+02
no na slovensku koncia s fotakmi lebo sa im nedari, budu tu robit uz iba s tymi lekarskymi vecami a pokial viem tak aj pobocka na slovensku konci, ostane iba ta v cechach
Milan Bališ to už vie? :-)

PRINST
2009-08-19 11:49:58+02
Nehnevajte sa, ale myslím si, že toto je len ´JPP - jedna pani povedala ´ !!!

´ ... na slovensku koncia s fotakmi lebo sa im nedari, ... ´

to naše Slovensko je trhom tak mizivé - že vôbec neovplyvní produkciu firmy Olympus. A ak firma ako taká bude existovať a vyrábať foťáky - verte mi, že sa budú vždy i dovážať na Slovensko - nezávisle i na tom, ak by sa malo zrušiť ich zastúpenie - pobočka na Slovensku.

wayne
2009-08-19 12:15:06+02
mne sa sony drzi prijemne.. z tych entry level co som si vyberal mi sadol do ruky najlepsie, grip je fajne pogumovany a prijemny, no setakom je to pohoda, no so starsim kovovym objektivom uz citit vahu... bol som za oly lebo live view + krajsie farby oproti sony ktory ma sice vacsi snimac ale kvalita so setakom no.. pri porovnani vystupu hoci len s malym beercanom (35-70/4) je to fakt nic moc...

javelin
2009-08-19 13:12:48+02
príspevok od: duroslav
Milan Bališ to už vie? :-)
Poslal som mu do sukromnej pošty kondolenciu....

Ultra TXF
2009-08-19 13:23:33+02
príspevok od: javelin
Som si vygúúglil ,že väčšinu modelov premiestnia spolu s Bališom na orbit a budú ich dlhodobo testovať....samozrejme s objektívom KIT...:
Je to pravda Olympus končí.
Inak končí vraj aj Canon na Slovensku,lebo tu na ephote včera niekto v nejakej debate povedal,ža majú nahovno širokáče,niekto to zrejme od Canonu sleduje,tak sa nasrali a už nebudú na Slovensko nič dodávať.Myslím ,že to bol Karol,čo to povedal.

Strana 1 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()