zdravim mam 400d a chcem ist hore hlavne opticky... co som vycital zo skusenosti inych tak 400d a 40d sa opticky velmi nelisia preto krok v pred vidim na 5d ale to stratim na dialke a zo 70-200 budem dost kratky...no zo 17-40 budem pekne siroky co ma tiez laka kua... fotim vacsinou velke vtactvo... kacky cajky a tak.. no nerad by som neskor pcoval ze mal som zostat na krope ale druha strana opticka kvalita je opticka kvalita to vie pekne potesit myslim ze 5d zo 400d sa asi neda zrovnavat ci???
hej a vlastne preco sa tu nejako nadava na 7d ze to je prt hm?
nieje na prd, len treba s tým aparátom vedieť pracovať. Fotil som s nim a je ďaleko pred napríklad 50D a dá sa povedať aj pred 5D mark II. Oproti 50D je v podstate vo všetkom lepší a za 5D mark II zaostáva len za obrazovým výstupom. No to je dané FF verzus APS-C. Takže pokiaľ máš optiku dobrú smelo do 7D, banovať nebudeš ;-)
V dobách pred APS-C snímačom sa nikto nesťažoval , že mu je 200 krátke....alebo dlhé...nerozumiem prečo vzniká problém tohoto zadania....a tiež nerozumiem v čom treba poradiť budúcemu majiteľovi FF....Snáď len tolko , že ak máš na Opicu, mal by si mať aj na banány...:)))
No a k 5D treba aj slušnejšie PC ak nechceš aby ti RAW obrázok naťahovalo tridsať sekúnd....:)...to ale problém nebude...kto už na slovensku vlastní staršie PC ako tri roky ?
Medzi 400D a 5D mark2 je dost maly rozdiel v hustote bodov. Ja som si sice 40D nechal len na to aby mala Lubka s cim fotit a ja mal fotak co si mozem niekam nastavit na dialkovu spust.
K teme: 200mm je na FF naozaj casto malo, odporucam dokupit 400/5.6L, alebo 300/4L IS (ja som kupil 100-400, mal som radsej kupit 300/4L IS).
ja. moj NB prave oslavil tretie narodky ... ale tu uz ma novy HDD, dvojnasobok pamate. profesor sice este stiha, ale tusim idem napisat ziadanku na novy ...
´Medzi 400D a 5D mark2 je dost maly rozdiel v hustote bodov´ ... tomu nerozumiem ... keby sa jednalo 400D vs. 5D (10Mpx / 12Mpx) ale MarkII ma 21Mpx ... to sa mi javi ako dost velky rozdiel v hustote bodov
Musíš zobrať do úvahy aj veľkosť senzora.
400D má 30792 bodov na mm štvrocový
5D Mk II má 24421 bodov na mm štvorcový
To zase tak priepastný rozdiel nie je
Ja by som najradsej 400/2.8, alebo 500/4, ale na to budem musiet este chvilu setrit. Svetelnost je pre mna dolezitejsia ako dosah. Ak chcem dobru fotku s pekne rozostrenym pozadim musim sa viac priblizit.
nieje na prd, len treba s tým aparátom vedieť pracovať. Fotil som s nim a je ďaleko pred napríklad 50D a dá sa povedať aj pred 5D mark II. Oproti 50D je v podstate vo všetkom lepší a za 5D mark II zaostáva len za obrazovým výstupom. No to je dané FF verzus APS-C. Takže pokiaľ máš optiku dobrú smelo do 7D, banovať nebudeš ;-)
ja som presiel zo 400D na 7D a som spokojny, urobil som tak preto,lebo som nechcel investovat do objektivov na FF, najviac ma tesi dobra ergonomia, rychle ostrenie, velky hladacik. Nemyslim si, ze v kvalite obrazoveho vystupu medzi 7D a 5D je az tak velky rozdiel. Pravdou je, ze 7D si pyta vykonne objektivy.
ja som presiel zo 400D na 7D a som spokojny, urobil som tak preto,lebo som nechcel investovat do objektivov na FF, najviac ma tesi dobra ergonomia, rychle ostrenie, velky hladacik. Nemyslim si, ze v kvalite obrazoveho vystupu medzi 7D a 5D je az tak velky rozdiel. Pravdou je, ze 7D si pyta vykonne objektivy.
tomasp ma 5D m II a testoval 7D. Po testovani ho hned predal... vsak sa ho spytaj preco :) ide hlavne o sum! vraj velmi sumi... ja som mal tiez moznost s nim fotit, mal som tam 70-200 2.8 IS L USM a na ISO 200 v tieni bieda... Sa mi vidi, ze 450D sumi na ISO 200 menej... a to vazne...
tomasp ma 5D m II a testoval 7D. Po testovani ho hned predal... vsak sa ho spytaj preco :) ide hlavne o sum! vraj velmi sumi... ja som mal tiez moznost s nim fotit, mal som tam 70-200 2.8 IS L USM a na ISO 200 v tieni bieda... Sa mi vidi, ze 450D sumi na ISO 200 menej... a to vazne...
tak ako tu spomenul duroslav, hustota px na mm2, u 5DMII to vychadza na 24336 px/mm2 a pri 7D ma 54528 px/mm2 ... takze viac nez dvojnasobok px na rovnakej ploche (mm2) ... takze na 1 mm2 su na 5DMII ulozene vaecsie pixely/bunky a vaecsie bunky maju vaecsi energeticky zisk a tak menej sumia pri vyssich ISO ... vid. http://www.digineff.cz/art/cojeto/060208fulsize.html
z cropu na full
No a k 5D treba aj slušnejšie PC ak nechceš aby ti RAW obrázok naťahovalo tridsať sekúnd....:)...to ale problém nebude...kto už na slovensku vlastní staršie PC ako tri roky ?
K teme: 200mm je na FF naozaj casto malo, odporucam dokupit 400/5.6L, alebo 300/4L IS (ja som kupil 100-400, mal som radsej kupit 300/4L IS).
400D má 30792 bodov na mm štvrocový
5D Mk II má 24421 bodov na mm štvorcový
To zase tak priepastný rozdiel nie je
tu 300ku som nikde velmi nevidel ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie