Fórum » O TECHNIKE

makro objektív - Nikon D90 ?

mango
mango 2010-07-17 14:02:15+02
Zdravím. Plánujem kupovať makro objektív k zrkadlovke Nikon D90. Preto sa chcem poradiť so skúsenejšími . Maximálna cena by mala byť 560 € , Dá sa niečo také zohnať? Chcem fotiť makro - motýle, kvety a rastliny,hmyz .. atď.. Vďaka za pomoc,Ak ešte treba nejaké info,tak napíšte..doplním

stokinger
2010-07-18 11:05:50+02
príspevok od: maTTo_corp
niekedy stačí len ľudí nakopnúť, dať im nejaký dosť silný argument a občas sa aj stane že pochopia...tak len preto ma to napadlo :) vieš, keď už si ten ´teoretik´ :)...ale chápem ťa :)
no ale sú aj ľudia ktorý majú svoju pravdu a vždy ju budú mať aj keby si im dal neviem aký argument.... tá fotka je fakt slabučká... mi ,,teoretici,,nikdy nemáme pravdu a najlepšie je ked ta niekto presviedča o tom akí si a nič o tebe nevie to sa mi stalo už viackrát a vidím že aj vám dvom:):)

maTTo_corp
2010-07-18 11:06:18+02
príspevok od: spidercek
Ja chcem robit z niekoho blazna? Ste strasne srandovny vseci co komentujete jpgcka o rozmeroch postovej znamky kde riesite kvalitu atd atd. Proste sa bavim. Je na tom nieco zle?? Ja mam docela dobru naladu tak si citam a bavim sa. :D:D:D
máš pocit, že jpgečko či ej malé alebo veľké, ti prekomponuje fotku, zmení na nej zlé svetlo na dobré a podobne?...alebo?

spidercek
2010-07-18 11:07:04+02
Karol tuším v článku písal, že za makro sa považuje fotka so zväčšením od 1:2....aspoň tak si pamätám
Tu na serveri sa povazuje makro asi iba 1:1. To ze na objektivoch ktore maju 1:2 su pisane slova ako je MACRO si vyrobcovia v Japonsku asi vymysleli.

stokinger
2010-07-18 11:09:12+02
Ja chcem robit z niekoho blazna? Ste strasne srandovny vseci co komentujete jpgcka o rozmeroch postovej znamky kde riesite kvalitu atd atd. Proste sa bavim. Je na tom nieco zle?? Ja mam docela dobru naladu tak si citam a bavim sa. :D:D:D
no dám ti tu fotku ktorá má cca 300kb a je na nej skákavka ktorá má hlavu o veľkosti 2mm a je to fotené tebe podobnou technikou
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=112646

stokinger
2010-07-18 11:09:38+02
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=112376

stokinger
2010-07-18 11:10:24+02
a ešte jedna a tu vidno že keď je aj technika slabšia, tak sa dá pohrať s dof a dá sa na to pozerať aj keď to nie je ani z ďaleka ideálne...

spidercek
2010-07-18 11:11:13+02
príspevok od: kecal
a načo? Keď vo svojej ješitnosti neuvažuje nad tým čo píšem, ale snaží sa ma priviesť na posmech nevidím v tom zmysel. Jemu to nepomôže, bude sa brániť do krvi. Buď klame že fotí dlho so všeličím ( neviem posúdiť, má tu 2 foto aj to všetko bieda ) - to nemá zmysel sa s ním baviť o tom, mal by šúchať nohami a čítať čo Beholder píše .-) A ak je to fak že fotí dlho so všeličím nemá zmysel o tom debatiť. Totiž ak sa po takom čase a skúsenostiach prezentuje takým obrázkom ako ukázal a s takými názormi tak nemá na to predpoklady aby sa zaradil medzi ´fotografov makra´ - netvrdím že ho nemôže fotiť. Ale ak zažne rozprávať niekto z tej triedy na ňom je aby skromne počúval a učil sa :-D
Prepac ked si myslis ze sa ta snazim priviest na posmech. Vobec by ma to nenapadlo niekoh zosmesnovat. Proste ma dobru naladu a bavim sa. Obe fotky su biedne. Ano naprosto s tebou suhlasim. Uz je lepsie?:))

kecal
2010-07-18 11:14:46+02
ja som apriori rozprával o tvojej fotke s tým že je to slabé po fotostránke - použitie blesku a svetlo, pohľad. O kvalite som sa zmienil že aj to sa dá, len to treba vedieť. Problém nie je v kopmresií a JPG, problém je že TY to nevieš poriadne spraviť.

http://www.i-dca.sk/coppermine/displayimage.php?pid=12202&fullsize=1

maTTo_corp
2010-07-18 11:17:16+02
Tu na serveri sa povazuje makro asi iba 1:1. To ze na objektivoch ktore maju 1:2 su pisane slova ako je MACRO si vyrobcovia v Japonsku asi vymysleli.
cítim v tom istú iróniu ale zareagujem...

...ono označenie macro sa vyskytuje aj na objektívoch s priblížením 1:3...

...ale prečo by si to nevymysleli? veď je to skvelý marketingový ťah....hádam netrepnem, ale pokiaľ viem a pamätám si, ta originálny výrobcovia ako C/N používajú toto označenie len na objektívy s 1:1.....tamron, sigma aj 1:3....čím to tak môže byť?............;)

spidercek
2010-07-18 11:17:36+02
Jasne pan profesor. Nabuduce sa polepsim.:))

kecal
2010-07-18 11:19:54+02
Prepac ked si myslis ze sa ta snazim priviest na posmech. Vobec by ma to nenapadlo niekoh zosmesnovat. Proste ma dobru naladu a bavim sa. Obe fotky su biedne. Ano naprosto s tebou suhlasim. Uz je lepsie?:))
tak sa nezabávaj keď niekomu ide o peniaze a chce radu .... A nezavbúdaj že toto môže čítať veľa ľudí čo by chcelo fotiť makro a ty sa zabávaš, oni na to doplatia.

použitie kruhového blesku:
http://www.i-dca.sk/coppermine/displayimage.php?pid=3105&fullsize=1

kecal
2010-07-18 11:23:21+02
Jasne pan profesor. Nabuduce sa polepsim.:))
nepolepšíš. to by si sa už zbavil ironických poznámok typu ´pán profesor´.

Sigma 70-300 a Nikon D70:
http://www.i-dca.sk/coppermine/displayimage.php?pid=851&fullsize=1

beholder
2010-07-18 11:23:57+02
cítim v tom istú iróniu ale zareagujem...

...ono označenie macro sa vyskytuje aj na objektívoch s priblížením 1:3...

...ale prečo by si to nevymysleli? veď je to skvelý marketingový ťah....hádam netrepnem, ale pokiaľ viem a pamätám si, ta originálny výrobcovia ako C/N používajú toto označenie len na objektívy s 1:1.....tamron, sigma aj 1:3....čím to tak môže byť?............;)
...no tým, že za 100€ máš supermakrouniverseportraitlandscapesportultimate lens......no nekúp to:)

maTTo_corp
2010-07-18 11:26:00+02
príspevok od: beholder
...no tým, že za 100€ máš supermakrouniverseportraitlandscapesportultimate lens......no nekúp to:)
...a preto sa používa pri týchto profi sklách len manuálne ostrenie...na AF to robí ff/bf....to nie je len tak :))) s tý treba vedieť robiť :)))))

kecal
2010-07-18 11:26:52+02
príspevok od: stokinger
a ešte jedna a tu vidno že keď je aj technika slabšia, tak sa dá pohrať s dof a dá sa na to pozerať aj keď to nie je ani z ďaleka ideálne...
presne tak .-) treba pracovať s tým čo máme a hlavne - treba dať do fotky ´pridanú hodnotu fotografa´ .. Najistejšou cestou ako urobiť fotku zaujímavou je priniesť divákovy pohľad ktrorý nepozná. Veď kto už si ľahne na zem aby si poobzeral ako mravec okusuje červa? Každý sa díva zvrchu. A preto fotka zvrchu je cvak. Nezaujímavý cvak.

kecal
2010-07-18 11:33:21+02
sa lúčim. hádam sa z toho mango vysomári a pochopí že lacnejšie riešenie býva často drahším .-)

spidercek
2010-07-18 11:35:31+02
Pekna fotka. A ver, polepsim:)

beholder
2010-07-18 11:35:59+02
...a preto sa používa pri týchto profi sklách len manuálne ostrenie...na AF to robí ff/bf....to nie je len tak :))) s tý treba vedieť robiť :)))))
...no veď to....pokiaľ ho na objektíve objavíš, si šťastným majiteľom, keďže ff= fantastic focus,bf= beautiful frame......no a pre teoretikov zostáva už len rýchle spoľahlivé ale nezáživné a nudné AF....či?

maTTo_corp
2010-07-18 11:38:53+02
príspevok od: beholder
...no veď to....pokiaľ ho na objektíve objavíš, si šťastným majiteľom, keďže ff= fantastic focus,bf= beautiful frame......no a pre teoretikov zostáva už len rýchle spoľahlivé ale nezáživné a nudné AF....či?
presne si to vystihol ;)....takéto hi-tech výdobytky nepatria do rúk teoretikom....to sa musíš narodiť ako praktik-kutil :)))

beholder
2010-07-18 11:40:01+02
príspevok od: kecal
sa lúčim. hádam sa z toho mango vysomári a pochopí že lacnejšie riešenie býva často drahším .-)
...no tak teraz ver ,že nevysomári.........po týchto záberoch zo 70-300ky si tu zmiatol isto viacerých.......nevedieť, čo to obnáša......kúpil by som ju aj ja:))...

Strana 3 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()