Ahojte, chcel by som si kupit novu zrkadlovku (moju prvu)a neviem sa rozhodnut medzi Canon 500d a Nikon d5000. Doteraz som vlastnil Canon G9. Ake su pri nich najhlavnejsie rozdiely? Ktory ma lepsiu obrazovu kvalitu a spracovanie obrazu, ergonomiu ci dalsie dolezite vlastnosti?...za kazdu radu budem vdacny:)
nikam...ale pozri si recenzie na tu D5000...ma to senzor z D90..v obrazovej kvalite tam su mininalne rozdiely, nejake veci to ma aj D300....proste je to asi to najlepsie v amaterskej triede momentalne myslim...a 30 000 fotak by som si nemohol tak skoro dovolit aj tak
ako povieš ale aj tak skoč do kamenného a ochytaj jedno aj druhé ja som tiež bol rozhodnutý na základe recenzii inak ako som sa nakoniec rozhodol keď som ju mal v rukách
tak za 2000 Ojro kupis uz celkom slusny stativ..a nielen to ;o)
za tie dve tisicky mas Sherpu 200R cca 74€, ja som za 65 predal Sherpu 250 skoro nepouzivanu, neviem, ci ina znacka okrem Velbonu sa zmesti do tej sumy v rozumnom pomere cena/vykon...keby soi dal do toho cca 110€, tak mas stativ totoznej znacky, ako mam ja, ale v hlinikovom prevedeni s trochu inym oznacenim...ale s vybornou vahou, dlzkou v zlozenom i rozlozenom stave atd...cize nie na nejaky kratky cas, ale na seriozne pouzivanie...
Ako Nikon user ti jednoznacne radim D90. Nie je o com. Ten fotak je all you need, pokial zrovna nie si vysadeny na fotenie sportu (vtedy by som dal prednost D300). V takom pripade by si vsak nespekuloval ci DX, FX ale ci das za objektivy 1.800, 3.000 alebo 5.000 USD. Takze go for D90.
Ako Nikon user ti jednoznacne radim D90. Nie je o com. Ten fotak je all you need, pokial zrovna nie si vysadeny na fotenie sportu (vtedy by som dal prednost D300). V takom pripade by si vsak nespekuloval ci DX, FX ale ci das za objektivy 1.800, 3.000 alebo 5.000 USD. Takze go for D90.
je mi to uplne jasne...som si vedomy toho,ze D90 je lepsia...no musel som zvolit kompromis..proste ako studak si to nemozem dovolit..keby to je inak,tak si kupim rovno D700..ja si myslim,ze na zaciatok je to v pohode...mozno ho po 3-4 rokoch vymenim...tak ako moj terajsi Canon G9.....som skor zastancom toho,ze radsej menit castejsie ako mat jednu 40 tisicovu zrkadlovku 15 rokov
je mi to uplne jasne...som si vedomy toho,ze D90 je lepsia...no musel som zvolit kompromis..proste ako studak si to nemozem dovolit..keby to je inak,tak si kupim rovno D700..ja si myslim,ze na zaciatok je to v pohode...mozno ho po 3-4 rokoch vymenim...tak ako moj terajsi Canon G9.....som skor zastancom toho,ze radsej menit castejsie ako mat jednu 40 tisicovu zrkadlovku 15 rokov
3-4 roky je castejsie? :-))))))))))) Za 4 roky si s D5000 mozes podlozit stol :-) Teraz vazne, hovoris, ze mas 30000. Tak kde je problem? Na D90 mas
3-4 roky je castejsie? :-))))))))))) Za 4 roky si s D5000 mozes podlozit stol :-) Teraz vazne, hovoris, ze mas 30000. Tak kde je problem? Na D90 mas
tak on sa chcel asi zmestit do 30 litrov aj s vybavou nejakou zakladnou.... cize stativ, batoh, filter, cistiaca sada a pod...
ja inac tiez pozeram tu D90 uz asi mesiac a pol a nie a nie klesnut :D
hej...mam..ale akurat tak na telo so zakladnym objektivom.....+ filtre, brasna, stativ..pripadne nejaky objektiv s pevnym ohniskom..a bol by som rad keby som sa zmestil do 45 000....preto ta D5000..s nou by som sa mal zmestit do 30 000 aj s lepsou vybavou:)
btw. ani 40 tisicova zrkadlovka ti dneska nevydrzi 15 rokov. tieto elektronicke stroje na to proste nie su stavane. Ak to s fotenim myslis naozaj vazne, tak najnizsia nikon rada nie je moc vhodna. za chvilu zistis spominane obmedzenia a bude ta to mrziet. no co, uz si kupil, snad ti radost z novej hracky dlho vydrzi...
btw. ani 40 tisicova zrkadlovka ti dneska nevydrzi 15 rokov. tieto elektronicke stroje na to proste nie su stavane. Ak to s fotenim myslis naozaj vazne, tak najnizsia nikon rada nie je moc vhodna. za chvilu zistis spominane obmedzenia a bude ta to mrziet. no co, uz si kupil, snad ti radost z novej hracky dlho vydrzi...
inac je to svinstvo ze nevydrzi...
chapem ze sa moze opotrebovat a pod...ale preboha za taky peniaz...
toz hold konzumu
jak že ne keď budeš fotiť len vianoce a iné sviatky tak aj 50 rokov :-)
neboj, vsetky obsahuju spolahlive kurvitka, aby tomu nebolo ani tak ako pises :)
jop..presne ako niektore starsie kompy ktore mali nejakym sposobom nastavenu ´zivotnost´ po ktorej ich uz nik nerozbehal ..iba ak vymenou maticnej mam dojem
Canon 500d vs. Nikon d5000?
za tie dve tisicky mas Sherpu 200R cca 74€, ja som za 65 predal Sherpu 250 skoro nepouzivanu, neviem, ci ina znacka okrem Velbonu sa zmesti do tej sumy v rozumnom pomere cena/vykon...keby soi dal do toho cca 110€, tak mas stativ totoznej znacky, ako mam ja, ale v hlinikovom prevedeni s trochu inym oznacenim...ale s vybornou vahou, dlzkou v zlozenom i rozlozenom stave atd...cize nie na nejaky kratky cas, ale na seriozne pouzivanie...
ja inac tiez pozeram tu D90 uz asi mesiac a pol a nie a nie klesnut :D
toz hold konzumu
toz hold konzumu
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa