Fórum » O TECHNIKE

Canon eos 7D

KESKOSENI
KESKOSENI 2009-11-27 12:57:31+01
Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....

ErikDuris
2009-11-28 03:39:53+01
Este taky jeden moj postreh: som si vsimol ze sa tu trebars porovnaval sum s Nikonom D300s co je ale absolutna blbost. Porovnavate neporovnatelne!
Ako mozete porovnavat nikon co ma 12mpx a canon co ma 18mpx?? Treba si uvedomit ze fotky z canonu su s vacsim zvacsenim teda aj ten sum je iny.To je to iste ako ked porovnate 5D mark II a 40D pricom 40D ma 10mpx a 5D ma 21mpx a to uz ani nehovorim ze 5D je FF. Takze keby ma 7D ten snimac co ma a mal by rozlisenie 12mpx tak by bola situacia uplne ina...

IceDive1
2009-11-28 09:14:36+01
Porovnava sa to s D300 lebo su to fotaky v cca rovnakej triede, pricom D300 je tak o 2 roky starsi. Ak sa pouzije vyrez 1:1 tak nevidim problem v porovnani sumu. Na tvojom mieste ako potencionalny kupca by som bol rad za kazde informacie, ktore vyjdu na povrch pri takychto zabomysich vojnach. :-)

Albedo
2009-11-28 09:25:16+01
ale v podstate mas pravdu. 7d ma o 50% viac pixlov, takze asi najvedeckejsie by bolo porovnavat sum pri rovnako velkych printoch. to znamena, ze ten sum sa ´zmensi´ viac u 7D...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-11-28 10:25:13+01
ACR, naschval som to nechal tak ako to je, nesnazil som sa potlacat sum.

RooT
2009-11-28 11:16:51+01
príspevok od: Karol Srnec
ACR, naschval som to nechal tak ako to je, nesnazil som sa potlacat sum.
Možno je problém práve v tom ACR, na viacerých miestach som zachytil, že 7D si s ACR moc nerozumie a výstupy z DPP sú oveľa lepšie (aj z hľadiska šumu).

KESKOSENI
2009-11-28 11:58:13+01
príspevok od: julian
doviezol som si z japonska pred dvomi rokmi HDV kameru - uz ju nepotrebujem :) asi tolko k videu. staci ti to tak?
nestaci mi to tak,na kratke sekvencie je to idealna moznost,v super kvalite,kde kvalitou sa blizia az profi kamery...sedim v kryte a cakam na rybarika,ked tu zrazu sa pod brehom zacne kupat cervienka...tak si natocim kratky sotik s fotakom v super kvalite,o tom to je...nie o toceni svadieb alebo rodinnych udalosti...a dobra kamera s ful HD a svetelnym objektivom je cenovo minimalne 1000 eur a viac....

Strhak
2009-11-28 12:05:11+01
príspevok od: KESKOSENI
nestaci mi to tak,na kratke sekvencie je to idealna moznost,v super kvalite,kde kvalitou sa blizia az profi kamery...sedim v kryte a cakam na rybarika,ked tu zrazu sa pod brehom zacne kupat cervienka...tak si natocim kratky sotik s fotakom v super kvalite,o tom to je...nie o toceni svadieb alebo rodinnych udalosti...a dobra kamera s ful HD a svetelnym objektivom je cenovo minimalne 1000 eur a viac....
počítaj potom ale s obrovskými kartami, 16Gb ti môže byť aj málo na foto aj Full HD video ;-)))

jake
2009-11-28 12:09:24+01
mas pravdu, chceme kupit kameru vylozene na domace pouzitie a slusna kamerka stoji cez 1000-ku bez vybavy, cize treba ratat v komplete tak dvakrat tolko - canon 7D sa mi osobne pozdava, ale ak su peniaze tak by som isto isiel do 1D Mark IV - to je uplne ina kava, nema to chybu - ak by som ostal v canone tak kazdopadne najradsej (pokial staci bankovy ucet) tak v profi triede, nemam sice odskusane 7D ale nazory su rozporuplne, mozno aj je rozdiel v kvalite vyroby a nie je telo ako telo, objektiv jak objektiv , hoci s byvalou canonackou vybavou som bol nadmieru spokojny a nestretol som sa s kvalitativnymi problemami, teraz bude vela vianocnych prezentacii, tam by si urcite sa dozvedel vyse

TermiT
2009-11-28 12:24:45+01
príspevok od: Karol Srnec
Do clony F4 je dany objektiv nepouzielny. Usirokaca niet co riesirt s difrakciou, to sa tyka teleobjektivovvod F16 vyssie
Difrakcia je fyz. vlastnost, tykajuca sa vsetkych objektivov, nie len tele.. Keby sa sirokacov netykala, kreslili by najlepsie na najvyssich clonovych cislach, co nekreslia..

KESKOSENI
2009-11-28 12:56:57+01
príspevok od: jake
mas pravdu, chceme kupit kameru vylozene na domace pouzitie a slusna kamerka stoji cez 1000-ku bez vybavy, cize treba ratat v komplete tak dvakrat tolko - canon 7D sa mi osobne pozdava, ale ak su peniaze tak by som isto isiel do 1D Mark IV - to je uplne ina kava, nema to chybu - ak by som ostal v canone tak kazdopadne najradsej (pokial staci bankovy ucet) tak v profi triede, nemam sice odskusane 7D ale nazory su rozporuplne, mozno aj je rozdiel v kvalite vyroby a nie je telo ako telo, objektiv jak objektiv , hoci s byvalou canonackou vybavou som bol nadmieru spokojny a nestretol som sa s kvalitativnymi problemami, teraz bude vela vianocnych prezentacii, tam by si urcite sa dozvedel vyse
podla toho co sa tu popisalo zacinam rozmyslat nad 5D MARK II...

jake
2009-11-28 12:59:38+01
rpzmyslas dobre, akurat ostrenie a prezoomovanie na tom je dost utrpenie ale pri sotoch to zas tak problem neni - vystup je taky, ze aj profi kamera ma problem sa zrovnat, co som videl zabery tak klobuk dole - ale prichystaj sa ze budes musit dokupit fotoprilsenstvo a pouzivat stativ

KESKOSENI
2009-11-28 13:00:51+01
príspevok od: jake
rpzmyslas dobre, akurat ostrenie a prezoomovanie na tom je dost utrpenie ale pri sotoch to zas tak problem neni - vystup je taky, ze aj profi kamera ma problem sa zrovnat, co som videl zabery tak klobuk dole - ale prichystaj sa ze budes musit dokupit fotoprilsenstvo a pouzivat stativ

KESKOSENI
2009-11-28 13:03:59+01
kamos ma nikon 90-ku,videl som s toho video a bolo fakt dobre..,az na to co pises ty zomovanie.ostrenie,zmena expozicie...trochu problemy,ale na kratke sekvencie sa to da...stativ je jasny,pocitam s vatsimi kartami + upgrade pocitaca....ful HD je ful HD...

PeterSA11
2009-11-28 13:18:58+01
Pardón ze trocha prilejem olej do ohna.... preco je OK porovnávat sum 7D a D300s ale na základe toho 7D hanit ale uz nieje OK porovnavat sum 1000D a D3000 a hanit D3000 ?? Veľmi si vážim redakciu efoto ale toto mi príde troska tendencné

eiger33
2009-11-28 13:22:19+01
len abu ti nechybalo crop faktor. Je rozdiel mat v praxi objektiv 400mm alebo 640mm...

ustalovač
2009-11-28 13:51:07+01
nie je najviac rozporuplným foťákom
rozporuplné sú len názory, ktoré nie sú podložené serióznymi skúsenosťami,
a tiež možno neprimeranou náklonnosťou na inú značku stroja
ak niekto urobí niekoľko desiatok záberov a vyvodzuje z toho neprimerané uzávery, potom také vyjadrenie nemožno brať vážne
po šiestich mesiacoch od uvedenia na trh bude situácia pokojnejšia v jeho posudzovaní, potom sa treba rozhodnúť
sám som ním urobil doteraz 1800 snímok a som s ním relatívne spokojný
oproti porovnateľným triedam iných značiek má niekoľko plusov ale tiež niekoľko mínusov
vzhľadom na uvedené ho nemôžem nikomu doporučovať, ale pravda je taká, že ja som sa pri jeho voľbe rozhodol správne...

IceDive1
2009-11-28 14:03:56+01
príspevok od: PeterSA11
Pardón ze trocha prilejem olej do ohna.... preco je OK porovnávat sum 7D a D300s ale na základe toho 7D hanit ale uz nieje OK porovnavat sum 1000D a D3000 a hanit D3000 ?? Veľmi si vážim redakciu efoto ale toto mi príde troska tendencné
Preco by sa nemohol porovnavat sum 1000D s D3000? Kde si to cital?

jake
2009-11-28 14:16:04+01
príspevok od: eiger33
len abu ti nechybalo crop faktor. Je rozdiel mat v praxi objektiv 400mm alebo 640mm...
presedlal som na full frame a crop mi nechyba, uz by som maly cip veru nebral - skor jeden fotak na sport a druhy do atelieru ale obidva FF - ak ma zena zasponzoruje

PeterSA11
2009-11-28 14:29:27+01
príspevok od: IceDive1
Preco by sa nemohol porovnavat sum 1000D s D3000? Kde si to cital?
:-D v reakciách na nedávno uverejnenu recenziu na D3000 sa debatujuci nakoniec zhodli ze naco porovnávat veci ako mieru sumu medzi entry level canonu a nikonu ked je to vlastne aj tak zaciatocníkovi jedno :-D mne osobne to jedno nieje

IceDive1
2009-11-28 15:08:36+01
príspevok od: PeterSA11
:-D v reakciách na nedávno uverejnenu recenziu na D3000 sa debatujuci nakoniec zhodli ze naco porovnávat veci ako mieru sumu medzi entry level canonu a nikonu ked je to vlastne aj tak zaciatocníkovi jedno :-D mne osobne to jedno nieje
Je to ftakovina. Kazdy nech si vybera a porovnava podla toho co je pre neho dolezite. Aj ked pravda ze v entry level toho moc na vysoke ISO nenafotis.

Strana 4 z 20

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()