D300s je Professionalna dig. zrkadlovka ale na stránke: http://www.dxomark.com/
D90-ka ma lepšie hodnotenie. Ma lepší senzor než 300s. Ktorú mam kúpiť a prečo?
D300s je urcite lepsia a senzor maju rovnaky. D90 ho zdedila po D300.
Ktoru kupis sa rozhodni sam. Treba si ich chytit do ruky. D300 je utesnena a ako profi fotak ma lepsiu ergonomiu.
D90 amatérske telo, plast, neutesnený, menší hľadáčik, nepokrýva 100%, max frekvencia 4,5 obrázka/sekundu, 1 slot na kartu, 100000 cyklov závierky...
D300 profi telo, horčík, utesnený, väčší hľadáčik, 100% pokrytie, max frekvencia 7 obrázkov/sekundu, 2 sloty na karty, 150000 cyklov závierky...
Inak sa vo funkčnosti hodne podobajú...
myslim, ze je medzi nimi taky velky cenovy rozdiel, ze by si mal tazatel rozmyslet ci to profi telo vyuzije. Lebo fotky z toho urcite lepsie ani horsie nepolezu
Rozhoduje sa snad niekto medzi BMW 330xd a BMW X5 3.0d? Mozno trochu prehnany priklad, ale snad sa chapeme.
Moj nazor: Ak Ti staci D90, kup D90. A zvysne peniaze investuj do objektivu/objektivov.
Je neuveritelne ako rychlo si dokaze nejaka doteraz takmer neznama firma urobit reklamu... Staci urobit seriozne sa tvariaci, nicnehovoriaci benchmark kde podla akychsi teoretickych parametrov porovnaju Nikon D3X, Canon 1Ds III a PhaseOne, a hned maju o reklamu postarane. Stavim sa ze predaj ich ostatnych produktov siel hore desatnasobne. Sakra, ze nas toto na marketingu neucili...
ja som tiez za ten nazor co bol spomenuty od mllpo ja mam aj jeden aj druhy D90 mam nieco vyse roka a D300s som kupil oktobry ale poviem na bezne fotenie staci uplne D90 lepsie sa mi s nou foti mozno preto ze uz ju mam ohmatanu ale aj tak no neviem
... a dovolim si este doplnit, ze vzhladom na rovnakeho cipa, budu dost podobne fotky ako z D300(s) liezt aj z D5000 (za dobrych / idealnych podmienok) ...
D300s je vo vsetkom lepsie nez D90 - a navyse ma plnohodnotny firmware kdezto pri D90 nikon to tak trochu osalil. Predsa je tam velky rozdiel v cene. a obrovske plus je podstatne vykonnejsi 51 bodovy AF. To je nezaplatitelne, je velmi rychly, rychlesji nez D700. Tu ak su peniaze neni co vahat.
... a dovolim si este doplnit, ze vzhladom na rovnakeho cipa, budu dost podobne fotky ako z D300(s) liezt aj z D5000 (za dobrych / idealnych podmienok) ...
nebudu liezt rovnake fotky, vzdy bude rozdiel aj ked malo badatelny - proste firmware ta nepusti - nikon nikdy neda rovnaky, cipy su stejne ale to je asi tak vsetko. ostatne je ine. ver mi, ma s tym cosi odfotene a rozdiel je aj medzi napriklad D700 a D3. D300s je velmi rychla masinka a AF na nej funguje najlepsie.
nebudu liezt rovnake fotky, vzdy bude rozdiel aj ked malo badatelny - proste firmware ta nepusti - nikon nikdy neda rovnaky, cipy su stejne ale to je asi tak vsetko. ostatne je ine. ver mi, ma s tym cosi odfotene a rozdiel je aj medzi napriklad D700 a D3. D300s je velmi rychla masinka a AF na nej funguje najlepsie.
napisal som ´dost podobne´ nie ´rovnake´ a ´za dobrych / idealnych podmienok´ a este predtym ´ak ich spravis´ ... teda chyti sa ti AF, bude dostatocne rychly, bude ti stacit kedencia, bude fotak v nepriaznivych podmienkach vobec fungovat ... verim ti, mam s tym (N) cosi nafotene ;-)
Ver jake ma pravdu ma prakticke skusenosti a ak si nerozhodny zisti si kde a kedy bude Nikon prezentacia a chod aj keby bola od tvojho bydliska 200km vzdialena stoji to za to mozes si tam skusit takmer vsetky zrkadlovky a zistis ten extremny rozdiel medzi Nikon D300s a Nikon D90.Urcite urobis dobre ak kupis Nikon D300.
Nikon D300s VS Nikon D90
Ktoru kupis sa rozhodni sam. Treba si ich chytit do ruky. D300 je utesnena a ako profi fotak ma lepsiu ergonomiu.
D300 profi telo, horčík, utesnený, väčší hľadáčik, 100% pokrytie, max frekvencia 7 obrázkov/sekundu, 2 sloty na karty, 150000 cyklov závierky...
Inak sa vo funkčnosti hodne podobajú...
Moj nazor: Ak Ti staci D90, kup D90. A zvysne peniaze investuj do objektivu/objektivov.
http://www.kenrockwell.com/tech/raw.htm
k teme : fotky z toho asi polezu rovnake (ak ich spravis) ... ergonomia, spracovanie, pouzitelnost ... to je ine kafe
Dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa