Nazdarte ako tak teraz citam recenzie ospevujuce 7Dcko som na pochybas s 5dckom rad by som vedel v com je rozdiel o co alebo v com je konkretne 5ka lepsia ...
dakujem cena je tam rozdiel asi 800euro co je dost
ani ja sa nevyznam velmi mam eos450D ale chcem nieco lepsie rsp nestaci mi to a chcem k tomu aj Lkovy objektiv kupit teraz vyslo 7Dcko ale nemam skusenosti ani s 5dckom videl som z toho fotky bolo dokonale ale keby bol rozdiel npr vo funkciach ktore ja nevyuzijem tak by som volil lacnejsiu variantu ... 2008 vyslo 5DMarkII myslel som ze teraz vyde nieco lepsie rsp v 2010 by mal vyst MakrIII ? ak je to tak ze kazdy rok pripadne dva vyde vynoveny model a je pravda ze mark II ma video bez zvuku ? to som sa tiez docital ale inde bolo ze ma zvuk tak fakt teraz neviem ...
pocuvaj ... ked sa dp tphp nevyznas, tak preco uvazujes nad 7D, popripade 5D ? ved bude rad ze mas to co mas, a fot s tym co mas, uc sa. Ja som si teraz kupil nikon D80, ucim sa .... a nie hned myslim na nikon D3x ... ved preco chces profi fotak ked tu pises ze sa do toho nevyznas ?
-niet za co. Byt tebou ostavam v pokoji a verny znacke a idem do toho tele. Koniec koncov mas uz systemovy blesk, pevnu 1.4 50tku, svetelny zakladak atd. Nemas dovod sa vsetkeho zbavovat a zacinat znovu, od zaciatku. 450C Ti moze zostat ako zalozne telo..
OK. Nebudem spekulovat. je mile, ze nikonaci , co vedia fotit, nepresviedcaju na prechod ´k nim´. som si nebol len isty, ale necham si poradit. presne kvoli tej vybave sa mi nechcelo moc menit znacku. aj ked som pocul, ze uz aj s lepsou vybavou presli do nikonu s tym, ze sa im podarilo predat povodnu ´zbierku´ ( aj ked na tom prerobim, to je jasne ) . ale necham to teraz tak. chcem do vianoc to ´tela´ a potom vymenit ten tamron . az potom nove telo. mam co robit celu ´patrocnicu´ :-) .
pocuvaj ... ked sa dp tphp nevyznas, tak preco uvazujes nad 7D, popripade 5D ? ved bude rad ze mas to co mas, a fot s tym co mas, uc sa. Ja som si teraz kupil nikon D80, ucim sa .... a nie hned myslim na nikon D3x ... ved preco chces profi fotak ked tu pises ze sa do toho nevyznas ?
keby si predával foto tech. alebo vlastnil shop tak rozprávaš ináč asi takto kupuuuuj :-) a pozdravujem majiteľov ephotoshopu a iných :-)
mal som tu istu , teda podobnu dilemu a tak ti kludne poradim, aby si presiel na nikon D700, co je spickovy aparat s perfektnym ostrenim, o optike ani nehovoriac, ta je jednoznacne lepsia ale rozhodni sa sam co ti je sympatickejsie. jedno aj druhe je super ale nikon mi zapasoval lepsie, hlavne sa ani nemusim babrat s postrpocesom lebo v nikone je to genialne poriesene a hlavne ocenis spickovy AF, co s originalnym objektivom nikdy nezlyha.
zdravim... bol tu spominany virtualny horizont, a tak sa opytam takto... Preco maju tutu hracku len modely ako napr: 7D, D300 a nie lacnejsie :-( ved to nemoze byt az taky technicky problem ˇsi myslimˇ a ja osobne by som to na mojom zrkadle pri krajinkach vyuzil na 100%
zdravim... bol tu spominany virtualny horizont, a tak sa opytam takto... Preco maju tutu hracku len modely ako napr: 7D, D300 a nie lacnejsie :-( ved to nemoze byt az taky technicky problem ˇsi myslimˇ a ja osobne by som to na mojom zrkadle pri krajinkach vyuzil na 100%
vzdy asi bude tak, ze firmware na profi fotakoch budu dokonalejsie a musia sa lisit aj funkcnou vybavou, kym vyrobcov nepritlaci konkurencia tak sa nacakas
D300 virtualny horizont nema, ma ho D3 a D700. Mozno D300s. Zapinatelna pomocna mriezka v hladaciku je velmi dobra vec..
kazdy sa nejako uci vyvolal som tu riadnu diskusiu ako vidis ... 450ka mi nestaci a ked uz kupim ked aj za 2500euro ale chcem uz mat svaty pokoj na dlhsi cas ... nevyznam sa do techniky s ktorou nemam skusenosti preto sa tu zhanam o nejaku radu vydel som fotky z 5Dcka s Lkovy objektivom neupravovane a vyzerali viac ako dobre a o to mi ide ... o 450ke viem vsetko vydim jej hranicu a moznosti ake mi ponuka ale casom aj ty prides na to ze ti to nestaci ... nebudem predca kupovat npr 40D alebo 5OOvku ked uz kupim kupim riadne tak isto ma odhovarali aby som nekupoval lepsi ale kupil si 45Oku a lutujem to lebo som mohol byt ovela dalej keby som zainvestoval .. len tolko
kazdy sa nejako uci vyvolal som tu riadnu diskusiu ako vidis ... 450ka mi nestaci a ked uz kupim ked aj za 2500euro ale chcem uz mat svaty pokoj na dlhsi cas ... nevyznam sa do techniky s ktorou nemam skusenosti preto sa tu zhanam o nejaku radu vydel som fotky z 5Dcka s Lkovy objektivom neupravovane a vyzerali viac ako dobre a o to mi ide ... o 450ke viem vsetko vydim jej hranicu a moznosti ake mi ponuka ale casom aj ty prides na to ze ti to nestaci ... nebudem predca kupovat npr 40D alebo 5OOvku ked uz kupim kupim riadne tak isto ma odhovarali aby som nekupoval lepsi ale kupil si 45Oku a lutujem to lebo som mohol byt ovela dalej keby som zainvestoval .. len tolko
svaty pokoj nebudes mat nikdy:)..kupis lepsi fotak a zistis ze treba lepsie objektivy(nie jeden),aby vobec malo vyznam to kupovat..kupis objektivy a zistis ze treba kvalitnejsi monitor,lebo pokial mas robit na booku,tak to je nah..vno taka robota.ked bude monitor zase bude treba velku externu pamet na fotky,ktore nasekas pri 8fps,ked buda aj pamet...atd..
svaty pokoj nebudes mat nikdy:)..kupis lepsi fotak a zistis ze treba lepsie objektivy(nie jeden),aby vobec malo vyznam to kupovat..kupis objektivy a zistis ze treba kvalitnejsi monitor,lebo pokial mas robit na booku,tak to je nah..vno taka robota.ked bude monitor zase bude treba velku externu pamet na fotky,ktore nasekas pri 8fps,ked buda aj pamet...atd..
mal som tu istu , teda podobnu dilemu a tak ti kludne poradim, aby si presiel na nikon D700, co je spickovy aparat s perfektnym ostrenim, o optike ani nehovoriac, ta je jednoznacne lepsia ale rozhodni sa sam co ti je sympatickejsie. jedno aj druhe je super ale nikon mi zapasoval lepsie, hlavne sa ani nemusim babrat s postrpocesom lebo v nikone je to genialne poriesene a hlavne ocenis spickovy AF, co s originalnym objektivom nikdy nezlyha.
no neviem do ateliéru by som radsej to 5DII - viem porovnávať kolega fotí s D700, a to 7D má fakt dobrý hľadáčik a tie zaostrovacie body sú oveľa zmysluplnejšie rozmiestnené ako v prípade D700 kde su všetky v strede rovnako ako na 5D...
k uvodnej otázke - na víkend som si zapožičal predprodukčné 7D a musím povedať, že mojmu 5DII už pekne šliape na päty aj po obrazovej stránke, JPEG rovno z foťáka 7D je oveľa lepší ako z 5D II čo sa týka detailov na hocakom ISO, RAW z 5DII je samozrejme lepší, ale.. RAW zo 7D bohužiaľ nebolo v čom spracovať, Ďalej komfort používania/rýchlosť je už o triedu vyššie , je to už ako pri rade 1D, ak by som fotil šport, zvierence idem do 7D a nie do 5D, dokonca ja svadby by sa IMHO dosť pohodlne dali fotiť s 7D (ostrenie, rýchlosť, svetlejšie INFO v hľadáčiku, na 5DII pri slnečnom dni nič nevidieť)
no neviem do ateliéru by som radsej to 5DII - viem porovnávať kolega fotí s D700, a to 7D má fakt dobrý hľadáčik a tie zaostrovacie body sú oveľa zmysluplnejšie rozmiestnené ako v prípade D700 kde su všetky v strede rovnako ako na 5D...
do ateliéru je 5D mark II geniálny fotoaparát ( ak nepozerám na EOS 1Ds alebo na stredný formát ) a Nikon nemá priameho konkurenta v tomto segmente s vysokým rozlíšením za rozumnú cenu. D700 je fajnový fotoaparát, len škoda že Nikon nemá dačo také ako je D3x v menšom tele...
7D Vs 5DmarkII
pozry si toto mozno ti to pomoze
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie