Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....
aj 50D vydrží hustý dážď aj husté sneženie, mám odskúšané, teda so 7D sa môžeš aj sprchovať (tuším aj to tak testujú)
ale keď pojdeš do daˇžda s tvojim 15-85 tak tomu bude dovidopo :)
http://www.doobybrain.com/2009/10/27/canon-eos-7d-drenched-in-water/
už ked som videl tému a nick, som vedel že bude veselo. počuj ty fakt tvoj stroj poznáš tak na 5%, nehnevaj sa...
fuha, tak ten druhy link asi hovori za vsetko a ani netreba citat :D to je uz tazky hardcore :)
a ta prva stranka je super :) paci sa mi,,, len netusim ake specifikacie ma ta ´film camera´ :)
a ani mi tak nejde o cisla ako o skusenost z reality , ze kto co uz prezil s takym, alebo podobnym modelom a neutrpel ujmu alebo ju utrpel :) a teda mi odporuci ho nenasledovat :)
:D
nemali sme cas sa intimnejsie spoznat :D
v pondelok som zostatnicoval, takze ideme na to :) len nechcem ist nanho zhurta aby som to neposral :) preto sa pytam,,, mozno ze dostanem tu 70-200 2,8 mkII takze tam by to uz malo byt v pohode ,,,
niekto mi tu pisal, tusim v teme o 1D mk4 ze nemam urcite skusat sprchovat 7D tak ako to robia s 1D,,, tak preto sa pytam :)
fuha, tak ten druhy link asi hovori za vsetko a ani netreba citat :D to je uz tazky hardcore :)
a ta prva stranka je super :) paci sa mi,,, len netusim ake specifikacie ma ta ´film camera´ :)
a ani mi tak nejde o cisla ako o skusenost z reality , ze kto co uz prezil s takym, alebo podobnym modelom a neutrpel ujmu alebo ju utrpel :) a teda mi odporuci ho nenasledovat :)
v kazdom pripade dik za zauimave linky
no to veru neviem ani ja, nenašiel som žiadne konkrétnejšie čísla od canonu - ale možno som blbo hľadal :)
otazocka,
chlapik co foti kolibriky na naturephoto.cz pisal ze najvacsi problem s utesnenim 7D a dokonca aj 1D je bajonet, resp miesto kde sa srobuje objektiv na telo, ze po prudkych lejakoch doma zistil ze ma ´mlacku´ vody za objektivom v tele... :/
neexistuje nejake gumene tesnenie kruhoveho tvaru ktore by toto riesilo?
resp myslite ze neoprenove telo pre objektiv to vyriesi? paci sa mi cierne :)
Podla mna staci byt opatrny pri vymene objektivov (utriet stojacu vodu a davat dole objektiv tak aby bol fotoaparat bajonetom dole). Utesnene objektivy maju okolo bajonetu gumene tesnenie.
Autor konštatuje, že problém mohol pravdepodobne vzniknúť absenciou gumoveho tesnenia na objektíve 400 a 500 mm. Máš také objektívy?
Citát:´ Původně jsem si říkal, že je to díky mezikroužku Kenko 20 mm, při použití pouze s 500/4 by problém možná nebyl.Ale vzpomněl jsem si na stejný problém s Canon 400/5.6 v Kostarice, kde se bajonet objektivu po intenzivních deštích pokryl hnědou rzí. Doufám, že firma Canon u inovovaných verzí dlouhých teleobjektivů zabuduje k bajonetu gumovou „zástěrku“, jako má například objektiv 17-40/4. Nabízí se i otázka, zda by něco podobného nemělo mít tělo. Celkově je voděodolnost v pořádku. Kladně hodnotím povrchovou úpravu těla, fotoaparát se dobře drží i zcela zalitý vodou.´
nie nemam, ale mozno budem mat 300mm f2,8, alebo 70-200 f2,8 mkII ,,, tak sa pytam celkovo na teleobjektivy, myslel som ze pisal o 300mm ja som to cital uz davnejsie, ale nemyslim si ze pri 300mm by bola ta gumicka a pri 400 a 500mm uz nie, takze je to vlastne jedno, nie?:)
zaroven ma zauima vasa skusenost dik
ako chystáš sa do trópov aj ty fotiť kolibríkov do 100%-nej vlhkosti?
ano chystam, raz, za pol roka , za rok,,, neviem, ale nebudem si asi kupovat objektiv za 6000€ na rok a potom ked pojdem tak si budem kupovat dalsi za 10 000€ ? alebo predavat ten prvy ?:) si rovno kupim ten ktory znesie vsetko a viem ze aj ked sa dostanem do najtazsiej situacie nemusim sa bat !
je na tom nieco nelogicke?
navyse ked je husty lejak ani nemusim byt v tropoch a mam strach o techniku ! a take lejaky som zazil 2 len za posledny mesiac, a to nespominam ´obycajne´ letne burky... takze si nemyslim ze by bola moja otazka az taka hlupa a nemistna :) aj keby som sa nikam nechystal
Canon eos 7D
ale keď pojdeš do daˇžda s tvojim 15-85 tak tomu bude dovidopo :)
http://www.doobybrain.com/2009/10/27/canon-eos-7d-drenched-in-water/
už ked som videl tému a nick, som vedel že bude veselo. počuj ty fakt tvoj stroj poznáš tak na 5%, nehnevaj sa...
nemali sme cas sa intimnejsie spoznat :D
v pondelok som zostatnicoval, takze ideme na to :) len nechcem ist nanho zhurta aby som to neposral :) preto sa pytam,,, mozno ze dostanem tu 70-200 2,8 mkII takze tam by to uz malo byt v pohode ,,,
niekto mi tu pisal, tusim v teme o 1D mk4 ze nemam urcite skusat sprchovat 7D tak ako to robia s 1D,,, tak preto sa pytam :)
dik
Je tam test tesnosti robeny na 5D, ale je to udajne podobne ako 7D
dakujem za typ aj na stranku,,, ! prajem krasny vecer :)
chlapik co foti kolibriky na naturephoto.cz pisal ze najvacsi problem s utesnenim 7D a dokonca aj 1D je bajonet, resp miesto kde sa srobuje objektiv na telo, ze po prudkych lejakoch doma zistil ze ma ´mlacku´ vody za objektivom v tele... :/
neexistuje nejake gumene tesnenie kruhoveho tvaru ktore by toto riesilo?
resp myslite ze neoprenove telo pre objektiv to vyriesi? paci sa mi cierne :)
lenze on pouzival objektivy kalibruu 300mm f2,8 IS co si myslim ze je urcite jeden z TOP produktov a zatieklo mu :/
Citát:´ Původně jsem si říkal, že je to díky mezikroužku Kenko 20 mm, při použití pouze s 500/4 by problém možná nebyl.Ale vzpomněl jsem si na stejný problém s Canon 400/5.6 v Kostarice, kde se bajonet objektivu po intenzivních deštích pokryl hnědou rzí. Doufám, že firma Canon u inovovaných verzí dlouhých teleobjektivů zabuduje k bajonetu gumovou „zástěrku“, jako má například objektiv 17-40/4. Nabízí se i otázka, zda by něco podobného nemělo mít tělo. Celkově je voděodolnost v pořádku. Kladně hodnotím povrchovou úpravu těla, fotoaparát se dobře drží i zcela zalitý vodou.´
zaroven ma zauima vasa skusenost dik
je na tom nieco nelogicke?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie