Fórum » O TECHNIKE

Apple Mac verzus Windows

PalinoBA
PalinoBA 2009-11-11 11:03:04+01
Chcem sa Vas spytat na vase skusenosti s Apple mac PC . Je tu niekto kto na nom robi ? Upravuje foto ?

wayne
2010-02-16 08:49:32+01
príspevok od: Daniel.U
Mne na jedoduche strihanie videa vyhovoval Movie maker vo Viste :-))) iMovie nema ziadne efekty a je prilis precackany.
vacisnou sony vegas, pre nejake efekty sem tam som pouzival adobe after effects a ucil sa z videocopilot.net. Andrew Kramer je proste mazec ;]

haplo602
2010-02-16 08:50:55+01
príspevok od: haplo602
to mas pravdu, nepracoval ... moje poziadavky na OS uplne presne splna linux ... teda volakedy davno som videl MacOS 9.x ... vtedy to malo fajn ovladanie (komentujem GUI+ovladanie, nie celkovy system).

ak si vsimnes, nekomentujem GUI/ovladanie OSX ale dostupne aplikacie a dostupny HW, ku tomu nepotrebujem s tym pracovat, staci sledovat co sa okolo toho deje.
preco toto forum nema edit funkcianalitu na vlastne prispevky ... no nic ...

len tak na okraj ... v prvom komentari som napisal ze ´kazdemu co mu vyhovuje ...´ tak nechapem tvoje zadrapovanie ...

IceDive1
2010-02-16 08:51:20+01
príspevok od: wayne
vacisnou sony vegas, pre nejake efekty sem tam som pouzival adobe after effects a ucil sa z videocopilot.net. Andrew Kramer je proste mazec ;]
Tak to sme na tom uplne rovnako. :) On je fakt genius v tejto oblasti.

Ivo003
2010-02-16 09:20:19+01
Môj názor,ktorý mi nik nezoberie je taký: Mac je na prácu, Windows je na hladanie a riešenie problémov. Kto chce pracovať má Mac, kto je masochista Win. Ja mám Mac od roku 1990. Môj prvý macintosh bol Macintosh Plus so systémom 5. Widly mali ešte MS DOS a keby Gates nebol býval ukradol grafické rozhranie od Applu, tak dodnes widlaci píšu príkazové riadky a cesty.
K tomu iMovie. iMovie je amatérska aplikácia, ktorá je súčasťou systému. Nečakaj zázraky. Ak chceš seriózne strihať video, tak potom FinalCut. Tak isto iPhoto, iDVD, GarageBand atď.

Palso
2010-02-16 13:12:53+01
Na Windows na video bud Vegas alebo Premier. To druhe je oblubenejsie. Hlavne u profesionalov. Finalcut, Premiere a Avid su v sucasnosti uz prakticky vyrovnane platformy pre profesionalnu pracu s videom a zavisi hlavne od preferencii a drobnych odchylok, ktore sa daju vyuzit v istych pripadoch ako vyhoda.

To k tym notebookom - osobne mám Acer za cenu, v ktorej som mohol mat spickovy Mac. Keby som si vyberal teraz, tak beriem asi Mac. Aj pre styl, aj pre pohodlie, mám rad nove veci. Casy hrania mám uz za sebou, k dispozicii mám kazdopadne aj PC (btw mnozstvo sucasnych tzv. progaming hier je nemozne a neefektivne hrat na konzole).

A k tomu masochistovi s Toshibou odporucam, nech si pozrie pocty reklamacii znaciek. Anyway, ak ma aj kvalitny notebook, je to zasluha hlavne dielov a nie vyrobcu. A tvrdit, ze na tom idu najnovsie hry v HOD je smiesne:)

Na svojom notase mám Win7 64bit, vyladeny, neporovnatelne je pracovat na tom 64bite s PS alebo LR oproti predoslej 32bit Viste alebo XP desktope.

Mac nesledujem, ma to daco také ako 32/64 bit aplikacie resp. delenie?

Pisane z mobilu, sry za pripadne chyby.

cagi
2010-02-17 16:26:50+01
chalani, ako su na tom monitory iMacu v porovnani povedzme s takym NEC P221W ? prave to riesim, ci kupim iMac, alebo k tomuto monitoru dokupit nejaky pocitac?

Daniel.U
2010-02-17 16:30:08+01
príspevok od: cagi
chalani, ako su na tom monitory iMacu v porovnani povedzme s takym NEC P221W ? prave to riesim, ci kupim iMac, alebo k tomuto monitoru dokupit nejaky pocitac?
tie nove imacy maju ips panely a led podsvietenie. Tam su uz pozorovacie uhly normalne. Kludne to mozes kupit aj ten 21,5 palcovy.

bear
- moderator
2010-02-17 20:21:18+01
príspevok od: cagi
leskly povrch iMacov degraduje akykolvek kvalitny panel so skvelym podsvietenim. Skusal som si na to zvyknut, ale len ma to utvrdilo v nazore, ze si ziadny leskly display uz nekupim.

mago
2010-02-17 21:22:23+01
keby apple neukradol graficke rozhranie Xeroxu, tak by si ho nepouzival.

immortal20
2010-02-18 06:28:41+01
podla toho aky win pouzijes ja mam origo na ntb a novu 7micku s ktorou nemam problem uz par mesiacov ta vista na ntb kde som prave mi stale nieco robi ... ale 7micka musim zaklopat bezproblemova ... ja by som osobne od win nesiel ani zanic
apple som skusal raz ... ked som mal kupit moju toshibu ... toshiba na celej ciare vyhrala

Ivo003
2010-02-18 07:25:02+01
príspevok od: mago
keby apple neukradol graficke rozhranie Xeroxu, tak by si ho nepouzival.
Xeroxu to nebolo, si trosku vedla. Asi si mal na mysli Amigu. Len tam je trosku ine. Prvy Office bol robeny pre Apple a MS ako vývojár mal prístup ku zdrojáku, ktorý ukradol a vyrobil slávny Windows, ktorý dodnes nefunguje. Japonci keď niečo ukradnú, tak to aspoň vylepšia a až potom uvedú na trh.

RioM
2010-02-18 08:17:12+01
Napríklad ja si už Toshibu nekúpim, pretože mi po pár mesiacoch odišli často používané klávesy a spôsob reklamácie bol dosť podivný: poslanie notebooku niekam do Brna a vyhrážky, že ak mi reklamáciu neuznajú musím zaplatiť prevoz - 100 EUR.

Nakoniec sa na klávesnicu ´pozrel´ môj 1 ročný syn a zničil ju úplne asi tak za 20 sekúnd. S mojím Macom sa hrá bežne a nedokázal mu nijako ublížiť.

cagi
2010-02-18 08:34:33+01
vcera som bol pozerat nejake PC v sharku, tak neviem, skrina v kombinacii s NEC P 221W ma vyjde priblizne ako iMac 21,5. Akurat ma odradza ten leskly monitor, viem ze sa viacery uzivatelia na to stazovali. Asi to musim otestovat na vlastnych ociach.

pxls.jpg
2010-02-18 09:24:45+01
príspevok od: Karol Srnec
Mac mini ma vlastne creva z notebooku. Ak ti postacuje vykon dobreho notebooku, bude ti postacovat aj Mac Mini. Odmeni sa ti nehlucnym chodom, peknym dizajnom, zaberajuc malo miesta a Mac sa nemusi vypinat, len sa uklada k spanku, takze je za 2-3 sekundy pripraveny k praci.
nechapem ze toto uvadza mac stale ako vyhodu. toto si mozes nastavit na hocijakom systeme. mnohi ludia to vsak z nevedomosti nerobia

tomas20
2010-02-18 09:37:19+01
lenze widlam to truchu viac trva, mylim sa?

pxls.jpg
2010-02-18 09:40:23+01
príspevok od: Daniel.U
Sme tu na fotografickom webe, uz len ohladne softwaru na spracovanie fotografii, grafiky a podobnych veci problem nieje. Naopak, nemusel by si riesit kopu problemov s colormanagementom. O akych pouzitelnych aplikaciach prosim ta hovoris? Hry sem netahaj. Snad len autocad ma napada, ktory na tom nejde. Za to sa to da riesit elegantne virtualizaciou alebo prebootovanim na windows.

Co sa tyka HW, tak asi som z toho vyrastol, ale rypanie do pocitaca uz neuznavam. Harddisk, ram, mechaniku vymenis aj na Macu a ostatne je nezmysel. Na radikalny upgrade treba kupit aj tak vsetko nove. Tvaris sa ako 15 rocny chalan, co zije len pre graficke karty aby sa zahral Cal of Duty bez trhania.
no tak zo softov ktore potrebujem k praci ja na macu nejde skoro ziadny, a dokonca ani nema ziadnu alternativu. jedine tak creative suite na nom ide.
kamaratka co ma pracuje v podobnych programoch, ma imac a v nom xpcko cez bootcamp, aby jej to ako tak islo.

ide, ale rychlostou asi 2-3 roky stareho kancelarskeho pocitaca.
a uz vobec nehovorim o tom ze jej stredny button na mysi vobec nefunguje aj ked jej to bol davat dokopy nas itckar. a v niektorych programoch mas stredny button velmi dolezity inak je to ako keby ti chybala ruka.

cize virtualizacia je ako vzdy len nudzove riesenie, ako na linuxe tak aj na macu

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2010-02-18 09:41:48+01
príspevok od: pxls.jpg
nechapem ze toto uvadza mac stale ako vyhodu. toto si mozes nastavit na hocijakom systeme. mnohi ludia to vsak z nevedomosti nerobia
Az do prichodu Win 7 bol rezim spanku problemovy, nie vzdy sa pocitac prebral korektne, naviac sa Windows zahlcuje a uzivatel je nuteny pocitac restartovat. Rezim spanku v MAC je na 99% spolahlivy a zaujimave je, ze aj ked mi dojde bateria, tak pri zapnuti je vsetko tk, ako som to mal. Na Windowse sa system spusti nanovo. Naviac je na to naviazany aj system prace s aplikaciami, ktore netreba zatvarat, ale su ulozene do docku. Takze sa jedna o kombinaciu rezimu spanku s ostatnymi funkciami Mac OS.

pxls.jpg
2010-02-18 09:44:58+01
príspevok od: tomas20
lenze widlam to truchu viac trva, mylim sa?
zavisi ci das hybernovat alebo uspat, rozpravali sme sa o uspani... mne to trva naozaj 2-3 sekundy - v podstate to viac zavisi od toho ako rychlo viem napisat heslo ako od rychlosti mojho pocitaca

pxls.jpg
2010-02-18 09:54:50+01
Az do prichodu Win 7 bol rezim spanku problemovy, nie vzdy sa pocitac prebral korektne, naviac sa Windows zahlcuje a uzivatel je nuteny pocitac restartovat. Rezim spanku v MAC je na 99% spolahlivy a zaujimave je, ze aj ked mi dojde bateria, tak pri zapnuti je vsetko tk, ako som to mal. Na Windowse sa system spusti nanovo. Naviac je na to naviazany aj system prace s aplikaciami, ktore netreba zatvarat, ale su ulozene do docku. Takze sa jedna o kombinaciu rezimu spanku s ostatnymi funkciami Mac OS.
ja pouzivam rezim spanku na windows vista asi dva roky... mozno tak raz za dva tyzdne - mesiac aj restartnem, inak pocitac nevypinam len sklopim display. nikdy som ziadny problem nezaznamenal.

´ked dojde bateria´ som riesil asi 2 krat, takze to si niesom isty, ale mam pocit ze vista sa tiez uspi tesne predtym.

dock - vsak ja tiez ked davam pocitac uspat nezatvaram aplikacie ak viem ze ich bude potrebovat, jednoducho len ulozim a sklopim display

Palso
2010-02-18 10:48:46+01
To, čo je popisované pri Macu ako štart za 2 sekundy, nie je režim spánku, ale Hibernácia na Windows. Pri Sleep režime sa všetko ukladá do RAM, čiže ak ti dôjde baterka, tak to stratíš, prípadne ti tam pribúda bordel. 90% užívateľov notebookov, čo poznám a majú Windows, tak používajú Hibernáciu. Ja som hibernoval i na Viste, teraz na Win7 a nikdy som s tým nemal žiadny problém.

Strana 5 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()