Zdravím.
Plánujem kupovať makro objektív k zrkadlovke Nikon D90.
Preto sa chcem poradiť so skúsenejšími .
Maximálna cena by mala byť 560 € , Dá sa niečo také zohnať?
Chcem fotiť makro - motýle, kvety a rastliny,hmyz .. atď..
Vďaka za pomoc,Ak ešte treba nejaké info,tak napíšte..doplním
Neviem aké máš telo fotoaparátu , no s mojim Nikonom Sigma na AF-S funguje tak že ak zaostrím AF namáčknutím spúšte a nasledne zasiahnem do ostrenia krúžkom tak indikácia zaostrenia zmyzne....pri správnom zaostrení sa opäť zobzazí a dokonca pípne....je to posledný model 70-200 bez AF/ MF prepínača ......
Sám som prekvapený jej prevedením , robustnosťou (kovové telo), a funkčnosťou....zatial som s nou moc nefotil, tak nechcem robiť predčasné zavery...no môžem konštatovať, že je ostrá a presná...
co sa tyka indikatora zaostrenia, pise sa o tom aj na nete v niektorych testoch. na druhej strane to neni ziadna katastrofa, da sa s tym zit. ale viem ze sa to pisalo vyslovene o 150tkach
mam len blbe skusenosti, mozno smola na konkretne kusy skiel, este ze neboli moje a mohol som ich mat aspon pol roka kazde :-)
Mozno som mal vadny kus/vadne kusy. 150mm je opticky super sklo, ostre, sam som s nim spravil dobre zabery (nedam ich sem, uz potom nebudu dobre, hehe :-))), ale moje skusenosti ma od Sigmy odviedli, bohuzial :-(
toto je jedna z mala ostrych fotiek, co sa podarila so Sigmou 150mm f/2.8 s nastavenym AF-C: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=131031
toto je jedna z mala ostrych fotiek, co sa podarila so Sigmou 150mm f/2.8 s nastavenym AF-C: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=131031
...sám som prekvapený, že fotíš makro s AF-C:).....tam je dosť mizerná šanca, že objektív zaostrí práve tam kam chceš......veď s AF-S to ide v pohode...
...sám som prekvapený, že fotíš makro s AF-C:).....tam je dosť mizerná šanca, že objektív zaostrí práve tam kam chceš......veď s AF-S to ide v pohode...
aale ked to levitovalo hore-dole okolo toho kvetu, tak som myslel ze jedine kontinualne ostrenie tam mozem pouzit, hlbka ostrosti je mala a furt ten hmyz z nej vyletel ...
Mozno som mal vadny kus/vadne kusy. 150mm je opticky super sklo, ostre, sam som s nim spravil dobre zabery (nedam ich sem, uz potom nebudu dobre, hehe :-))), ale moje skusenosti ma od Sigmy odviedli, bohuzial :-(
Ja osobne preferujem len pevné ohniská...už nejaký ten piatok....a Sig.70-200 , je jediný zoom ktorý vlastním....asi si môžem gratulovať, nakoľko tento posledný model je skutočne bez závad....skušal som ho na štvorčekovom pepieri, zaostril na mm presne....Mal som aj Tamron a bohužiaľ vadné AF , tak že mi vrátili peniaze.....v niečom smola , v niečom šťastie...:))))
Čas ukáže , či aj Nikon a Canon objektívy vyrábané posledne tri roky ,vydržia toľko čo staré modely....Mám doma napr.dvadsať ročné Carl Zeiss objektívy,ktoré nejavia žiadne známky opotrebenia....lamely zatvárajú ako nové , krúžky idú stale ztuha...bez prachu vo vnútri ....a keď sa pozriem na prevedenie mojich paprndeklov ( napr.Nikkor 50/1/4 a 35/2,8) , tak sa ma chytá skepsa....hlavne niekde neťuknúť.....som sa nejako rozkecal...:)))))
počkaj po pol roku, si jak ten kolega s gripom: mám 4 dni a max spokojnosť :)))))))))
No ja ho možno polroka nevytiahnem zo skrine.....možno rok.....a vo fóre budem vypisovať...mám ho rok a max. spokojnosť...prevedenie ,ako nový...:)))))
No ja ho možno polroka nevytiahnem zo skrine.....možno rok.....a vo fóre budem vypisovať...mám ho rok a max. spokojnosť...prevedenie ,ako nový...:)))))
ty si ako ja s odrazkami, ešte som ich zatial nepoužil za 2 mesiace :))))))))
a pride z obchodu: ´a kupil som si k tomu aj makro objektiv - to len naskrutkujes na ten super setak a fotis, predavac mi to ukazal a je to nieco skvele, odporucam kazdemu kto chce fotit seriozne makro !´ :-)
ty si ako ja s odrazkami, ešte som ich zatial nepoužil za 2 mesiace :))))))))
Ja ani nemám...ja si požiačam...a mám pre to aj pragmatické vysvetlenie.....aby mi netrčali dva mesiace v skrini...:)))
Posledný portrét mojej manželky, som mal štastie....slnko sa nachádzalo v konštalácii odrazu od strieborných dverí môjho auta.....:))))
To jako fakt nekecám....viď. moj Galery.......
makro objektív - Nikon D90 ?
Sám som prekvapený jej prevedením , robustnosťou (kovové telo), a funkčnosťou....zatial som s nou moc nefotil, tak nechcem robiť predčasné zavery...no môžem konštatovať, že je ostrá a presná...
mam len blbe skusenosti, mozno smola na konkretne kusy skiel, este ze neboli moje a mohol som ich mat aspon pol roka kazde :-)
Čas ukáže , či aj Nikon a Canon objektívy vyrábané posledne tri roky ,vydržia toľko čo staré modely....Mám doma napr.dvadsať ročné Carl Zeiss objektívy,ktoré nejavia žiadne známky opotrebenia....lamely zatvárajú ako nové , krúžky idú stale ztuha...bez prachu vo vnútri ....a keď sa pozriem na prevedenie mojich paprndeklov ( napr.Nikkor 50/1/4 a 35/2,8) , tak sa ma chytá skepsa....hlavne niekde neťuknúť.....som sa nejako rozkecal...:)))))
...dokonca tu bol aj taký.....´môžem potvrdiť, že C 450D je super ...o tri týždne si ho idem kúpiť´:))
a ja môžem potvrdiť že canon 400mm f2.8 je super, ale ja si to neidem kúpiť o tri týždne :)
použil si vôbec niečo z toho, čo máš? ak áno, minimálne :o)
Posledný portrét mojej manželky, som mal štastie....slnko sa nachádzalo v konštalácii odrazu od strieborných dverí môjho auta.....:))))
To jako fakt nekecám....viď. moj Galery.......
a ja môžem potvrdiť že canon 400mm f2.8 je super, ale ja si to neidem kúpiť o tri týždne :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa