Fórum » O TECHNIKE

Foto Počítač

r.a.d.o.
r.a.d.o. 2010-08-15 09:57:10+02
Už dávno sa snažím na nete nájsť niečo, čo by sa venovalo počítačom pre fotografov. Akú konfiguráciu zvoliť, či stíha PS3,4,5, Lightroom a prácu s RAWom... Bohužial na Slovensku sa všetci len hrajú a každá zostava je pre hráčov. Cez víkend som si v trafike v BB kúpil časopis PHOTO life a na zadnej strane zbadal obrovskú reklamu na foto počítač a odkaz na eshop http://eshop.photorevue.cz/foto-pocitace/foto-pc-sestavy/ Ak niekto rieši niečo podobné snáď mu to pomôže. Konečne...

Strhak
2010-08-15 23:42:05+02
príspevok od: Martin Brojo
to si nemslím :-) to zahlcovanie aj v XP, aj keď v menšej miere. áno, aj mne noťas (PC) beží bez preinštalácie, ale ako rýchlo a ako mu klesol výkon. samozrejme, ak chcem robiť slušnú grafiku potrebujem investovať do ďalšieho monitora (ale to aj pri PC) :-) pri MACu môžem využiť dva monitori čo sa hodí. samozrejme ide to aj u WIN, ale zase musím jeden dokúpiť. takže cenovo je to opäť porovnateľné.
bavíme sa o pracovnej stanici, nie o firemných riešeniach. vaša firma pravdepodobne potrebovala riešiť server, zálohovanie, užívateľské účty atď. a v tomto je doména WIN s tým súhlasím. ja takisto v práci riešim WIN, ale doma na fotky mám radšej MACa.
Mi sme skončili s Macom kvôli nedostupnosti istého softvéru a nekompatibilite ( v tej dobe ) s PC. No poznám firmy ktoré prešli len pred dvoma troma rokmi na PC a to aj kvôli hardvérovým a cenovým obmedzeniam ktoré Mac má. Porovnaj koľko ťa vide dvoj procesorová grafická stanica s 24GB ram a dajme tomu s poriadnou grafickou kartou a 4 TB HDD. iMac nieje grafická stanica ;-))) Tou stanicou je MacPro a tam nemáš žiaden monitor.
Inak na XP som riešil problém zahlcovania anti výrom Norton 360 a PC mi bežalo celú dobu stabilne bez spomaľovania

Palso
2010-08-15 23:43:07+02
v podstate to strhák už dobre vysvetlil. tie komponenty spolu pôjdu, ale ak ti PC zamrzne, alebo z ničoho nič padne - čo myslíš, prečo?
Pretože tam máš zlý systém, pretože máš chybu v systéme, pretože máš chybnú RAMku, pretože pretože... Existuje milión vysvetlení pričom to, že PC ti zamrzne lebo komponenty vzájomne nespolupracujú (to je výraz), tvorí asi 0,1% týchto problémov.

A ak aj áno, je to pretože si si ho zle poskladal. Keď to nevieš, tak to nerob. O tom to je. Ja chápem, čo chcete povedať, ale jednoducho ak si ideš skladať PC, máš vedieť čo tam ide a či to spolu pôjde. Je logické, že kopu majstrov si doma poskladá PC a nemusí im fungovať, ale to je ich chyba.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-15 23:45:50+02
:-) nechcel som povedať, že si si poskladal PC ledabolo - ok, ak sa ti podarilo ho poskladať z dobrých komponentov super.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-15 23:47:36+02
ja používam NOD ktorý je síce dobrý, ale len na pracovné stanice, nie na server, takže budem meniť za anti od Microsoftu. iMac nie je grafická stanica, ale bohato na spracovanie fotiek v domácich podmienkach stačí. :-)

Palso
2010-08-15 23:49:07+02
:-) nechcel som povedať, že si si poskladal PC ledabolo - ok, ak sa ti podarilo ho poskladať z dobrých komponentov super.
Ide len o to, že väčšina ľudí to robí tak, ako to popisuješ ty a to je ten problém. Len fakt nevidím zmysel kúpy značkového počítača pre pokročilého používateľa (ale tým myslím naozaj pokročilého, čo vie, čo si tam môže dať a dovoliť). Neviem, či som sám pokročilý, niekedy som to fakt sledoval a bavilo ma to, ale tie tínedžerské časy sú už preč a teraz ma bavia iné veci. Preto ak pôjdem do nového počítača, je veľmi nepravdepodobné, že ho budem znova skladať (pretože by to zabralo veľa času znova sa zorientovať na trhu, zistiť čo sa oplatí a čo nie, atď. - veď už ani neviem, aké sú aktuálne karty od AMD alebo nVidie). A veľmi rád by som si skúsil ten MAC, ťahá ma to.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-15 23:50:04+02
a keď sme u tých vírusov, tak je dosť veľká fáma že vírusi na MAC neexistujú, čo je nezmysel. existujú, aj keď v menšej miere, keďže oproti WIN nie je MAC zďaleka tak rozšírený.

Strhak
2010-08-15 23:51:42+02
príspevok od: Palso
Ešte raz :) Neviem o kom si teraz hovoril, ale prosím, nezosobňuj to na mňa. Ja mám perfektne fungujúci a vyladený počítač (aj ten pred ním bol). Práve to je ten problém, ktorý popisuješ - ísť na net a ledabolo niečo poskladať. Ale to nie je chyba stroja, to je chyba toho človeka, čo si to takto skladá. To nie je ani argument hovoriaci za kúpu ´značkového´ počítača, to je akurát argument hovoriaci proti kúpe ak o tom nič nevieš. Keď si pôjdem skladať počítač, tak sa tomu budem venovať, pozriem si testy, zistím na akých zostavách sa tie testy robili. Aký je rozdiel ak mi dôjde domov počítač s nálepkou DELL a ak si poskladám presne takú istú zostavu ja sám doma? Okrem toho, že tú prvú nebudem môcť otvoriť. Záruku mám tak či tak, keď mi niečo odíde, tak do minúty zistím, čo to je (lebo viem, čo tam mám), viem ako to vymeniť, opraviť. Áno, ak by som mal firmu, v ktorej potrebujem nonstop funkčných 50 strojov, tak si zaplatím ten DELL servis a mám istotu, že mi to bude fungovať a keď sa niečo stane, prídu mi to opraviť. Ale akosi nevidím pointu toho doma, kde mám jeden počítač, ktorý mi funguje už niekoľko rokov na 100%. A to nehovorím o mojom krutom zaobchádzaní s hardwareom, keď nemám problém behať s letovačkou nad materskou doskou, rezať do chladiča alebo strihať káble :)
Vieš o tom že niektoré matičné dosky majú problém s konkrétnou radou HDD napríklad od WD??? Vieš o tom že niektoré grafické karty sa správajú nestabilne na určitom tipe matičnej dosky od Asus??? Máš možnosť vyskúšať to??? Ja nie a nemám ani čas a ani chuť hľadať tieto informácie. Kúpim si PC, v mojom prípade Siemens za 600€ ktorý má Procesor Intel Core 2 Quad, dobrú grafickú kartu, 4 GB Ram a 2 TB HDD. Neviem zdá sa ti to veľa alebo zbytočné za zostavu v ktorej mám v cene aj Win a záruku na opravenie do 48 hod kdekoľvek v Európe??? Mne nie

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-15 23:52:17+02
Ide len o to, že väčšina ľudí to robí tak, ako to popisuješ ty a to je ten problém. Len fakt nevidím zmysel kúpy značkového počítača pre pokročilého používateľa (ale tým myslím naozaj pokročilého, čo vie, čo si tam môže dať a dovoliť). Neviem, či som sám pokročilý, niekedy som to fakt sledoval a bavilo ma to, ale tie tínedžerské časy sú už preč a teraz ma bavia iné veci. Preto ak pôjdem do nového počítača, je veľmi nepravdepodobné, že ho budem znova skladať (pretože by to zabralo veľa času znova sa zorientovať na trhu, zistiť čo sa oplatí a čo nie, atď. - veď už ani neviem, aké sú aktuálne karty od AMD alebo nVidie). A veľmi rád by som si skúsil ten MAC, ťahá ma to.
tak nejako sa na to pozerám aj ja. čo sa týka PC už nechávam na správcu serveru u nás, ktorý má o tom neustále prehľad a ja sa radšej venujem iným veciam. :-)

Strhak
2010-08-15 23:52:36+02
ja používam NOD ktorý je síce dobrý, ale len na pracovné stanice, nie na server, takže budem meniť za anti od Microsoftu. iMac nie je grafická stanica, ale bohato na spracovanie fotiek v domácich podmienkach stačí. :-)
v domácich áno ;-)
Na tom sa zhodneme

Palso
2010-08-15 23:54:10+02
príspevok od: Strhak
Vieš o tom že niektoré matičné dosky majú problém s konkrétnou radou HDD napríklad od WD??? Vieš o tom že niektoré grafické karty sa správajú nestabilne na určitom tipe matičnej dosky od Asus??? Máš možnosť vyskúšať to??? Ja nie a nemám ani čas a ani chuť hľadať tieto informácie. Kúpim si PC, v mojom prípade Siemens za 600€ ktorý má Procesor Intel Core 2 Quad, dobrú grafickú kartu, 4 GB Ram a 2 TB HDD. Neviem zdá sa ti to veľa alebo zbytočné za zostavu v ktorej mám v cene aj Win a záruku na opravenie do 48 hod kdekoľvek v Európe??? Mne nie
Prečítaj si môj predošlý príspevok. Keby som si to skladal, tak si dám tu námahu a pozisťujem to. To znamená skladať počítač a venovať sa tomu. Niekedy ma to bavilo, preto som to robil a to považujem za zodpovedné skladanie. Ak si to neurobil a nebude ti to fungovať, tvoj problém. Ale ako som povedal, dnes by som si ďalší už práve pre to neskladal - už ma to nebaví, nemám čas ani chuť to sledovať a radšej si kúpim práve nejaký ten MAC :)

MajkY
2010-08-15 23:54:11+02
Taktiež nechápem čo tu niekto dristá o nekompatibilite na PC. Asi iba ten čo nevie rozlíšiť FDD od HDD. No a k veci, Apple je fajn, ale u mňa nikdy len kvôli ich cene nebude na stole :(. Keďže si sám skladam PC a ešte ho riadne taktujem, tak tým pádom oproti rovnákemu riešeniu od Applu ušetrím a riadne. Servis si viem robiť sám, už len ostáva RAID 0 spraviť a mám všetko.

MajkY
2010-08-15 23:59:03+02
Onééé, keď sa tak bojíš nekompatibility, tak si urob takú istú zostavu ako ten tvoj Siemens (tie isté komponenty), a bude to kompatibilné, nie? či,,, ?? (Viem, že si si už to kúpil, ale..)

Strhak
2010-08-16 00:01:50+02
a keď sme u tých vírusov, tak je dosť veľká fáma že vírusi na MAC neexistujú, čo je nezmysel. existujú, aj keď v menšej miere, keďže oproti WIN nie je MAC zďaleka tak rozšírený.
tu sa mi hodí jedno prirovnanie k práčkam na slovenskom trhu. Whirpool je vraj najviac opravovaná ( kazová ) práčka. Tu musím súhlasiť je, ale to neznamená že sa viacej kazí ako Electrolux. Nie nekazí len kým sa predá jedna Electroluxka tak Whirpooliek odíde s obchodu dvadsať. Podiel pokazených pračiek na sto vyrobených bude ten istý u oboch značiek. Jediný rozdiel je v tom že Whirpooliek sa predá tak desať krát viacej a preto sú aj desať krát častejšie reklamované. No a toto isté platí aj pri PC verzus Apple. O Apple sa vraví že sa nekazí, no pravda je taká že s Apple prišlo do kontaktu možno 1-2% slovenskej populácie kým s PC tak 70-80%. A to je celé. Obe platformy majú niečo do seba, no u nás na našom trhu je PC v lepšej pozícii hlavne čo sa tíka zákazníckeho servisu a dostupnosti

Strhak
2010-08-16 00:03:31+02
Prečítaj si môj predošlý príspevok. Keby som si to skladal, tak si dám tu námahu a pozisťujem to. To znamená skladať počítač a venovať sa tomu. Niekedy ma to bavilo, preto som to robil a to považujem za zodpovedné skladanie. Ak si to neurobil a nebude ti to fungovať, tvoj problém. Ale ako som povedal, dnes by som si ďalší už práve pre to neskladal - už ma to nebaví, nemám čas ani chuť to sledovať a radšej si kúpim práve nejaký ten MAC :)
no ti Mac a ja zas lacný Fujitsu Siemens

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-16 00:04:19+02
tu sa mi hodí jedno prirovnanie k práčkam na slovenskom trhu. Whirpool je vraj najviac opravovaná ( kazová ) práčka. Tu musím súhlasiť je, ale to neznamená že sa viacej kazí ako Electrolux. Nie nekazí len kým sa predá jedna Electroluxka tak Whirpooliek odíde s obchodu dvadsať. Podiel pokazených pračiek na sto vyrobených bude ten istý u oboch značiek. Jediný rozdiel je v tom že Whirpooliek sa predá tak desať krát viacej a preto sú aj desať krát častejšie reklamované. No a toto isté platí aj pri PC verzus Apple. O Apple sa vraví že sa nekazí, no pravda je taká že s Apple prišlo do kontaktu možno 1-2% slovenskej populácie kým s PC tak 70-80%. A to je celé. Obe platformy majú niečo do seba, no u nás na našom trhu je PC v lepšej pozícii hlavne čo sa tíka zákazníckeho servisu a dostupnosti
čo sa zákazníckeho servisu týka súhlasím :-)

Strhak
2010-08-16 00:08:23+02
príspevok od: MajkY
Onééé, keď sa tak bojíš nekompatibility, tak si urob takú istú zostavu ako ten tvoj Siemens (tie isté komponenty), a bude to kompatibilné, nie? či,,, ?? (Viem, že si si už to kúpil, ale..)
hej bude ma to stáť kopec času ktorý ja nemám, nebudem mať servis a ver v tej dobe keď som ho kupoval by som za tie peniaze neposkladal taký počítač. Tiež ma dakedy bavilo skladať PC no teraz pracujem a už na takéto voloviny nemám čas. A povedzme si úprimne keď sa mi pokazí zavolám servis tí zistia čo mu je a do 48 hod ho dajú do kopy. Je to jednoduché, pohodlné a hlavne rýchle riešenie za pár korún.

Palso
2010-08-16 00:10:29+02
no ti Mac a ja zas lacný Fujitsu Siemens
Uži si, mne sa páči svietiace jabĺčko, rád si priplatím.

Strhak
2010-08-16 00:17:41+02
Uži si, mne sa páči svietiace jabĺčko, rád si priplatím.
ja si za cenový rozdiel kúpim radšej nejaké pekné sklíčko alebo dovolenku

2010-08-16 08:07:54+02
príspevok od: MajkY
Taktiež nechápem čo tu niekto dristá o nekompatibilite na PC. Asi iba ten čo nevie rozlíšiť FDD od HDD. No a k veci, Apple je fajn, ale u mňa nikdy len kvôli ich cene nebude na stole :(. Keďže si sám skladam PC a ešte ho riadne taktujem, tak tým pádom oproti rovnákemu riešeniu od Applu ušetrím a riadne. Servis si viem robiť sám, už len ostáva RAID 0 spraviť a mám všetko.
Naco ti bude raid0?? Chces prist o data? Pises ze taktujes, ale o bezpecnost dat si nerozmyslal? Mozno si sa pomylil a chcel si napisat raid1. Nepoznam cloveka, co pouziva stripe, tento system zdvojnasobuje pravdepodobnost straty dat

MajkY
2010-08-16 08:58:19+02
príspevok od:
Naco ti bude raid0?? Chces prist o data? Pises ze taktujes, ale o bezpecnost dat si nerozmyslal? Mozno si sa pomylil a chcel si napisat raid1. Nepoznam cloveka, co pouziva stripe, tento system zdvojnasobuje pravdepodobnost straty dat
Hanbim sa:(, samozrejme ze na zalohu som chcel radi. Cize RAID 1

Strana 6 z 9
1 2 ... 4 5 6 7 8 9

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()