Nemáte nejaké info, kedy bude už konečne nový model NIKON D90? Teším sa na fotenie, ale nechcem kúpiť už skoro 2 roky starý model. Objektív už mám vybraný, bude to 16-85 a neskôr dokúpim 70-300. Pokiaľ by sa našiel niekto v Nitre, kto by bol ochotný zaučiť a poradiť začínajúcemu "fotografovi" budem rád.
D300 je určite super... ale je to už dosť € a sám neviem čo by som sňou robil :-)) predpokladám, že potrvá aj istý čas, dokým budem vedieť využiť aj tú D90
zivotny cyklus Nikonov triedy XX a vyzsie je nastastie dlhy a ked pride nastupca D90, predpokladam ze potom budes cakat kedy zlacnie z uvodnej ceny o nejakych 120E dolu.. Nikon je kvalita co sa rada necha zaplatit. Ak ho potrebujes teraz, teraz si ho kup. D90 nema vaznejsie nedostatky.
zaujimave ... kazdy mame svoje preferencie :-) ja kukam D2H/D200 za rozumnu cenu ... inac trapit sa s tym aky bude nastupca je cesta do pekla :-) vyber si skupinu funkcii ktore musis mat, skupinu ktora je plus ale nieje nutna a skupinu ktoru nechces .... potom si postav vedla seba fotaky roznych znaciek a hladaj ten, ktory ti to co mozno najviac splni ... a potom hura do obchodu odskusat ci ti aj ergonomicky sadne ...
A pozor lebo nastupca D90 uz nemusi mat motor v tele a to moze byt problem. Stare dobre kvalitne AF skla pojdu do smetiaka:)Alebo s cenou dole a to bude prilezitost pre mna zohnat ich za par supov ale teraz spokojny majitel D90tky:o)
A D5000 nevychadza nahodou z D90? Prepacte hlupu otazku, ale D5000 ma aj HD video aj vyklopak-ak ti nebude vadit ergonomicka nevyhoda D5000, tak ju vezmi.... postav si ich na pulte vedla seba, daj do nic baterky a skus si ich podrzat a potom nastavovat nejake zakladne parametre ako ISO, expozicny trojuholnik, AF a pod. Ked ti bude vyhovovat D5000, tak jej davam hlas.... a usetris- kupis lepsie sklo a v bazare neskor predas mozno lepsie ako D90, kt. je starsia- ale o tom pochybujem. Budem rad ak mi vyvratite moj amatersky pohlad a nazor. A este zaverom, pozri http://www.azfoto.cz/porovnat?g=fotoaparaty&t0=nikon_d90&t1=nikon_d5000 podla toho maju rovnaky AF, cip aj buffer.
jednoznacne D90 je to super fotak ! nespekuluj a kup a tiez som pocul ze nastupca nebude mat motor na ostrenie a potom uz bude neskoro lutovat takze sup sup do obchodu a nakupovat :)
Chod do D3s. Ten ma vsetko. Neolutujes. Alebo chod do D3000. Aj ten ma doho dost. Tiez neolutujes. No a teraz uz ani sam neviem, co je lepsie. Spytam sa Fidlibuma
D3000 nemá kadečo a je to fakt pre nenáročných (navyše CCD v dnešných časoch neviem...), ideálne pre náročného amatéra je D90. D90 je dobrý foťák - ale ak chceš niečo výrazne lepšie jedine vyššie rady a to rovno FF, myslím že toto ti ani nástupca D90 nevyrieši...
D3000 nemá kadečo a je to fakt pre nenáročných (navyše CCD v dnešných časoch neviem...), ideálne pre náročného amatéra je D90. D90 je dobrý foťák - ale ak chceš niečo výrazne lepšie jedine vyššie rady a to rovno FF, myslím že toto ti ani nástupca D90 nevyrieši...
Jabĺčko je začiatočník, zatiaľ pozná len kompakt (podľa profilu) a do pozície náročného amatéra mu to potrvá podľa snahy tak 2 - 8 rokov. Takže zatiaľ by mu možno stačil aj ten D3000, hodil by sa aj k tým plánovaným sklám... A D90 celkom určite :-)))
never tomu jablčko jeden kamoš fotil pol roka kompaktom potom cca rok a pol D70 a potom D300 a sučasne má aj Hasselblad, dnes cca po 3-4 rokoch od začiatku vážnejšieho záujmu o foto fotí reklamu.. ale treba povedať že pred tým bol grafik a vedel perfektne PP :D
hasselblad este fotografa z nikoho neurobil..a fotenie reklamy tiez nemusi byt zakonite zarukou kvality..
btw. k tej prvej rade ze nema riesit D90 ale kupit D300s - nemyslim ze by ako zaciatocnik potreboval prave fotoaparat ako D300s..D90 by som radil prenho ako strop v pripade, ze by mal vaznejsie vyhrady k nizsim modelom ako napr. D5000...
A z toho, ze ma D90 2 roky by som vedu nerobil..ak by aj vysla vynovena verzia, skor by som ti radil to vyuzit k tomu, aby si dostal D90 za vyhodnejsiu cenu...ale takto mozes cakat donekonecna.
Nástupca NIKON D90
Javelin tu niekde nie je?
btw. k tej prvej rade ze nema riesit D90 ale kupit D300s - nemyslim ze by ako zaciatocnik potreboval prave fotoaparat ako D300s..D90 by som radil prenho ako strop v pripade, ze by mal vaznejsie vyhrady k nizsim modelom ako napr. D5000...
A z toho, ze ma D90 2 roky by som vedu nerobil..ak by aj vysla vynovena verzia, skor by som ti radil to vyuzit k tomu, aby si dostal D90 za vyhodnejsiu cenu...ale takto mozes cakat donekonecna.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa