Fórum » O TECHNIKE

7D Vs 5DmarkII

immortal20
immortal20 2009-09-22 11:00:49+02
Nazdarte ako tak teraz citam recenzie ospevujuce 7Dcko som na pochybas s 5dckom rad by som vedel v com je rozdiel o co alebo v com je konkretne 5ka lepsia ... dakujem cena je tam rozdiel asi 800euro co je dost

jake
2009-09-27 21:09:41+02
príspevok od: Strhak
do ateliéru je 5D mark II geniálny fotoaparát ( ak nepozerám na EOS 1Ds alebo na stredný formát ) a Nikon nemá priameho konkurenta v tomto segmente s vysokým rozlíšením za rozumnú cenu. D700 je fajnový fotoaparát, len škoda že Nikon nemá dačo také ako je D3x v menšom tele...
bude mat v novembri D700x s 24,5 MPx - uz sa nan tesim, dvojica D700 a D700x je super co sa tyka vyuzitia, nafotis vsetko ak su k tomu aj odpovedajuce objektivy - ale inac mas pravdu, ze D3x je drahsi ako canon 5D -MII s vybavenim

IceDive1
2009-09-27 21:21:28+02
príspevok od: jake
bude mat v novembri D700x s 24,5 MPx - uz sa nan tesim, dvojica D700 a D700x je super co sa tyka vyuzitia, nafotis vsetko ak su k tomu aj odpovedajuce objektivy - ale inac mas pravdu, ze D3x je drahsi ako canon 5D -MII s vybavenim
Mas nejake info jake ked to s takou istotou tvrdis?

jake
2009-09-27 21:33:55+02
príspevok od: IceDive1
Mas nejake info jake ked to s takou istotou tvrdis?
v podstate istotu ma, niektore kroky sa daju predvidat a hlavne si nikon nesmie pustiti trh, atelier salie po velkych pixeloch a mnoho ludi co ma peniaze tak rovno kupuje profi techniku a MPx je rozhodujuce. A tradiciou v nikone aj aj doplnanie fotakov k profi odlahcenu a lacnejsiu verziu. Otazka, je co z nej odoberu. Osobne si myslim ze znizia na 3 - 4 fps, ISO zostane do 6400, jedna karta (ako D3 vs D700), trocha ´nezodpovednejsi´ firmware a otazne je ci pribudne natacanie full HD alebo nie. Osobne si myslim, ze hej. Nechajme sa ale prekvapit.

Strhak
2009-09-27 21:34:50+02
no áno a výsledok nieje až taký výrazne lepší oproti Canonu ak vôbec dáky rozdiel v kvalite je. Tu nechcem rýpať do ceny, obaja vieme za čo sa platí v triede D3x alebo EOS 1Ds mark III a ten kto držal tieto fotoaparáty v ruke vie či sa mu oplatí tá investícia alebo nie. No ja som názoru že postupne sa prepracovávať práve k tej najvyššej triede a mať potom pokoj. Ak raz kúpim EOS 1Ds nebude viacej riešiť či je ten alebo onen fotoaparát lepší až do kým uzávierka ktorá bude už druhý raz menená nevyskočí s tela von a až následne budem zas hľadať nástupcu ;-)))

IceDive1
2009-09-27 21:40:51+02
no áno a výsledok nieje až taký výrazne lepší oproti Canonu ak vôbec dáky rozdiel v kvalite je. Tu nechcem rýpať do ceny, obaja vieme za čo sa platí v triede D3x alebo EOS 1Ds mark III a ten kto držal tieto fotoaparáty v ruke vie či sa mu oplatí tá investícia alebo nie. No ja som názoru že postupne sa prepracovávať práve k tej najvyššej triede a mať potom pokoj. Ak raz kúpim EOS 1Ds nebude viacej riešiť či je ten alebo onen fotoaparát lepší až do kým uzávierka ktorá bude už druhý raz menená nevyskočí s tela von a až následne budem zas hľadať nástupcu ;-)))
Ja budem skromny a budem sa snazit zopar rokov ostat pri svojej D700. :-)))
Aj ked ako sa poznam bude to tazky boj!

jake
2009-09-27 21:43:47+02
mam presne ten isty nazor ... preto sa ucim fotit s profi telom a dokupujem objektivy, potom uz len dalsie telo, asi pockam na D4 a ostatne proste potom nema zmysel riesit, naco? v tomto sa 100% zhodneme. Rad by som zakotvil v profi triede (ak financie dovolia) - ale naizaj je fakt, ze potom cloveka interesuje len nove telo ak ma zmysel ho kupovat.

Strhak
2009-09-27 21:46:16+02
Ja budem skromny a budem sa snazit zopar rokov ostat pri svojej D700. :-)))
Aj ked ako sa poznam bude to tazky boj!
nesľubuj to čo nebudeš schopný dodržať :-DDD
Kúpou D700 si len vyhral bitku, ale vojnu prehráš a nakoniec skončíš aj tak pri niečom podstatne drahšom. To vieš ;-)))

Strhak
2009-09-27 21:50:10+02
mam presne ten isty nazor ... preto sa ucim fotit s profi telom a dokupujem objektivy, potom uz len dalsie telo, asi pockam na D4 a ostatne proste potom nema zmysel riesit, naco? v tomto sa 100% zhodneme. Rad by som zakotvil v profi triede (ak financie dovolia) - ale naizaj je fakt, ze potom cloveka interesuje len nove telo ak ma zmysel ho kupovat.
tak tak, veď už som ti písal ako sa mi moc pozdáva nový EOS 1D mark IV a to bude moja ďalšia méta, ktorú keď dosiahnem nebudem nič viacej riešiť a ak mi dakto povie že to nieje dobrý foťák, len s úsmevom sa mu zasmejem a budem ďalej fotiť so špičkou na trhu ;-)

Strhak
2009-09-27 21:52:05+02
fotenie je ako dáka pohlavná choroba, raz ju chytíš a už sa jej nezbavíš. Čo je horšie že jej liečenie stojí nekresťanské peniaze ;-)))

IceDive1
2009-09-27 21:55:01+02
Tak ono mne v podstate vyhovuje D700 lebo je kompaktnejsia a na tury vhodnejsia ako D3. Ale kua pravdu mas nikdy nehovor nikdy,

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-09-27 22:00:20+02
na tu D700x sa teším, už aby bola a som zvedavý na cenu, nechcem podpichovať ale ja už vyše pol roka fotím s 5DII a 40D krásne sa doplňajú (40d vymením časom za 7D - to je pecka), skôr by som to videl na combo D300s+D700x teda aspoň pre mňa, na a podľa môjho skromného názoru skôr prikvitne D700s s videom a ešte lepším JPEG:)Proste pre toto som predal všetok Nikon lebo top telá s naj. senzormi boli pravidelne tak drahé(netvrdím, že tá kvalita za to nestojí), že sa už proste nedalo... 5DII si myslím zatiaľ nemá konkurenciu, zatial:)

Strhak
2009-09-27 22:00:43+02
Tak ono mne v podstate vyhovuje D700 lebo je kompaktnejsia a na tury vhodnejsia ako D3. Ale kua pravdu mas nikdy nehovor nikdy,
veď to, už som sa aj ja poučil a hlúposti tohto tipu z úst nevypúšťam :-DDD
Slovíčko nikdy proste u mňa neexistuje ;-)

IceDive1
2009-09-27 22:06:47+02
príspevok od: Jozef Peniak
na tu D700x sa teším, už aby bola a som zvedavý na cenu, nechcem podpichovať ale ja už vyše pol roka fotím s 5DII a 40D krásne sa doplňajú (40d vymením časom za 7D - to je pecka), skôr by som to videl na combo D300s+D700x teda aspoň pre mňa, na a podľa môjho skromného názoru skôr prikvitne D700s s videom a ešte lepším JPEG:)Proste pre toto som predal všetok Nikon lebo top telá s naj. senzormi boli pravidelne tak drahé(netvrdím, že tá kvalita za to nestojí), že sa už proste nedalo... 5DII si myslím zatiaľ nemá konkurenciu, zatial:)
Tak hadam nevydaju len vylepseny model o video. To by bol velmi slaby upgrade. Skor si myslim ze pojdu do viac Mpx z dovodov ako Jake pisal kedze 24Mpx je pre vela ludi velky tromf pri kupe.

jake
2009-09-28 19:01:20+02
príspevok od: Jozef Peniak
D3x je lepsi fotak ale aj 3x drahsi, zial ... v tej cene 5DMII nema konkurenciu. Som zvedavy ci sa Tvoja predpoved splni. Ale dufam, ze Nikon predsa len doda D700x - vsak nema ziaden fotoaparat v normalnej cene s vysokym MPx! Suhlasim s Tebou, ze Nikon je hodne drahy - ale so suverenne najlepsou optikou a D3 doposial nema realnu konkurenciu, preto som zase ja presiel po 20 rokoch z canonu do nikonu.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-09-28 19:50:13+02
D3x je lepsi fotak ale aj 3x drahsi, zial ... v tej cene 5DMII nema konkurenciu. Som zvedavy ci sa Tvoja predpoved splni. Ale dufam, ze Nikon predsa len doda D700x - vsak nema ziaden fotoaparat v normalnej cene s vysokym MPx! Suhlasim s Tebou, ze Nikon je hodne drahy - ale so suverenne najlepsou optikou a D3 doposial nema realnu konkurenciu, preto som zase ja presiel po 20 rokoch z canonu do nikonu.
tak tak, ja ako ateliérový fotograf v tomto musím byt zas v Canone tam tie Mpx su lacnejšie, popravde svadby by som tiež najradšej riešil 7D, ten už má poodbný AF na aký som bol svojho času zvyknutý v Nikone. Myslím že na report je Nikon fakt top aj čo sa týka cena /výkon, BTW kukám že máš asi rád cigary, ja si občas tiež bafnem, aj ked nie som veľký fajčiar:)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-09-28 19:52:06+02
Tak hadam nevydaju len vylepseny model o video. To by bol velmi slaby upgrade. Skor si myslim ze pojdu do viac Mpx z dovodov ako Jake pisal kedze 24Mpx je pre vela ludi velky tromf pri kupe.
Dúfajme - mne by stačil aj D700x s 24 Mpix a sériovým snímaním 1 až 3 snímky za sekundu...

BRANKY
2009-09-28 22:55:48+02
fotenie je ako dáka pohlavná choroba, raz ju chytíš a už sa jej nezbavíš. Čo je horšie že jej liečenie stojí nekresťanské peniaze ;-)))
s tým súhlasím.... žačal som s telom 40D a skončil som niekde na 4 000e + nový poloprofi monitor, profi kalibračna sonda, desktop a pod. :D:D:D čiže 5000e len taký fukot a to som aj málo napísal :D:D:D
Ale čo je dôležité, človek má z toho neskutočnú radosť a keď vydí aj výsledky tak sa radosť zvojnásobuje :)

Strhak
2009-09-28 23:01:33+02
príspevok od: BRANKY
s tým súhlasím.... žačal som s telom 40D a skončil som niekde na 4 000e + nový poloprofi monitor, profi kalibračna sonda, desktop a pod. :D:D:D čiže 5000e len taký fukot a to som aj málo napísal :D:D:D
Ale čo je dôležité, človek má z toho neskutočnú radosť a keď vydí aj výsledky tak sa radosť zvojnásobuje :)
no hej to je jediný rozdiel medzi tou pohlavnou chorobou a fotením. Proste zo syfilisu nemáš toľko radosti ako keď si kúpiš nový objektív, vždy na mňa príde taká eufória a aj mesiac ma potom drží ;-)))

2009-09-28 23:12:52+02
no hej to je jediný rozdiel medzi tou pohlavnou chorobou a fotením. Proste zo syfilisu nemáš toľko radosti ako keď si kúpiš nový objektív, vždy na mňa príde taká eufória a aj mesiac ma potom drží ;-)))
hej hej ja stále vravím je lepšie mať v posteli smutnú lesbu ako veselého gaya

Strhak
2009-09-28 23:15:51+02
príspevok od:
hej hej ja stále vravím je lepšie mať v posteli smutnú lesbu ako veselého gaya
tak teraz si to úplne zabil, ale hej. Lezbu môžeš aspoň znásilniť ale od gaya ti to hrozí práve od neho a neviem či vydržíš celú noc na chrbte spať :-DDDD

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()