Fórum » O TECHNIKE

makro objektív - Nikon D90 ?

mango
mango 2010-07-17 14:02:15+02
Zdravím. Plánujem kupovať makro objektív k zrkadlovke Nikon D90. Preto sa chcem poradiť so skúsenejšími . Maximálna cena by mala byť 560 € , Dá sa niečo také zohnať? Chcem fotiť makro - motýle, kvety a rastliny,hmyz .. atď.. Vďaka za pomoc,Ak ešte treba nejaké info,tak napíšte..doplním

spidercek
2010-07-18 11:57:34+02
príspevok od: stokinger
no ale sú aj ľudia ktorý majú svoju pravdu a vždy ju budú mať aj keby si im dal neviem aký argument.... tá fotka je fakt slabučká... mi ,,teoretici,,nikdy nemáme pravdu a najlepšie je ked ta niekto presviedča o tom akí si a nič o tebe nevie to sa mi stalo už viackrát a vidím že aj vám dvom:):)
Rad sa necham poucit od profesionala:))

duroslav
2010-07-18 12:23:14+02
Prečo si jeden z diskutujúcich náhle vymazal fotku a údaje z profilu, fotky z galérie? Súvisí to nejako s touto konkrétnou diskusiou? Hanbí sa snáď za svoje názory?

kecal
2010-07-18 12:30:26+02
príspevok od: duroslav
Prečo si jeden z diskutujúcich náhle vymazal fotku a údaje z profilu, fotky z galérie? Súvisí to nejako s touto konkrétnou diskusiou? Hanbí sa snáď za svoje názory?
možno to je katarzia toho člena - uvidíme čo to prinesie - časom. Buď to prinesie pomstu kde sa dá pod fotkami a slovami oponentov ( tak 65% ) alebo to znamená nastúpenie na novú, lepšiu cestu ( 10% ). Percentuálny zbytok je pre nezmenený stav a zmazanie iba znamená preleštenie svojej ješitnosti.

Prajem dotknutému užívateľovi aby si vybral tú najmenej početne zastúpenú cestu.

Granko
2010-07-18 12:35:25+02
asi niekto niekomu stúpil na otlak a že sa zrazu dotyčný ujo prestal zabávať, ako spomínal :o)

stokinger
2010-07-18 12:41:41+02
No zas nebud hned urazeny...nejdem niekoho poucovat ani nic podobne nemam na to prax vek a ani skusenosti...urcite fotis dlhsie a mozno by si ma mal ty vela co naucit...len som prispel svojim nazorom... ak som sa ta dotkol tak sorry...

beholder
2010-07-18 12:45:10+02
No zas nebud hned urazeny...nejdem niekoho poucovat ani nic podobne nemam na to prax vek a ani skusenosti...urcite fotis dlhsie a mozno by si ma mal ty vela co naucit...len som prispel svojim nazorom... ak som sa ta dotkol tak sorry...
...roky, prax a skúsenosti ešte nedávajú patent na neomylnosť......i keď je to tvrdá devíza, ktorá väčšinou nesklame:)...

mango
2010-07-18 20:21:38+02
Jasné..toto je celé ephoto..Tu aby vznikla diskusia bez ´hádok´ , to sa ani nedá :D :D

A už som myslel,že to pôjde v tomto vlákne pohode..a prídem tu dneska a neviem čo skôr.. Asi zvolím tu Sigmu 105 z vašich postov čo píšete.. Určite dám vedieť..

Ale fakt sorry, z tohoto sa vysomáriť nedá.. :)) Aj tak Dík všetkým :P

kecal
2010-07-18 20:27:01+02
zhodli sme sa na tom že NAJ je Nikor 105/2.8 a hneď potom Sigma 150/2.5. Sigma 105/2.5 je faj voľba, ale nemá HSM, tj pomalšie zaostruje ( a doostruje ) čo môže byť ( a aj je ) pri makre dosť problematické.

mango
2010-07-18 20:30:37+02
príspevok od: kecal
zhodli sme sa na tom že NAJ je Nikor 105/2.8 a hneď potom Sigma 150/2.5. Sigma 105/2.5 je faj voľba, ale nemá HSM, tj pomalšie zaostruje ( a doostruje ) čo môže byť ( a aj je ) pri makre dosť problematické.
Hmm..no áno..ale ako som už písal..Nikkor 105/2.8 nekúpim..Na to nemám proste a ani nebudem mať...Sakra..xD

spidercek
2010-07-19 04:35:20+02
Nie, ospravedlnujem sa ked si ma zle pochopil.Pohoda:) Zmazal som moje dve KATASTROFALNE fotky a dam sem fotku iba vtedy ked bude splnat podmienky serveru ephoto. A fot dalej a nenechaj sa nicim rozhodit.Ahoj

spidercek
2010-07-19 04:37:42+02
príspevok od: Granko
asi niekto niekomu stúpil na otlak a že sa zrazu dotyčný ujo prestal zabávať, ako spomínal :o)
Ahoj Granko. Nie, bavim sa stale ale ako som pisal v hornom poste tak az ked budu splnat vsetky podmienky co mi podaktori profici napisali tak sem dam foto. A vobec sa na nikoho nehnevam, a ked sa niekto nahneval na mna tak sorry:)) Keby ste ma poznali osobne tak pochopite ze to nemyslim zle.

spidercek
2010-07-19 04:38:52+02
príspevok od: beholder
...roky, prax a skúsenosti ešte nedávajú patent na neomylnosť......i keď je to tvrdá devíza, ktorá väčšinou nesklame:)...
Naprosto s tebou suhlasim, ale mali by ste brat ohlad aj na ine nazory a nie iba na Vase. Ale dobre beriem:)

spidercek
2010-07-19 04:40:42+02
Kecal jesitny nie som vobec, ale uz som TI napisal ze sa polepsim a ty stale do mna rypkas:) a neboj ani dotknuty nie som.Cau:)

spidercek
2010-07-19 04:41:31+02
Nie nehambim, uz som napisal preco.

kecal
2010-07-19 09:35:36+02
príspevok od: spidercek
Kecal jesitny nie som vobec, ale uz som TI napisal ze sa polepsim a ty stale do mna rypkas:) a neboj ani dotknuty nie som.Cau:)
nerypkám. iba som s inými debatoval a ja som napísal svoje skúsenosti čo sa stane. A napísal som že by som si prial aby to bolo pre to že si sa vydal na novú, lepšiu cestu. To znamená že ti fandím a budem rád ak to dokážeš. To nbolo rypkanie. A dokonca ti verím že to dokážeš .-)

wayne
2010-07-19 10:36:37+02
spidericek, si ako moja manzelka, tiez vsetko prekrucas, len nie a nie si priznat chybu. je lahke povedat, ze mylit sa je ludske, zbadat vsak svoj omyl a byt ´ludsky´ uz ludom akosi nejde ;)

beholder a kecal su na tomto portali skuseni uzivatelia, a urcite by som na ich rady dal.

nuz ale.. je to tvoja volba, mozes dalej detisky nazyvat urcite dobre mierene rady posmeskami a tvarit sa ako mačo alebo jednoducho sa nad sebou zamysli .... ;)

Granko
2010-07-19 10:45:50+02
wayne, dík, za veselé predpoludnie, tá prvá časť nemá chybu ;o)
ale akosi skoro si prišiel na jej tvrdohlavosť, či? :o)

kecal
2010-07-19 10:49:02+02
som nevedel že tá moja má ešte jedného manžela :-/

spidercek
2010-07-19 10:58:06+02
príspevok od: kecal
nerypkám. iba som s inými debatoval a ja som napísal svoje skúsenosti čo sa stane. A napísal som že by som si prial aby to bolo pre to že si sa vydal na novú, lepšiu cestu. To znamená že ti fandím a budem rád ak to dokážeš. To nbolo rypkanie. A dokonca ti verím že to dokážeš .-)
Dakujem za doveru. A vsetkym ostatnym by som iba chcel odkazat ze som nemyslel nic zle aj ked to mozno tak vyznelo tak tento post berte odo mna ako verejne ospravedlnenie.

wayne
2010-07-19 14:01:57+02
urobim jej peknu fotku a hned je spokojna ;) este jej nejak povedat, zeby som aj ja chcel nejaky makrac. asi to urobim tak, ze ho tajne kupim, poviem jej ze len pozicany, odfotim ju, ukazem jej fotku ktoru samozrejme trochu upravim aby sa jej pacila, a oznamim jej, ze dokelu to je taky fasacky objektiv, tak dobre vyzera na tych fotkach, no ja si ho necham! ;)

(dufam ze to nebude citat) :))))

Strana 4 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()