Mam objektiv sigma 28-70mm f/2.8 pouzivam ho na APS-C DSLR a ma strasne mekku kresbu na 2.8 clone, ktoru by som dost caso potreboval pouzit ale jendoducho nemozem. Ked odfotim nejaky detail (napr. nejaky text) tak okolo bodu, na ktory som zaostril je ako keby take "halo" alebo akoby som to mal nazvat. Ako keby to bolo rozmazane pohybom, ale nieje lebo to robi pri vsetkych casoch. Ked priclonim na f/4 tak sa to mierne zlepsi a zmizne to pri f/5.6 a viac. Robi to najme pri ohnsiku 70mm. Objektiv netrpi FF/BF vadou.
Tato neostrost je vada na stalo alebo sa to da v servise opravit ? Mate niekto nejake podobne skusenosti ? Uvitam kazdu radu.. okrem takych ze si mam kupit 100vku eLkove makro :)
kecal a javelin... asi mate svoju pravdu obaja:) javelin v tom, ze to takto vypadlo z fotaku, a kecal spravne tusi, ze v tom fotaku bolo toto: Sharpness High
...tu som vycital: regex.info/exif.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.ephoto.sk%2Fdata%2Fforum%2Fbig%2F6059a4651c1a041b5e0dc12e2a6a118d.jpg
mal poslať ten výstup. takto mu neverím že to je 1:1 a že to nie je doostrené ešte v softe .-)
Prepáč , ale po nešej výmene názorov nemám ani náladu ani chuť....nech si spravia názor ludia sami......Píšem neskoro , no som v práci a mali sme pokles napätia.........spadla mi celá interná sieť....
Prepáč , ale po nešej výmene názorov nemám ani náladu ani chuť....nech si spravia názor ludia sami......Píšem neskoro , no som v práci a mali sme pokles napätia.........spadla mi celá interná sieť....
som si myslel, ak chceš debatovať o tom aký výstup spraví tá Sigma na plnú dieru tak zajtra spravíť RAW full size a môžeme debatovať. Kludne mi ho pošleš, ja sa kuknem, spravím 1:1 bez doostrenia a dám to sem a ty budeš mať korčule .-DDDDDD
a baviť sa už nemám ja o čom pokiaľ nepošleš RAW .. .-DDD
Ja to v rawe nemáááám...ale ok....keď sa dostanem k foteniu dám niečo do rawu...a o plnej diere tiež reč nebola....bola tam clona 4....ohnisko sedemdesiat....
nechapem o com tu vsetci tocite, ved Sigma 28-70/2.8 ma v testoch kresbu rovnaku ako L sklo Canon !!! no snad by neklamal tento inzerat: http://www.ephoto.sk/plugins/showBazaarAds/?id=9692
Ja to v rawe nemáááám...ale ok....keď sa dostanem k foteniu dám niečo do rawu...a o plnej diere tiež reč nebola....bola tam clona 4....ohnisko sedemdesiat....
hlavná vec že sa bavíme o plnej diere celý čas, aj téma je o tom. preto som so 100 percentnou istotou písal že ten obrázok je doostrený.
uniká ti pointa kecal.
kecáš ale nie k veci.
ja som tou fotkou chcel poukázať, aké fotky robí sigma na plnej diere a po priclonení na F/4, že to záleží zrejme od kusu.
kto chytí zlý kus tak môže stále kecať ako ty lebo nikdy takú ostrosť kôli zlému kusu nedosiahneš.
musím sa zastať javelina lebo viem čo tá sigma dokáže.
aby si neplakal pridám ti ešte jeden crop 1:1 pri plnej diere.
LOL .. aj ja mám tú sigmu a som spokojný. Neviem preči si otieraš papulu o mňa, ja som sa bavil s Javelinom o tom čo tu vystavil a viem že mám pravdu. Na margo tvojich som iba poznamenal že to môže byť 1:1 výrez. Takže jedinému komu unikla pointa si Ty, ono totiž vôbec pôvodne v téme nešlo o 70-200 ale o 28-70 .-)Len si si ho došol vyhoniť ako tebe kreslí ( niečo úplne iné o čom tu je téme ) a Javelin tu prišiel verejne odrbávať - nakoniec tá jeho foto ( sto percentne softom doostrená ) nie je ani na plnú dieru ( F4 je iné kafe! ) a nakonierc to nie je ani 1:1 výrez .-) Hlavne že ON ( Mr. Javelin ) je tu kapééér .-)
kecal k tebe sa tu zbytočne ďalej vyjadrovať.
bolo tu ukázané že aj sigma vie vyrobiť dobrý objektív.
a wayne, ja mám tiež 18-105 a plne otvorená clona je tam dosť vysoká, od 3.5 do 5.6 preto kreslí pekne aj zoom..ja ho používam takisto a kresba je pekná. koniec koncov je o nikon.
Makka kresba - sigma
Aj ja mám tú sigmu priateľu .-)
...tu som vycital: regex.info/exif.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.ephoto.sk%2Fdata%2Fforum%2Fbig%2F6059a4651c1a041b5e0dc12e2a6a118d.jpg
asi si ho kupim teda :-/
kecáš ale nie k veci.
ja som tou fotkou chcel poukázať, aké fotky robí sigma na plnej diere a po priclonení na F/4, že to záleží zrejme od kusu.
kto chytí zlý kus tak môže stále kecať ako ty lebo nikdy takú ostrosť kôli zlému kusu nedosiahneš.
musím sa zastať javelina lebo viem čo tá sigma dokáže.
aby si neplakal pridám ti ešte jeden crop 1:1 pri plnej diere.
bolo tu ukázané že aj sigma vie vyrobiť dobrý objektív.
a wayne, ja mám tiež 18-105 a plne otvorená clona je tam dosť vysoká, od 3.5 do 5.6 preto kreslí pekne aj zoom..ja ho používam takisto a kresba je pekná. koniec koncov je o nikon.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa