Ahojte, len zacinam a chcem nieco lepsie na fotenie amyslim, ze kompakt by mohol byt pre mna OK.
Panasonic Lumix DMC-FZ38
Fujifilm FinePix HS10
Olympus SP-800UZ
Canon PowerShot SX20 IS
Nikon Coolpix P100
co poviete? naj s tychto ... su v tej cene .. mne sa lozdava ten prvy najviac, ma aj dobre recenzie ... teda Panasonic Lumix DMC-FZ38 {tu je aj TOP 1: http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/ ) ... ale ma len 18x optiku, nie je to malo ? alebo viac nevyuzijem pri klasickom foteni ? lebo napr. ten olympus a FujiFilm maju 30x optiku a to uz je rozdiel nie? 18 a 30 ...
chcem robit klasicke fotky, rodina, okolie, sem tam nejaky zapas futbalovy a tak. Samozrejme, aby to zvladalo aj slusne video natocit, ale to tie masiny asi zvladnu vsetky.
Som uplny amater, preto ziadam o pomoc. Dakujem.
a to si zober, ze ked si kupis zrkadlovku za 600 eur, ta ma tiez 3x zoom (28-84 cca), co sa uz len s tym da odfotit, neviem... vsak to je malo, nie? ber HS10, 30x zoom, super vec, mozes fotit susedke oci cez ulicu ked rano bude na okne! bomba!
no už len preto že som mal fuji s6500 a bol to najlepší kompakt aký sa vyrábal vtedy....teda to je môj názor. A okrem iných vecí ako to že vie full hd video,najkratší čas závierky je 1/4000 s oproti 1/2000 čo vie panasonic,v má dva príkazové voliče a teda viac vecí nastavíš bez návštevy menu, má výklopný displej, bude sa určite držať lepšie v ruke a má manuálne zoomovanie objektívom, to raz skúsiš a foťák bez toho už nebudeš chcieť a ešte viac vecí....ale väčšina ľudí by ti aj tak poradila panasonic alebo ten canon...
a ja mám už len ako plakať keď mám na tom trápnom eos-e pevnú 50ku? bez zoomu, všetko je rozmazané v pozadí...keby to aspoň dlhé bolo, by som vyzeral profi...ale takto..no neviem...://
..ak chceš kompakt tak canon s90 alebo g11...avšak ani jeden nespĺňa tvoje požiadavky, sorry ;)
a ja mám už len ako plakať keď mám na tom trápnom eos-e pevnú 50ku? bez zoomu, všetko je rozmazané v pozadí...keby to aspoň dlhé bolo, by som vyzeral profi...ale takto..no neviem...://
..ak chceš kompakt tak canon s90 alebo g11...avšak ani jeden nespĺňa tvoje požiadavky, sorry ;)
..že rozmazané pozadie....to čo prebohaživého s tým stváraš?
ja davam hlas FZ38, alebo ak si pockas, panasonic vydal teraz FZ100 resp FZ45, pridu na trh cca na jesen, ale budes si musiet priplatit. fujifilm ma z UZ odflaknute objektivy, softver panasonicu ma lepsiu eliminaciu optickych chyb.
mam v sufliku odlozeny panasonik TZ5 ktory asi coskoro predam, LX3 ktory pomerne casto teraz navlacujem so sebou a kebyze mam volit UZ tiez volim panasonik. v tejto triede fotakov nemaju konkurenciu (vlastne maju ale stoji za makovy prd, hoci uz pomaly sa dotahuje, napr ten novy maly canon SD4000, samsung EX1,...)
ale no....náhodou fuji nemá v UZ odfláknuté objektívy....nejdem hovoriť o sebe, ale napríklad aj Vorec má fuji a nezdá sa mi, že by to bolo také strašné ;-)
:) nedaj sa osalit, ze je to TOP1, je to tam iba na zvysenie predaja. nad tou 18x optikou ani nerozmyslaj, je to malo.. kedysi som si kupil Pan FZ-8 a to bolo iba 12x, hned som ho predal. ber aspon tych 30x, este by som skusil vygooglit, ci niekto neponuka viac. a nepocuvaj tychto neprajnikov, je to trosku zavist, ze budes mat naj optiku. vyhoda je napr., ze ked nazooooomujes dodaleka tych x-krat, nebudes v detailoch vidiet ziaden sum.
Urgy, dikes ... ale je 2x tazsi ... ma klasicke baterie, ano vidim, lepsie videjko ... ale cena o 100 Eur viac, to uz je rozdiel teda ... ale beriem tvoju odpoved
wayne: dik, ale priplatit si uz nechcem
:) nedaj sa osalit, ze je to TOP1, je to tam iba na zvysenie predaja. nad tou 18x optikou ani nerozmyslaj, je to malo.. kedysi som si kupil Pan FZ-8 a to bolo iba 12x, hned som ho predal. ber aspon tych 30x, este by som skusil vygooglit, ci niekto neponuka viac. a nepocuvaj tychto neprajnikov, je to trosku zavist, ze budes mat naj optiku. vyhoda je napr., ze ked nazooooomujes dodaleka tych x-krat, nebudes v detailoch vidiet ziaden sum.
tu nejde o ten TOP 1 na tej stranke, ale o recenzie na weboch, aj tu na webe ho hodnotili kladne, takze asi bude dobry a nie su to vymysli, ani marketingovy tah, ze je TOP 1
...netreba zabúdať na digitálny zoom ....ten ti odstráni aj detaily, aj šum:)....
pisal som, ze chcem fotit aj sport, futbalek ... citam recenziu na ten FujiFilm a on to tam priamo podporuje http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/fujifilm-kompakt-s-30x-zoomom/
ten FZ38 to bude zvladat ? neze budem stat vedla hriska a fotit futbalistov a nebude to ono, bude to rozmazane a podobne ...
pisal som, ze chcem fotit aj sport, futbalek ... citam recenziu na ten FujiFilm a on to tam priamo podporuje http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/fujifilm-kompakt-s-30x-zoomom/
ten FZ38 to bude zvladat ? neze budem stat vedla hriska a fotit futbalistov a nebude to ono, bude to rozmazane a podobne ...
na futbalek bude najlepší CANON EOS 1D MARK IV + CANON EF 400/2,8 L IS USM + CANON EF 600/4,0 L IS USM. Škoda že zoom je tam len 1 násobný a cena je tiež pomerne vysoká. Ešte k tomu pripočítaj poriadny statív, na tieto rúry odporúčam Foba statív a futbalek bude jedna báseň neboj nič ;-)))
...netreba zabúdať na digitálny zoom ....ten ti odstráni aj detaily, aj šum:)....
vidis, uplne som zabudol na digitalny zoom, to je v kombinacii s tou 18x optikou Panasonicu uz dost (aj na sport). len by som potom v menu fotaka vypol redukciu sumu, aby to nebolo uz moc :).
stihneš nástup, podávanie rúk, pozdravy, rozohrávku, akčnejšie veci už neveľmi, po prvé zvedavý by som bol ako ´rýchlo´ stihne to hovado zoomovať, po druhé nehovoriac o tom že budeš mať úúúplne všetko ostré, čo pri nižších ligách prináša neskutočne veľa bordelu do snímky, ďalej je tu pomalosť celého fotoaparátu, budeš musieť dopredu predostriť, mám pokračovať? to na futbal.
tvoje obavy sú veľmi reálne. no závisí od toho ako si náročný...
kompakt , cca 350 Eur
mam v sufliku odlozeny panasonik TZ5 ktory asi coskoro predam, LX3 ktory pomerne casto teraz navlacujem so sebou a kebyze mam volit UZ tiez volim panasonik. v tejto triede fotakov nemaju konkurenciu (vlastne maju ale stoji za makovy prd, hoci uz pomaly sa dotahuje, napr ten novy maly canon SD4000, samsung EX1,...)
wayne: dik, ale priplatit si uz nechcem
tvoje obavy sú veľmi reálne. no závisí od toho ako si náročný...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa