Nazdarte ako tak teraz citam recenzie ospevujuce 7Dcko som na pochybas s 5dckom rad by som vedel v com je rozdiel o co alebo v com je konkretne 5ka lepsia ...
dakujem cena je tam rozdiel asi 800euro co je dost
ja sa v zrkadlovkach prilis nevyznam ale ucim sa :) ale ked vidim kvalitu foto 7D a 5D mark II tak to myslim ze je pekne vidiet.5D mark II je lepsi co sa tyka kvality,predsa je to fullframe.
Akurat ze je pomalsi 5D
ani ja sa nevyznam velmi mam eos450D ale chcem nieco lepsie rsp nestaci mi to a chcem k tomu aj Lkovy objektiv kupit teraz vyslo 7Dcko ale nemam skusenosti ani s 5dckom videl som z toho fotky bolo dokonale ale keby bol rozdiel npr vo funkciach ktore ja nevyuzijem tak by som volil lacnejsiu variantu ... 2008 vyslo 5DMarkII myslel som ze teraz vyde nieco lepsie rsp v 2010 by mal vyst MakrIII ? ak je to tak ze kazdy rok pripadne dva vyde vynoveny model a je pravda ze mark II ma video bez zvuku ? to som sa tiez docital ale inde bolo ze ma zvuk tak fakt teraz neviem ...
tu sa dajú porovnať fotky z predprodukčnej verzie, aspoň niečo to napovie
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
čo sa týka výhodnosti nákupu, na to treba naozaj počkať, ale lepšia ergonómia a zaostrovanie sú aspoň pre mňa pádny argument prečo ušetriť na použiteľnom vysokom ISO (5D).
a ešte video zo 7D
http://vimeo.com/6496808
Priame potovnanie nie je mozne. 5D ma vdaka vacsiemu senzoru lepsie moznosti k dosiahnutiu mensej hlbky ostrosti a lepsiu obrazovu kvalitu (menej sumu a vacsie pixely). 7D by mala byt lepsi AF a kopec prijemnych vlastnosti ako virtualny horizont, flash master, lepsie meranie expozicie. Ak fotis casto exterierovy sport, kde potrebujes teleobjektiv, 7D je lepsia volba, pri snahe o maximalnu kvalitu fotky je lepsia 5D.
Kvalita fotografii obidvoch modelov je na najvyssej urovni. Pri rozhodovani medzi nimi zohrava hlavnu ulohu sposob pouzitia. Vyhodu Full frame snimaca (nizsie sum, mensia hlbka ostrosti), vyuziju fotografi portretov, svadieb, reportazi, makra, krajiny, zatisi. Naopak vyhodu crop 1,6 na EOS 7D vyuziju fotografi sportu, zvierat, paparazzi.
Myslite, ze by Canon vydal 5D Mk3 v dohladnej dobe? Napr. mne pripada AF dost obmedzeny a uz v case vydania 5Dmk2 zastaraly. Ved nizsi model 40D uz mal vtedy lepsi ... atd. Troska rypem do ´vecnej´ temy ... ;-)
Kvalita fotografii obidvoch modelov je na najvyssej urovni. Pri rozhodovani medzi nimi zohrava hlavnu ulohu sposob pouzitia. Vyhodu Full frame snimaca (nizsie sum, mensia hlbka ostrosti), vyuziju fotografi portretov, svadieb, reportazi, makra, krajiny, zatisi. Naopak vyhodu crop 1,6 na EOS 7D vyuziju fotografi sportu, zvierat, paparazzi.
Dik za fundovane vysvetlenie. Ale moc si nepotesil, vychadza mi to na oba modely :-( . Ma Nikon taku FF, ktora nahradi oba tieto modely naraz ? Lebo sa vazne pohravam s prechodom na Nikon, aj ked uz mam cosi malinko kupene, predam.
Tiez som sa pozeral, ze buduci rok by som siel do 7Dcka, teraz som zneistel. Fotim sport, aj zvierata, ale aj portrety a veci,co si spominal pre FF ( okrem svadieb, na to si zatial netrufam ) . dik za odpoved.
Pochybujem ze 5D mark3 pride skor ako o rok (na mark 2 sa cakalo 3 roky). Ten AF je na stredovom bode a v AF SERVO pri stredovom bode OK (nema problemy ani pri sporte), jediny problem su slabsie periferne body.
co sa tyka Nikonu, mozno D700 je stroj co by si ocakaval, t.j. FF, rychle ostrenie, velmi vysoke rychle FPS (s BG), relativne kompatne rozmery a vstavany Flash (Commander). Nikon uviedol vtedy naraz D3 ako FF a D300 ako APS-C v mensom tele s pokrokovymi technologiami z D3. Potom zhruba za 6 mesiacov prisla D700. Predpokladam ze Canon po 7D prinesie aj FF v podobnom tele s vyspelym ostrenim a vstavanym flashom na CM... Trpezlivost.
Pokial nebude tvoji kazdodennym chlebickom ISO 1600, tak ti na sport a zvierata asi lepsie posluzi 7D. Nemusis sa bat, perfektne zvladne aj ten portret, makro, ci krajinku.
Pokial nebude tvoji kazdodennym chlebickom ISO 1600, tak ti na sport a zvierata asi lepsie posluzi 7D. Nemusis sa bat, perfektne zvladne aj ten portret, makro, ci krajinku.
Vdaka, aj tebe Karol, aj Slavmirovi. Pouvazujem. Najskor chcem aj tak teleobjektiv. ale ked budem kupovat ten, uz musim byt rozhodnuty, ci prechod na nikon alebo ostavam na canone. a 1600ku zatial nepotrebujem. zatial. vdaka.
Vdaka, aj tebe Karol, aj Slavmirovi. Pouvazujem. Najskor chcem aj tak teleobjektiv. ale ked budem kupovat ten, uz musim byt rozhodnuty, ci prechod na nikon alebo ostavam na canone. a 1600ku zatial nepotrebujem. zatial. vdaka.
-niet za co. Byt tebou ostavam v pokoji a verny znacke a idem do toho tele. Koniec koncov mas uz systemovy blesk, pevnu 1.4 50tku, svetelny zakladak atd. Nemas dovod sa vsetkeho zbavovat a zacinat znovu, od zaciatku. 450C Ti moze zostat ako zalozne telo..
podobnu dylemu riesim aj ja.. a co ti poradim je si pockat tak do marca buduceho roka.. canon robim na 3D je to to co ma 7D len FF snimac v 3D :))
a co sa tyka 7D - 5Dmark II je na prvom mieste to ze testy boli na beta verzii a az v sept.. bude normalna verzia na testovanie.. potom uvidime:) z beta verzie mam postahovanych plno snimkou a porovnaval osm ich s 5D II a dospel som k tomu ze kvalita krezby je skoro rovnaka rozdiel je tam v sume.... na druhej strane 5D II je relativne pomaly fotak... 7D na super ostrenie, rychlost a video s viac snimkami/s :) takze asi v kazdom ohlade je 7D na tom lepsie.. aj utesnena je lepsia... ja si pockam este chvilu a uvidime ked vyjde 3D tak to hned beriem ale musi mat aspon 8sn/s :)) na druhej strane bude aj nova 1D rada :))
-niet za co. Byt tebou ostavam v pokoji a verny znacke a idem do toho tele. Koniec koncov mas uz systemovy blesk, pevnu 1.4 50tku, svetelny zakladak atd. Nemas dovod sa vsetkeho zbavovat a zacinat znovu, od zaciatku. 450C Ti moze zostat ako zalozne telo..
8fps? Mne sa zda byt aj tych 3.9 fps na 5D zbytocne vela:-) Kazdy zaber ma 25-30MB a ked pridem z nejakej akcie odkial si donesiem 500 fotiek tak si nadavam, preco som tam toho fotil tak vela.
7D Vs 5DmarkII
Akurat ze je pomalsi 5D
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
čo sa týka výhodnosti nákupu, na to treba naozaj počkať, ale lepšia ergonómia a zaostrovanie sú aspoň pre mňa pádny argument prečo ušetriť na použiteľnom vysokom ISO (5D).
a ešte video zo 7D
http://vimeo.com/6496808
Tiez som sa pozeral, ze buduci rok by som siel do 7Dcka, teraz som zneistel. Fotim sport, aj zvierata, ale aj portrety a veci,co si spominal pre FF ( okrem svadieb, na to si zatial netrufam ) . dik za odpoved.
a co sa tyka 7D - 5Dmark II je na prvom mieste to ze testy boli na beta verzii a az v sept.. bude normalna verzia na testovanie.. potom uvidime:) z beta verzie mam postahovanych plno snimkou a porovnaval osm ich s 5D II a dospel som k tomu ze kvalita krezby je skoro rovnaka rozdiel je tam v sume.... na druhej strane 5D II je relativne pomaly fotak... 7D na super ostrenie, rychlost a video s viac snimkami/s :) takze asi v kazdom ohlade je 7D na tom lepsie.. aj utesnena je lepsia... ja si pockam este chvilu a uvidime ked vyjde 3D tak to hned beriem ale musi mat aspon 8sn/s :)) na druhej strane bude aj nova 1D rada :))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa