forum som vytvoril pre tych ktory uz nakupovali fototechniku cez EBAY. co vydrazili a za kolko:-) a ako boli spokojny s tovarom ci nebol nahodou poskodeny. takze vsetky pozitivne aj negativne skusenosti sup sem:-)
Ebay mam rad, velmi. Mam cez 200 nakupov (od drobnosti za par centov po hodinky za 500€)a problem som mal len raz-dvakrat. Mnohokrat mi pomohla stranka www.toolhaus.org , kde sa zobrazia len negativne a neutralne feedbacky predajcov.
zdravim potrebujem sa poradit chcem si kupit tuto vybavu http://cgi.ebay.co.uk/U0380-Nikon-D300s-Body-18-200mm-VR-II-Bat-2YrWty-D300-s_W0QQitemZ200447061603QQcmdZViewItemQQptZUK_CamerasPhoto_DigitalCameras_DigitalCameras_JN?hash=item2eab936e63#ht_500wt_1165
chcem vediet ci ta uvedena cena je premna finalna alebo budem musiet este doplacat clo alebo dan pytam sa preto, lebo z ebay som este nic nenakupoval ako vseobecne zo zahranicia este nic takze mam obavy a trocha strach, keddze ta cena je vysoka a moj maximalny strop tak mam velke obavy aby som svoj rozpocet neprekrocil vopred dik za rady
pripocitaj k tomu 19% dan a 6,7% clo, to ti vychadza cca 379 libier, cize celkova suma podal aktualneho kurzu nbs 2026€...super kupa, ked oproti svk obchodu usetris 100€...len som zvedavy, ako si uplatnis tu 2 rocnu zaruku...
zavisi, co napise predajca na balik, co obsahuje a aka hodnota ... dalej, ci ti ho na colnici otvoria a ako to posudia ... v postovom styku do 150€ neplatis clo, ale dph platis uz od 22€ hodnoty zasielky!!! a ta je podstatna ... takze zavisi ako ti to prejde cez colnicu, mozu ti aj na 23€ balik vyrubit dphcku!
dakujem velmi za info ta cena sa mi zdala rozpravkova teraz uz viem preco, ale 2000€ je uz premna nerealna suma ostava uz len setrit
bud setrit alebo kupit nejaku z bazaru, ak sa trafi (obcas ludia prechadzaju na D700 pripadne D3) resp. riesit to cez splatkovy system - klasicky na polroka alebo niekedy byva splatenie do 3 mesiacov zadarmo...moznosti je vela...
chcem sa este spytat a vopred sa ospravedlnujem, ak to tu uz niekto pisal. Viem, ze pre clo a dan su podstatne dve hodnoty - 22€ a 150€. Mna vsak zaujima, ak mi pride balik napr. na 50€ z Honkongu, (platim dph) ci mi ho colnici zastavia na colnici (BA) a budem si musiet ist pren, alebo mi pride klasicky na moju adresu?
chcem sa este spytat a vopred sa ospravedlnujem, ak to tu uz niekto pisal. Viem, ze pre clo a dan su podstatne dve hodnoty - 22€ a 150€. Mna vsak zaujima, ak mi pride balik napr. na 50€ z Honkongu, (platim dph) ci mi ho colnici zastavia na colnici (BA) a budem si musiet ist pren, alebo mi pride klasicky na moju adresu?
Ak balik zastavia colnici (pri 50€ asi nie), tak si pre neho budes musiet ist na vyclievacie odddelenie posty
Colnici doporucene poslu oznamenie o colnom dlhu s vyzvou na deklarariu ceny. Ja spravim screen z paypal platby, poslem mailom a uz len cakam postarku, ktorej zaplatim dobierku. Na colnici som ani raz nebol.
prečo by nemohol na britskom ebay ponúkať tovar predávajúci z HK??? Nechápem... veď nič na tom nie je (sú oni prítomní aj na americkom, polskom, nemeckom ebay-i)
taká otázka.
ked tovar predávajú cez britský ebay.uk tovar z HK platím, alebo neplatím clo a DPH?
Posielal som do zahranicia techniku s tym, ze po prevzati mi posle peniaze. No uz dva mesiace a komunikacia ziadna. Je nejaka moznost sa k peniazom nejako dostat? Doklad o prevzati mam. Da sa to sudne vymahat? viete niekto poradit?
dakujem
skus http://pages.ebay.com/help/sell/protecting.html
´My buyer didn´t pay for the item.´
´First, send your buyer a friendly email. If that doesn’t work, try to reach the buyer by phone. If you don’t get a response, you can go to the Resolution Center to open an unpaid item case or use Unpaid Item Assistant to open and close a case on your behalf. If the problem remains unresolved, you´ll receive a final value fee credit when you close the case. You can then make a Second Chance Offer to another bidder, or relist the item. If you relist the item, you may qualify for an insertion fee credit.´
vacsinou sa ale nezvykne posielat tovar skor, ako ho mas zaplateny. kupujuci ma totiz viac pak na vratenie penazi (eBay Buyer Protection) ako predavajuci na vratenie tovaru.
Bolo to na ebay, alebo si naletel podvodnikom, co Ti mailom odpisali na inzerat a ponukli viac ako si povodne pytal a chceli aby si tovar poslal do nejakej bananovej republiky mimo EU?
tak ja som pravidelnym nakupcom na ebay. Kupujem hlavne mensie veci (karty,barterie, dialakove ovladanie, filtre) No nedavno som kupoval monopod, samozrejme som ho kupoval cez drazbu a som spokojny. Zatial mam len dobre skusenosti a kedze vsetko riesim cez paypal som aj financne chraneny. Samozrejme treba si pozriet kto podava ponuku, aky ma feedback a precitat si ich par aby sme bolo ako tak v obraze od koho ideme nakupovat.
no urcite by bodlo viac info o tvojom obchode!!! takto nveiem cez co si to predavla, ako mala prebehnut platba atd atd. Ale myslim,ze zaklad obchodu je bud z ruky do ruky alebo po zaplateny napr cez paypal.
EBAY
chcem vediet ci ta uvedena cena je premna finalna alebo budem musiet este doplacat clo alebo dan pytam sa preto, lebo z ebay som este nic nenakupoval ako vseobecne zo zahranicia este nic takze mam obavy a trocha strach, keddze ta cena je vysoka a moj maximalny strop tak mam velke obavy aby som svoj rozpocet neprekrocil vopred dik za rady
http://shop.ephoto.sk/nikon-d300s-af-s-18-200-mm-f-3-5-5-6g-dx-ed-vrii-sandisk-extr-iii-4gb-sdhc.html
http://www.colnasprava.sk/wps/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_35O/_th/J_0_9D/_s.7_0_A/7_0_M1/_s.7_0_A/7_0_35O
ked tovar predávajú cez britský ebay.uk tovar z HK platím, alebo neplatím clo a DPH?
dakujem
´My buyer didn´t pay for the item.´
´First, send your buyer a friendly email. If that doesn’t work, try to reach the buyer by phone. If you don’t get a response, you can go to the Resolution Center to open an unpaid item case or use Unpaid Item Assistant to open and close a case on your behalf. If the problem remains unresolved, you´ll receive a final value fee credit when you close the case. You can then make a Second Chance Offer to another bidder, or relist the item. If you relist the item, you may qualify for an insertion fee credit.´
vacsinou sa ale nezvykne posielat tovar skor, ako ho mas zaplateny. kupujuci ma totiz viac pak na vratenie penazi (eBay Buyer Protection) ako predavajuci na vratenie tovaru.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa