Fórum » O TECHNIKE

Výber zrkadlovky + objektív

IgyPop
IgyPop 2009-10-20 10:49:09+02
Ahojte, prosím o pomoc s výberom zrkadlovky a objektívu. Doteraz sme /s priatelkou/ fotili s Lumixom FZ20, este predtým s Praktica BX20. Dlhý cas som nechcel zrkadlovku /peniaze, váha/, ale ked som si pozical od brata Canon, tak sme skonstatovali, ze je treba nieco o kusok lepsie. V princípe ani nejde o výber konkrétnej znacky/typu, to bude az v druhom kole, ale o to, co chcem skombinovat. Ide o to, ze dobrá tretina nasich fotiek sú makro zábery, ale na druhej strane jaksi nemáme taký rozpocet, aby sme nakúpili niekolko objektívov /a tiez nosit zopár kg skla na výlety sa mi moc nepáci/. Preto by som chcel kupit telo a k tomu nejaký vsestranný “kvalitnejsí” objektív takého typu: Tamron AF SP 28-75mm F/2.8 Di XR LD Asp. (IF) Macro. Je to podla vás hlúpost a treba radsej zvlást makro objektív? Chápem, ze univerzálny objektív nebude robit excelentné fotky, ale neviem ako velký je rozdiel oproti “neuniverzálnym” objektívom. Nerád by som zdegradoval schopnosti zrkadlovky nejakým blbým objektívm na úroven Lumixu FZ20. No a druhá otázka, ze ktorú znacku/typ zrkadlovky a potom objektívu. Ked si brat vyberal fotak minulý rok, tak sa mi pácil Pentax kvoli stabilizátoru a utesnenému kov. telu, alebo aj sony. Ked teraz pozerám na Pentax, tak tam má nejak málo modelov pre mna – iba K20D. Od Nikonu sa mi pozdáva D5000... Rozpocet máme cca 1.000E na telo a objektív. Vdak za vsetky rady. Igor

conan7
2009-10-26 19:40:18+01
príspevok od:
aj ja mám za 220 a roland to si ty soráč kuwa ty si všade :)
mohol by si prestať všade ma podliezať cenou? :D doriti predaj to už a potom ma nechaj na pokoji :D

conan7
2009-10-26 20:02:25+01
príspevok od:
aj ja mám za 220 a roland to si ty soráč kuwa ty si všade :)
odporúčam toto vlákno:

http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=3145

:D :D

IgyPop
2009-10-27 08:54:33+01
Asi nemáte valnú mienku o tom objektíve, ked sa ho tak zbavujete ;-)
Preco ho predávate?

Milann
2009-10-27 10:59:29+01
Ja by som nepovedal, ze 50D ma kvalitnejsi vystup, lebo ma viac Mpix ako D90. Ono s navysovanim pixelov to nie je take jednoduche. Uprimne povedane, zda sa mi, ze pocet pixelov na 50D je skor jej handikepom ako prinosom. Nic to ale nemeni na tom, ze je to dobra masinka. Co sa tyka porovnavania, ktory z nich je lespi (50D vs. D90) poviem takto: Ani jeden, oba stroje su dobre, vyber si ten, na ktory dostanes lepsiu cenu. Osobne si myslim, ze Nikon ma o chlp lepsie objektivy (za primeranu cenu samozrejme) a zda sa mi aj cena prislusenstva prijatelnejsia...

IgyPop
2009-10-28 11:45:00+01
Prosím vás, treba do Nikonu D90 nejak speciálne rýchle pametové karty? /aby nebrzdili foták pri zápise/

Vdaka.

slavmiro
2009-10-28 11:47:45+01
ani nie tak rychle ako spolahlive. Doporucujem SandDisk Ultra II a Extereme III. Extreme IV. je pre D90 zbytocne. Inu znacku nema zmysel uvazovat.

IgyPop
2009-10-28 11:57:49+01
príspevok od: slavmiro
ani nie tak rychle ako spolahlive. Doporucujem SandDisk Ultra II a Extereme III. Extreme IV. je pre D90 zbytocne. Inu znacku nema zmysel uvazovat.
Super. Dakujem za rýchlu pomoc.

Strana 5 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()