Bola som rozhodnuta, ze si kupim Canon EF 70-300 IS USM, ale teraz mi muti hlavu Canon EF 70-200 f4 L USM. Co by ste poradili, co by bolo pre mna vhodnejsie, fotim vsetko, ci krajinu,architekturu,ludi. Udrzim ten L-kovy bez IS? Stativ nechcem. Je ten L-kovy fakt taky dobry? Mne ako zaciatocnicke by nestacil ten 70-300? A ako je to s filtrami?
70-300 IS USM je fajn sklo...ale L-ko je L-ko...lepsie opticke a aj mechanicke vyhotovenie....a ked budes mat dostaocne kratke casy tak ho bez problemov udrzis..vyhoda je ze ma konstatnu svetelnost....s filtrami je to tak isto...myslim ze ma zavit 67mm ten 70-200...len tie filtre budu drahsie :)
ked ho nebudes vediet udrzat, mozes pouzit monopod, a na tvojom mieste asi by som radsej bral radsej ten Lkovy... krajine a architektura sa aj tak vacsinou foti zo stativu..
jednoznacne si vezmi 70-200/f4 L USM - je to objektiv v profesionalnej triede, zvlada bez problemov velmi vysoke rozlisenia cipov a krasne, priam fantasticky kresli! tu niet co riesit. Svetelnost je dostatocna a stabilizator by ma netrapil vobec - to ten sa hodi len pre staticke snimky v zlom osvetleni alebo pri prilis dlhych casoch - ale opat len staticka scena co aj tak ak chces dobre nafotit tak potrebujes stativ.
Objektiv je natolko kvalitny, ze ma uz super kresbu od zakladnej clony f4 kdezto 70-300 treba dost priclonit tak na f8 aby mal optimalnu kresbu - takze v tvojom pripade niet co vlastne riesit co kupit lebo je to viac nez jasne ak mas nan dukaty
já jsem si místo stablizátoru za 15.000 koupil monopod s hlavou za 2.500 kaček a jsem spokojen. Udržet ohnisko 200 z ruky je s časem pod 1/100 dost složité, monopod výrazně pomůže. Navíc si můžu foťák s monopodem o něco opřít, když nefotím a ruce si můžou odpočinout. Ber 70-200 L. Pro mě byly největším překvapením barvy, které tento objektiv umí.
na tristovke nemávajú tieto objektívy (pre mňa ), uspokojivú kresbu.....Znesitelné je ohnisko (podľa mňa najlepšie) cca 120 na clone osem....
Som hrozný odporca 70-300....nadáva sa mu tiež ´hoobytele´...sklo pre nenáročného amatéra...platí aj pre Nikkor...:))))
Až teraz čítam že Jake to vystihol predomnou....sorry že dablujem.....
Inak táto téma je tu nespočetne krát predebatovaná...pozri fórum staršie príspevky....
určite 70-200, to L ni je iba pismeno,
dokupiť monopod a objímku na objektív = 100% pohodlie a ostre foto.
IS poteší ale ked Ti objektív poriadne nekreslí tak je na dve veci. V7znam IS sa preceňuje často.
ktory teleobjektiv - surne
...veď ešte donedávna sa fotilo bez stabilizátorov.......netreba to brať s tými OS/VR/IS tak vážne...
Objektiv je natolko kvalitny, ze ma uz super kresbu od zakladnej clony f4 kdezto 70-300 treba dost priclonit tak na f8 aby mal optimalnu kresbu - takze v tvojom pripade niet co vlastne riesit co kupit lebo je to viac nez jasne ak mas nan dukaty
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=60702
Pozri exif...fotené v krčme z ruky.....
Som hrozný odporca 70-300....nadáva sa mu tiež ´hoobytele´...sklo pre nenáročného amatéra...platí aj pre Nikkor...:))))
Inak táto téma je tu nespočetne krát predebatovaná...pozri fórum staršie príspevky....
dokupiť monopod a objímku na objektív = 100% pohodlie a ostre foto.
IS poteší ale ked Ti objektív poriadne nekreslí tak je na dve veci. V7znam IS sa preceňuje často.
v niektorých prípadoch sa pomocou statívovej objímky sa používajú špeciaálne popruhy (R-strap systém)
a 70-200 má USM takže to ani nespoznáš že zaostril, čo sa oproti 70-300 povedať nedá.:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa