Ahojte, len zacinam a chcem nieco lepsie na fotenie amyslim, ze kompakt by mohol byt pre mna OK.
Panasonic Lumix DMC-FZ38
Fujifilm FinePix HS10
Olympus SP-800UZ
Canon PowerShot SX20 IS
Nikon Coolpix P100
co poviete? naj s tychto ... su v tej cene .. mne sa lozdava ten prvy najviac, ma aj dobre recenzie ... teda Panasonic Lumix DMC-FZ38 {tu je aj TOP 1: http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/ ) ... ale ma len 18x optiku, nie je to malo ? alebo viac nevyuzijem pri klasickom foteni ? lebo napr. ten olympus a FujiFilm maju 30x optiku a to uz je rozdiel nie? 18 a 30 ...
chcem robit klasicke fotky, rodina, okolie, sem tam nejaky zapas futbalovy a tak. Samozrejme, aby to zvladalo aj slusne video natocit, ale to tie masiny asi zvladnu vsetky.
Som uplny amater, preto ziadam o pomoc. Dakujem.
ach baumax... :) vsak kup co chces, aj tak budes po case hundrat ze ten fotak nie je dobry. ja som sa nechal zlakat zoomom a kupil som na sluzobky TZ5, ako som spominal... potom som vychytil akciu, kupil LX3, ktory ma len 2.5x zoom ale kvalitu skutocne ovela vyssiu... Ak vsak pre Teba je rozhodujuci zoom, chod do FZ38. vyborna recenzia je napriklad tu http://www.youtube.com/watch?v=OpxHpj4ww1A ...
ak by bol rozhodujuci zoom, siel by som do HS10 nie ? preco si napisal FX38 ?
kua, ja neviem chlapi ... chcem proste pekne fotky, aj dynamicke sceny a myslim,ze tie dynamicke veci zvladne lepsie ta HS10 lebo ma lepsiu optiku, ci som uplne vedla ? naozaj som amater ...
vykašli sa na zúúm...zapoj trochu logiky a zsravého rozumu...príklad - prečo je asi foťák s 30x zoomom rovnako drahý ako s 4x zoomom? niekde bude pes zakopaný...
nahodou... v Lucenci vo fotolabe je jedna co sa fakt vyzna :) som sa jej pytal rozne veci a overoval si vedomosti nadobudnute tu na portali, tak normalne mi fundovane, sofistikovane a nenapadne sa pokusajuc prebudit moj zaujem o kupu, odpovedala :D
hjaaaaaj ja nechápem tých ľudí. desiatky kolegov mu hovorí že nie nie nie, a on že berem hs10 (či čo) lebo predavačka povedala :)))))
autor a na čo si založil vlákno ked si už vedel čo chceš? :))))))
vykašli sa na zúúm...zapoj trochu logiky a zsravého rozumu...príklad - prečo je asi foťák s 30x zoomom rovnako drahý ako s 4x zoomom? niekde bude pes zakopaný...
trafil si to, ze lepsia optika je dolezita, posuduzuju sa vsak ine parametre ako kolko nasobny zoom ma objektiv. takze si vedla, ked si myslis, ze HS10 ma dobru optiku, lebo ma 30x. niektori ludia tu vtipkovali, ze cim viac zoom tym lepsie. pokial chces UZ, ja ti uz posledny krat a uprimne radim ten S200EXR, ktory je dokonca lacnejsi. zrkadlovka je podla mna na teba teraz moc... a never vsetkemu, co povie teta predavacka :)
nahodou... v Lucenci vo fotolabe je jedna co sa fakt vyzna :) som sa jej pytal rozne veci a overoval si vedomosti nadobudnute tu na portali, tak normalne mi fundovane, sofistikovane a nenapadne sa pokusajuc prebudit moj zaujem o kupu, odpovedala :D
ja som tam zastihol raz akéhosi pána a videl, že asi nie som bežný zákazník, tak sa moc neodvážil hrabať sa mi do výberu..len sa pýtal, že čo mám v ruksaku, kukal na to eLko trochu inak, i na statív a tak...ale pohoda, aj vo Zvolene tie babenky vedia dosť :o)
ten S200 nerobi kvalitne videa, urcite nie nie nie ...
vidim, ze ma odhovarate od HS10, takze nieco na tom asi bude ... pojdem teda do Fx38cky a nic by som nemal pokazit ...
Inak ja nevravim, ze ked predavacka nieco povedala, ze to je zvete pismo, ale evidentne sa vyznala do toho co vravela, je to predajna oproti tescu v KE, ktora tam bola uz za komunizmu, takze tam nepredava nejaka 15 rocna kocka s ucnovkou ...
ano, ocakaval by som, ze Panasonic na tom bude cosi lepsie... ale nebude to mat manualny zoom
ved toto sa mi na tom Fuji paci, ten manualny zoom .. len som zaskoceny tym, ze tu citam, ze asi to nie je lepsia volba ako ten fx38, tak teraz neviem ...
nejaka ocakavania su jedna vec, ale fakty su fakty ...
baumax, ja so svojím panasonicom chodím fotiť i na letecké dni. Ja osobne, ako fotograf začiatočno-jemne pokročilý, fotiaci pre seba a rodinu som s fotkami veľmo spokojný. Mám odfotené rýchlo letiace lietadlá, bez rozmazania. S tým zoomom - bolo tu nadhodené, že ťa od neho odhovárame, lebo by sme závideli. Myslím, že to bol misodk - ja osobne mám 21.4x zoom. Nezávidel by som viac. Je to nezmysel. Osobne ti prajem aj 1500mm zoom, len aby si potom nepotreboval podvozok Tatra na statív a dom do zálohy aby si si to celé mohol dovoliť. Krajšie obrázky sú, keď vidíš objekt a okolo neho sú ostatné veci, krajina atď. Dáva to tomu perspektívu. Je to lepšie ako sa ukájať nazómovaným krídlom lietadla, dobre že nie z kilometra, ale nevieš kde to bolo, ako to bolo atd atd... Ja som tak niekedy tiež robil, zoomoval do zblbnutia. Tie foto som potom postupne mazal, lebo to vlastne nebolo o ničom. Ešte raz. Fotky robí fotograf, technika pomáha. Mal som kamaráta v Prahe, ktorý nás fotieval zrkadlom, všetkých ultrazoomakov zhadzoval, nakoniec keď sa jeho fotky mali použiť, grafik nás radšej nafotil mojím Fz50 a bolo po paráde. Baumax, my, ultrazoomaci si musíme dávať pozor na pár vecí - pomalšie ostrenie oproti dslr. Ale ak vieš trošku predvídať - napr vidíš, že sa hráč rúti na brankára, vieš si dopredu uaostriť a počkať si na ten správny záber. Ja som sa to naučil, je to paráda. Moje prvé fotky z leteckého dňa boli hlavne samé mraky, lebo mi ´to už zmizlo´ :D Teraz sa mi moje foto páčia, fotoaparát stíha, lebo som sa s ním naučil fotiť.
Ja som pro Panasonic. :-) Nemá to takú súdkovitosť ako Fuji. Po slovensky - odfotené rovné čiarky by mali byť rovnejšie ako u Fuji.
:) s tym zavidenim to bol vtip. ak nemam klamat, tak v reali zavidim ludom co maju tieto objektivy:
ZD 35-100/2.0 = 2,86x
ZD 7-14 = 2.0x
ZD 50/2.0 = 1x
:)
chlapi, vdaka ... ale vykaslime sa uz o dej debate o zoome ... kaslat na 30x zoom, ale bavme sa o kvalite fotografie ... panasonix je na tom lepsie ? povedzme ked budem fotit oboma s 10x zoomom, kto mi dal lepsi vysledok ? a co fotenie, obtiaznost ... to manualne nastavenie zoomu na fujifilm neni plus voci panasonicu ? ... a este raz, ten sport, dynamika ... neni lepsi ten fujifilm na to ? opakujem, nepotrebujem zoomovat 30x, ale chcem mat co naj vysledok .. futbal budem fotit tak, ze budem par metrov od hracov, nie kilometer ...
V pohode, podobné vtipy beriem. :-) Mna tiez dslrkári vytáčajú tým že fotia na iso 1600 a ´ani o tom nevedia´. Teraz som bol na svadbe, musel som si už blýskať, lebo mi to chcelo hádzať časy okolo 1/10 - z ruky. Bol tam nejaký kanón, bez blýskania z ruky ´f poho´. No nezabiješ ho?
:-)
kompakt , cca 350 Eur
kua, ja neviem chlapi ... chcem proste pekne fotky, aj dynamicke sceny a myslim,ze tie dynamicke veci zvladne lepsie ta HS10 lebo ma lepsiu optiku, ci som uplne vedla ? naozaj som amater ...
autor a na čo si založil vlákno ked si už vedel čo chceš? :))))))
http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=4122&p=2
vidim, ze ma odhovarate od HS10, takze nieco na tom asi bude ... pojdem teda do Fx38cky a nic by som nemal pokazit ...
Inak ja nevravim, ze ked predavacka nieco povedala, ze to je zvete pismo, ale evidentne sa vyznala do toho co vravela, je to predajna oproti tescu v KE, ktora tam bola uz za komunizmu, takze tam nepredava nejaka 15 rocna kocka s ucnovkou ...
nejaka ocakavania su jedna vec, ale fakty su fakty ...
Ja som pro Panasonic. :-) Nemá to takú súdkovitosť ako Fuji. Po slovensky - odfotené rovné čiarky by mali byť rovnejšie ako u Fuji.
ZD 35-100/2.0 = 2,86x
ZD 7-14 = 2.0x
ZD 50/2.0 = 1x
:)
:-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky