Ahojte, len zacinam a chcem nieco lepsie na fotenie amyslim, ze kompakt by mohol byt pre mna OK.
Panasonic Lumix DMC-FZ38
Fujifilm FinePix HS10
Olympus SP-800UZ
Canon PowerShot SX20 IS
Nikon Coolpix P100
co poviete? naj s tychto ... su v tej cene .. mne sa lozdava ten prvy najviac, ma aj dobre recenzie ... teda Panasonic Lumix DMC-FZ38 {tu je aj TOP 1: http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/ ) ... ale ma len 18x optiku, nie je to malo ? alebo viac nevyuzijem pri klasickom foteni ? lebo napr. ten olympus a FujiFilm maju 30x optiku a to uz je rozdiel nie? 18 a 30 ...
chcem robit klasicke fotky, rodina, okolie, sem tam nejaky zapas futbalovy a tak. Samozrejme, aby to zvladalo aj slusne video natocit, ale to tie masiny asi zvladnu vsetky.
Som uplny amater, preto ziadam o pomoc. Dakujem.
Jo, radšej menšie rozlíšenie s lepším obrazom ako naopak. :-)
http://www.dpreview.com/reviews/q110superzoomgroup/page5.asp
Na tejto stránke, čo si dal si môžeš porovnať oba fotoaparáty. Klikni na compare to - on off a môžeš si pridať do porovnania panasonic. Potom stlač add, a pridá sa do výberu. Potom iba prebehni myšou z jedného na druhý a budeš vidieť, ako sa menia tie výsledky.
Inak karty je lepšie mať menšie - môj osobný názor. Predstav si, že si tam nafotíš plnú kartu vecí, a niečo sa jej stane. Všetko môžeš mať stratené. Ak ti môžem odporučiť, zober radšej 4*2Gb karty, ako jednu 8Gb. A neber inú ako Sandisk. - No flame intended.
pozeram na pixmaniu, ak ked maju drahsi fotak, ako inde, tak ked si vezmem to prislusenstvo, tak na nom je tam pekna zlava, myslim, ze sa mi to oplati ... planujem si vizat tuto sadu: http://www.pixmania.sk/sk/sk/3447727/art/panasonic/dmc-fz38-eierny-puzdro-r.html
teda + taska, nahradna baterka a 8G karta .. za 364 Eur .. moze byt ? este pozriem na tie karty, lebo v tych sadach je nejaka karta pixmania a ty pises ze mam vziat Sandisk .. v sadach je: Pixmania Pamäťová karta SDHC 8 GB ... mam vziat teda tu: Sandisk Pamäťová karta SDHC Ultra II 8 GB ? resp. povedzme dve 4G, alebo myslis inu Sandisk ?
Ja by som radšej išiel do tej Ultry. Jednu doma mám, i jednu Extreme, tá je o niečo rýchlejšia pri kontiuálnom snímaní. Ale iné ako toto by som neodporúčal.
OK, objednavka odoslana ... vzal ako som pisal balik Fotak + Brasna + nahradna bateria + 8 GB Karta a k tomu este jednu 4G kartu
Amen
Howk
Dakujem vsetkym
no, neviem, ci sa budem mat cim chvalit, som amater ...
daju sa sem niekde potom fotky vlozit ? alebo ich dam niekde na iny server a tu len linky ?
inak existuje dobry sposob ako sa naucit fotit ? samostudium? ci nejaky kurz, kniha ?
v hornom menu stredna spodna volba, Pridat fotografiu :-)
a potom kompletne prestudovat http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/ od fotoskolky dalej :) najviac ti da samozrejme prax, ale ako start je to fajn
Ako povedal kolega, najlepšia je prax a skúsenosti popísané tu na ephoto ti určite tiež pomôžu.
Ja som si nazačiatok kúpil Digitální Fotografie od Scotta Kelbyho ( Scott Kelby )
a od Ondřeje Neffa - Digitální fotografie polopatě.
Nie vždy som mal chuť sa učiť nové veci za pc, knižku som si zobral vonku an lavičku, fotil a skúšal som veci tam popísané. Literatúra sa ti určite zíde.
Ako som raz od jedného počul : ak chceš oheň máš dve možnosti - buď budeš pokúšať sa založiť ho sám, alebo si jednoducho kúpiš zapalovač. Tie knižky nestáli majland, a určite sa oplatili. Odporúčam.
Ahojte, tak fotak konecne dorazil ... lebo sa X dni cakalo na nahradnu bateriu, brrrr ...
- kde to uklada videa ? vlozil som tanm SD kartu, spravil zopar fotiek a 2 videa, vybral som SD kartu, vlozil ju do PC a vidim tam len jpg fotky
- 12M pise, nastavil som na 12M a fotil som, ale na vystupe su len 6M fotky, preco ?
- tie 6M fotky, ked som dal na 100%, tak boli pekne rozmazane, vidim, ze sa mam este vela co ucit, ako fotit spravne, lebo som ocakaval, ze fotak spravi cistu a jasnu fotku, ked ju zvacsim na 100% - velkost mala 4000x3000px
4000x3000 je 12MPX. Ak chces mat dobru kvalitu obrazu, neprekroc ISO400 a pokazde sa snaz fotit na najnizsom ISO + vyskusaj fotit zo stativu, mozno za neostrimi fotkami je tvoja neschopnost udrzat fotoaparat v ruke.
vdaka, myslim, ze som tam mal nastavene automaticke ISO, musim sa do toho dostat .. som len zaciatocnik ... a stativ, jasne, ten si idem hned kupit, ten este nemam. je to nutnost, to viem.
mozem este raz?
- kde to uklada videa ? vlozil som tanm SD kartu, spravil zopar fotiek a 2 videa, vybral som SD kartu, vlozil ju do PC a vidim tam len jpg fotky
kompakt , cca 350 Eur
pamatovka, staci 8G nie? 16GB sa mi zda uz zbytocne vela ... ved v kuse mam notebook pri sebe.
Na tejto stránke, čo si dal si môžeš porovnať oba fotoaparáty. Klikni na compare to - on off a môžeš si pridať do porovnania panasonic. Potom stlač add, a pridá sa do výberu. Potom iba prebehni myšou z jedného na druhý a budeš vidieť, ako sa menia tie výsledky.
teda + taska, nahradna baterka a 8G karta .. za 364 Eur .. moze byt ? este pozriem na tie karty, lebo v tych sadach je nejaka karta pixmania a ty pises ze mam vziat Sandisk .. v sadach je: Pixmania Pamäťová karta SDHC 8 GB ... mam vziat teda tu: Sandisk Pamäťová karta SDHC Ultra II 8 GB ? resp. povedzme dve 4G, alebo myslis inu Sandisk ?
Amen
Howk
Dakujem vsetkym
daju sa sem niekde potom fotky vlozit ? alebo ich dam niekde na iny server a tu len linky ?
inak existuje dobry sposob ako sa naucit fotit ? samostudium? ci nejaky kurz, kniha ?
a potom kompletne prestudovat http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/ od fotoskolky dalej :) najviac ti da samozrejme prax, ale ako start je to fajn
Ja som si nazačiatok kúpil Digitální Fotografie od Scotta Kelbyho ( Scott Kelby )
a od Ondřeje Neffa - Digitální fotografie polopatě.
Nie vždy som mal chuť sa učiť nové veci za pc, knižku som si zobral vonku an lavičku, fotil a skúšal som veci tam popísané. Literatúra sa ti určite zíde.
Ako som raz od jedného počul : ak chceš oheň máš dve možnosti - buď budeš pokúšať sa založiť ho sám, alebo si jednoducho kúpiš zapalovač. Tie knižky nestáli majland, a určite sa oplatili. Odporúčam.
- 12M pise, nastavil som na 12M a fotil som, ale na vystupe su len 6M fotky, preco ?
- tie 6M fotky, ked som dal na 100%, tak boli pekne rozmazane, vidim, ze sa mam este vela co ucit, ako fotit spravne, lebo som ocakaval, ze fotak spravi cistu a jasnu fotku, ked ju zvacsim na 100% - velkost mala 4000x3000px
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa