Fórum » O TECHNIKE

Canon eos 7D

KESKOSENI
KESKOSENI 2009-11-27 12:57:31+01
Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....

Eriček123
2009-12-01 21:30:36+01
Podla mna sú tieto testy celkovo veľmi subjektívne... určite je 7D fajn a ak budem mať tú možnosť neváhal by som prejsť na 7D. Ale všetko závisí od optiky , podmienok a všetkých ´fotofaktorov´ .

benvoluto
2009-12-01 21:37:48+01
ale ked uz je vacsi fotmat ako a3 tak sa nan pozerame aj tak z vacsej dialky tym padom zase sa straca ten rozdiel podla mna a neštuduju sa detaily ak nejde o makrofotografie ,, ale na produktove foto podla mna 12 mpx stačí aj na velké plagáty

jake
2009-12-01 21:41:34+01
príspevok od: benvoluto
ale ked uz je vacsi fotmat ako a3 tak sa nan pozerame aj tak z vacsej dialky tym padom zase sa straca ten rozdiel podla mna a neštuduju sa detaily ak nejde o makrofotografie ,, ale na produktove foto podla mna 12 mpx stačí aj na velké plagáty
doporucujem si to omaknut - 12 aj 25 MPx a potom vidiet co je na co dobre, prekresleniu detailov sa nic nedokaze vyrovnat, je to fascinujuca ostrost ktoru mensie rozlisenie nikdy nedosiahne od formatu A3+ hore

Eriček123
2009-12-01 21:43:18+01
súhlasím :) 12mpx by bolo určite adekvátne rozlíšenie...ale nevidím to až tak tragicky s 18mpx. Určite sa to bude dať využiť a kvalitne s takýmto rozlíšením pracovať :)

Eriček123
2009-12-01 21:44:54+01
Vidím že kým som to ja napísal, ´jake´ ma presne vystihol v inom zmysle slova :)

benvoluto
2009-12-01 21:46:39+01
príspevok od: jake
doporucujem si to omaknut - 12 aj 25 MPx a potom vidiet co je na co dobre, prekresleniu detailov sa nic nedokaze vyrovnat, je to fascinujuca ostrost ktoru mensie rozlisenie nikdy nedosiahne od formatu A3+ hore
jasne ale tie detaily zdialky podla mna nezaregistrujes ,, lebo na format vacsi ako a3 sa malo kedy pozeras tak z blizka ako je to u mensich formatov ,,

jarosujo
2009-12-01 21:47:57+01
Pokial mas kvalitne(ostre v tomto pripade) sklo, tak vacsie rozlisenie urcite ma vyznam. Netreba zabudat, ze niekedy je potrebne fotku dost orezat. Tazko povedat, kde ja ta hranica ostrost objektivu vs pocet megapixlov vs velkost senzora.

jake
2009-12-01 21:54:45+01
príspevok od: jarosujo
Pokial mas kvalitne(ostre v tomto pripade) sklo, tak vacsie rozlisenie urcite ma vyznam. Netreba zabudat, ze niekedy je potrebne fotku dost orezat. Tazko povedat, kde ja ta hranica ostrost objektivu vs pocet megapixlov vs velkost senzora.
to je velmi jednoducha odpoved - velkosti senzorov su zadane a plati cim vacsi tym lepsi , - co sa tyka rozlisenia tak ostrost fotky pri nizkom ISO je dana jednoznacne poctom MPx a nove objektivy su prisposobene na giganticke rozlisenia radovo az do 100 Mb, kvalitne sklo s tym uz nema problem, hlavne posledne technologie
jediny realny kompromis je akurat pomer vysoke ISO a sum snimaca pre velkych MPx a potom aj z toho vyplyvajuce aj naroky na spracovanie v PC, vsetko ostatne su vlastne len nazory ktore aj tak koncia pri fakte ako to prezentuju vyvojari z technickych oddeleni fotofiriem, cize u tohto
inymi slovami podla toho co fotis si vyber fotak s velksotou senzoru, MPx a vykonom ISO - kazdopadne pre profi pracu full frame

jarosujo
2009-12-01 22:01:45+01
Aby som uviedol priklad - mam si vybrat crop 1.6x alebo FF na wildlife. Vseobecne panuje nazor, ze na toto je lepsi crop. Ak teda sklo zvladne take vysoke rozlisenia, tak rovnaky efekt dosiahnem aj s FF, pretoze si fotku mozem jednoducho orezat. Tak nejak ?

Strhak
2009-12-01 22:05:38+01
dovolím si nesúhlasiť mám pár printov vo veľkosti A0 a A1 a tam to rozlíšenie hrá už ozaj veľkú rolu. Napríklad aj keď tlačím do A3 tak pri 8 Mpix zrkadlovke si výrez nemôžem dovoliť a aj tak tá fotografia nieje to pravé orechové. No už pri 15 Mpix zrkadlovke je tá 3A veľmi pekne prekreslená až do tích najmenších detailov a kľudne môžem spraviť aj výrez. Dokonca nebude výnimočne súhlasiť ani Jakem aj pri A3 tlači záleží na rozlíšení, kvalitná A3+ tlačiareň dokáže prekresliť omnoho večšie rozlíšenie ako ponúka dnešná foto technika. Pozrieť sa na takú fotografiu v rozmere A3+ ktorá je vytlačená do najmenších detailov stojí za to, no ale to treba proste vidieť aby človek pochopil čo dnes dokáže podotýkam kvalitná tlač.

jake
2009-12-01 22:08:41+01
Aby som uviedol priklad - mam si vybrat crop 1.6x alebo FF na wildlife. Vseobecne panuje nazor, ze na toto je lepsi crop. Ak teda sklo zvladne take vysoke rozlisenia, tak rovnaky efekt dosiahnem aj s FF, pretoze si fotku mozem jednoducho orezat. Tak nejak ?
nie, ... nazor crop sice do urcitej miery je dobra vec, ale nikdy nedosiahnes kresbu ako z full frame, mna to uz preslo a fotim len na full frame a crop nechcem, radsej dlhsie sklo a eventualne konvertor - samozrejme zavisi to od penazi ale napr taka nikonacka 400/f2,8 s TC2x nema chybu a s telom D3 nafotis naozaj uplne cokolvek, uz to predlzene ohnisko 800 je dostacujuce na cokolvek, nemam s tym problem ziaden - ale toto je len moj nazor - a tyka sa to vyhradne len wildlife, pre vsetky ostatne discipliny je aj zbytocne uvazovat o inom ako o full frame - s predlzenim na crope sice dosiahnes neuveritelne ohniska az 1200 - 1600, ale je to daleko, problem dostat pohybujuci sa objekt do zaberu a pri velkom teple alebo necistote vzduchu nastava problem skreslenia a roste hmota vzduchu robi svoje, foto nemusi byt podla predstav - skratka nie som zastanca malych APS-C snimacov

benvoluto
2009-12-01 22:10:31+01
príspevok od: Strhak
dovolím si nesúhlasiť mám pár printov vo veľkosti A0 a A1 a tam to rozlíšenie hrá už ozaj veľkú rolu. Napríklad aj keď tlačím do A3 tak pri 8 Mpix zrkadlovke si výrez nemôžem dovoliť a aj tak tá fotografia nieje to pravé orechové. No už pri 15 Mpix zrkadlovke je tá 3A veľmi pekne prekreslená až do tích najmenších detailov a kľudne môžem spraviť aj výrez. Dokonca nebude výnimočne súhlasiť ani Jakem aj pri A3 tlači záleží na rozlíšení, kvalitná A3+ tlačiareň dokáže prekresliť omnoho večšie rozlíšenie ako ponúka dnešná foto technika. Pozrieť sa na takú fotografiu v rozmere A3+ ktorá je vytlačená do najmenších detailov stojí za to, no ale to treba proste vidieť aby človek pochopil čo dnes dokáže podotýkam kvalitná tlač.
ja nevravím ze to nevidno z blízka ale podla mojho názoru na vacsi ako A3 format sa nepozeras z blizka ale z dialky a to podla mna oko nerozozna rozdiel ,, tak potom napr. by ma zaujimalo bilboardy su fotene fullframe?,, neviem no ked som dosiel k bilbordu nezdalo sa mi to rozlišenie bohvieake ,, vsetko je to podla mna o vzdialenosti ,, ano ak fotis kvazy na velke obrazy kde si clovek k tej fotke pristúpi a prezrie detaily tak ano ,, ale ked je to z dialky nemyslim si ze je to az take podstatne ,, ale tak si skusenejsi ak si myslis ze je to tak tak asi hej nehadaam sa ,, len moj nazor

jake
2009-12-01 22:14:28+01
ja nevravím ze to nevidno z blízka ale podla mojho názoru na vacsi ako A3 format sa nepozeras z blizka ale z dialky a to podla mna oko nerozozna rozdiel ,, tak potom napr. by ma zaujimalo bilboardy su fotene fullframe?,, neviem no ked som dosiel k bilbordu nezdalo sa mi to rozlišenie bohvieake ,, vsetko je to podla mna o vzdialenosti ,, ano ak fotis kvazy na velke obrazy kde si clovek k tej fotke pristúpi a prezrie detaily tak ano ,, ale ked je to z dialky nemyslim si ze je to az take podstatne ,, ale tak si skusenejsi ak si myslis ze je to tak tak asi hej nehadaam sa ,, len moj nazor
najlepsie je si pozriet take fotky, niet nad prax - strhak ma pravdu, velke rozlisenie s dobrou spickovou tlacou sa nicim neda nahradit takze je jasne ze MPx nejaku chvilku este porastu, ja tipujem hranice full frame na max 60 Mpx, dalej to uz fakt nema zmysel

lu_boss
2009-12-01 22:17:37+01
S cropom su niektore veci jednoduchsie (dlhsie ohniska, lepsia hlbka ostrosti, relativne lepsia svetelnost...). Naopak, niektore veci su jednoduchsie s FF - rozmazanie pozadia, sirsie ohniska, lepsie narabanie s dlhymi casmi (ak sa drzim poucky ostry obraz = prevratena hodnota ohniska)...
FF, okrem ineho, mam rad prave kvoli tej vyhode ´sirokosti´ - stara poucka reporterov znela, ak chces dobru fotku, chod blizsie. Zoomovalo sa nohami. A svojho casu reporteri Sternu povinne pouzivali pevnu 35mm. Maloktora moja fotka na dlhom ohnisku je dobra. Zato na sirokom :-) Aj ked musim podotknut, ze moja terajsia geleria o tom az tak nesvedci.
Ale k Tvojej otazke - orez na 20MPx FF moze splnit Tvoj predpoklad, osobne si myslim, ze orez je choroba a pokial presiahne 20-30% snimku, bol odfoteny zle.
Cize na wildlife by som uprednostnil telo s crop faktorom - rozumnejsie mi potom pride fotku zmensit (z 18Mpx napriklad na 12Mpx, s minimalizaciou orezu).

Strhak
2009-12-01 22:28:06+01
Tak bilbord nemôžeš porovnávať s výstavnou tlačou, aj keď už sme tlačili fotky kde bol použití efekt nízkeho DPI no v skutočnosti tá fotografia bola neskutočne náročná na tlač. Na bilbord pri tom použití nízkeho DPI stačí kľudne aj 2 Mpix senzor no už na dáku prezentáciu alebo nebodaj výstavu je to podstatne náročnejšie. Keď som sa bavil s našimi grafikmi tam mi vraveli že ak by som si dal tlačiť Povedzme rozmer 1,6 X 3m tak už by museli dať dopočítať softvérovo body aby tlač bola pekná a jemná a to pri 15 Mpix. No tu už pomali zachádzam za bežnú hranicu tu prítomných. Je tu len pár ľudí čo si dali plotrovať fotografie a je to škoda lebo stojí to za zváženie. Ak by sa mi naskytla možnosť, možno by som kvôli cene tlače kúpil aj domou dáky menší plotrýk raz, teraz mám Canon Pro 9000 a to je žrút peňazí ;-)))

benvoluto
2009-12-01 22:28:33+01
no len ci uz vtedy bude zaujem o fotku ,, svet bude taky predigitalizovany ze s tej digitalizacie vznikne uplne ina dimenzia ,, a fotky budu mozno minulostou ,, ale co ja dufam ze sa nestane

benvoluto
2009-12-01 22:31:28+01
no vsak o tom som vravel ze niektore velke formaty to potrebuju a zas ine nie ,, takze pravda je tam niekde uprostred ,, hm tak to poznas CINEMU ?

Strhak
2009-12-01 22:42:19+01
no vsak o tom som vravel ze niektore velke formaty to potrebuju a zas ine nie ,, takze pravda je tam niekde uprostred ,, hm tak to poznas CINEMU ?
samozrejme preto je aj tento segment tvrdo delený podľa konečného využitia a tomu sa prispôsobuje tlač. Cinema... nie, mi máme vlastné stroje takže snažíme sa využívať naše kapacity. Tretej strane dávame tlačiť len ofset alebo malé srandy čo sa neoplatia posielať na ekosolvent do BA ten zatiaľ nemáme v BB. Všetko ostatné si vieme spraviť sami ;-)

benvoluto
2009-12-01 23:27:03+01
ano ja som to myslel tak ze firma cinema+ je dost vychytena tu v bb tak ci ju poznas ,, nie ze tam vyuzivas nieco ,, vsak si napisal ze mate plotra ,,, aka firma si ?

immortal20
2009-12-02 05:14:19+01
ja neverim tomu kedysi som citaval o 7dcku a to ISO vyzera ako na mojej starej 450ke ... ved by to malo mat dualny procesor na potlacenie sumu ... profi fotak nemoze mat paneboze taketo iso www.photoportrait.sk/test7d/crops/iso800.jpg

Strana 7 z 20
1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 19 20

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()