Fórum » O TECHNIKE

kompakt , cca 350 Eur

baumax
baumax 2010-08-16 18:30:06+02
Ahojte, len zacinam a chcem nieco lepsie na fotenie amyslim, ze kompakt by mohol byt pre mna OK. Panasonic Lumix DMC-FZ38 Fujifilm FinePix HS10 Olympus SP-800UZ Canon PowerShot SX20 IS Nikon Coolpix P100 co poviete? naj s tychto ... su v tej cene .. mne sa lozdava ten prvy najviac, ma aj dobre recenzie ... teda Panasonic Lumix DMC-FZ38 {tu je aj TOP 1: http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/ ) ... ale ma len 18x optiku, nie je to malo ? alebo viac nevyuzijem pri klasickom foteni ? lebo napr. ten olympus a FujiFilm maju 30x optiku a to uz je rozdiel nie? 18 a 30 ... chcem robit klasicke fotky, rodina, okolie, sem tam nejaky zapas futbalovy a tak. Samozrejme, aby to zvladalo aj slusne video natocit, ale to tie masiny asi zvladnu vsetky. Som uplny amater, preto ziadam o pomoc. Dakujem.

beholder
2010-08-16 23:09:59+02
príspevok od: baumax
pisal som, ze chcem fotit aj sport, futbalek ... citam recenziu na ten FujiFilm a on to tam priamo podporuje http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/fujifilm-kompakt-s-30x-zoomom/
ten FZ38 to bude zvladat ? neze budem stat vedla hriska a fotit futbalistov a nebude to ono, bude to rozmazane a podobne ...
...kým ti UZ zaostrí na gól.....oponenti aj vyrovnajú...

...pokiaľ by to bolo ono, nerozmazané a podobne, nefotieval by sa futbal inou technikou....šport je jednou z najnáročnejších disciplín fotografie, vyžadujúcu adekvátnu techniku...

conan7
2010-08-16 23:13:04+02
príspevok od: Strhak
na futbalek bude najlepší CANON EOS 1D MARK IV + CANON EF 400/2,8 L IS USM + CANON EF 600/4,0 L IS USM. Škoda že zoom je tam len 1 násobný a cena je tiež pomerne vysoká. Ešte k tomu pripočítaj poriadny statív, na tieto rúry odporúčam Foba statív a futbalek bude jedna báseň neboj nič ;-)))
len som prečítal a zažil som orgazmus jak atiart :)))))) tú 600ku ti darujem.Pali statív nie. monopod.

Strhak
2010-08-16 23:17:08+02
príspevok od: conan7
len som prečítal a zažil som orgazmus jak atiart :)))))) tú 600ku ti darujem.Pali statív nie. monopod.
nie ja chcem statív aby som mohol v kľude popíjať kávu ;-)))
a ozaj ďakujem za tú 600ku to sklíčko ozaj pekné

conan7
2010-08-16 23:20:39+02
ty by si išiel na futbal piť kávu a baliť fanynky však? :))))

Strhak
2010-08-16 23:30:27+02
ty by si išiel na futbal piť kávu a baliť fanynky však? :))))
ako je to možné že za tak krátku dobu čo sme boli spolu si ma tak dobre spoznal. Jasné, kašlať na 600mm na druhom tele by som mal 85mm f/1,2 L a fotil kočky v pódiu :-DDD

conan7
2010-08-16 23:33:09+02
príspevok od: Strhak
ako je to možné že za tak krátku dobu čo sme boli spolu si ma tak dobre spoznal. Jasné, kašlať na 600mm na druhom tele by som mal 85mm f/1,2 L a fotil kočky v pódiu :-DDD
bože amatéri :))))))
Pali na akom pódiu? :D :D :D si bol niekedy na futbale? :)))))))))))

Strhak
2010-08-16 23:36:01+02
bože amatéri :))))))
Pali na akom pódiu? :D :D :D si bol niekedy na futbale? :)))))))))))
bol, ja to tak volám. Tribúna alebo sektor hostí/domácich sa mi ako výraz nepáči ;-)))

Vlad
2010-08-17 00:03:55+02
Ja osobne dávam ako plus a veľmi, veľmi dobrú vec zoomovanie kruhom na objektíve u Panasonicov. Sám jeden mám. Inak, nepozeraj na čo najdlhší zoom, je to ako by si kvalitu auta meral veľkosťou nádrže na palivo. Viac ako 10x, 12x v ruke neudržíš iba tak - obrázky budú rozmazané - iba vo veľmi jasných podmienkach to pôjde.

wayne
2010-08-17 07:53:17+02
príspevok od: Urgy
ale no....náhodou fuji nemá v UZ odfláknuté objektívy....nejdem hovoriť o sebe, ale napríklad aj Vorec má fuji a nezdá sa mi, že by to bolo také strašné ;-)
http://www.dkamera.de/testbericht/fujifilm-finepix-hs10/bildqualitaet.html zvol si napravo panasonic napr. FZ38. rozdiel je myslim badatelny. ano, vorec ma 6500 fujinu, ta bola jakz takz podarena, lenze je to 4 roky stary model. UZ od Fuji za posledne 2 roky padaju prave na kvalite objektivu... prakticku skusenost mam so spominanou S6500fd a S100fs. su to oba vyborne fotaky, evidentne vsak, panasonicy su v triede UZ o krok vpred. mozno aj o dva.

wayne
2010-08-17 07:55:58+02
z kompaktov/UZ sa na sport nehodi ani jeden, urcite co to odfotis, ale zaostrovanie je najma na vyzoomovanom objektive pomale na kazdom, ci je to fuji, panasonic, nikon, canon, cokolvek... samozrejme co to odfotis ale je dost mozne ze budes sklamany, pokial nebudes dopredu pripraveny na kompromisy v oblasti kvality....

baumax
2010-08-17 08:22:51+02
príspevok od: Vlad
Ja osobne dávam ako plus a veľmi, veľmi dobrú vec zoomovanie kruhom na objektíve u Panasonicov. Sám jeden mám. Inak, nepozeraj na čo najdlhší zoom, je to ako by si kvalitu auta meral veľkosťou nádrže na palivo. Viac ako 10x, 12x v ruke neudržíš iba tak - obrázky budú rozmazané - iba vo veľmi jasných podmienkach to pôjde.
jasne, jasne, ale u toho FX38 nie je zoomovanie kruhom, ale na tom FujiFilm je

tiez mi niekto pisal, ze je to zbytocne na take klasicke fotetie ten ´brutalny´ zoom 30x, ze to jedine so stativom, je to pravda ?

zatial som za ten FX38 .. myslim, ze pomer cena/vykon je u neho NAJ a naozaj mi bude postacovat

b.a.f.o.a.r.t.
2010-08-17 09:18:20+02
jedine ze by si bol terminator tak by si to mohol udrzat

misodk
2010-08-17 09:19:12+02
tak uz sa na to nemozem pozerat :). na zoom-e naozaj nezalezi, koniec rozsahu len tazko a malokedy pouzijes. FujiFilm S6500 je aj teraz omnoho lepsi stroj ako FZ-38 (akurat sa uz nevyraba).. manualny zoom a vecsi cip je na nezaplatenie. pokial chces kupit nieco lepsie, nasiel som, ze Fujifilm stale ponuka model podobny tej S6500 a teda je to: S200EXR. nekukal som testy, no zakladne udaje hovoria, ze bude lepsi ako zvysok UZ:
velkost cipu 1/1,6 (panasonic ma o dost mensi 1/2,3). + manualny zoom (objektiv)!!!, elektronicke zoomovanie je dobre na dve veci, pokial chces zachytit nejaku akciu, nemozes sa spoliehat na motorcek, ale tocit rukami ! ten Fuji, bude lepsie zvladat sum a aj vsetko ostatne. jedine, co mi nejak nesedi, je ze na sirokom konci zacina od 30,5, co je asi dosledok snahy o zachovanie velkosti skla kvoli vecsiemu cipu (30,5 vsak nie je tragedia). nasiel som ho v jednom slovenskom obchode za 365€ a skladom.

baumax
2010-08-17 09:46:03+02
jasne chapem ... ina znacka s porovnatelnymi parametrami ako ten FujFilm HS10 sa najde, ci ani nie ? alebo to uz je v nejakej inej cenovej hladine

misodk
2010-08-17 09:59:13+02
príspevok od: baumax
jasne chapem ... ina znacka s porovnatelnymi parametrami ako ten FujFilm HS10 sa najde, ci ani nie ? alebo to uz je v nejakej inej cenovej hladine
FujiFilm HS10 je to iste ako ten Panasonic, ma to cip 1/2,33 a uplne sialeny zoom, co bude hovorit o nie dobrej kvalite skla - objektivu. ak chces HS10, to uz radsej zober ten FZ-38.
ja som pisal o FujiFilm S200EXR, ten je lepsi vo vsetkom a neviem, ze by nieco podobne ponukal iny vyrobca.
HS10 nie !

Vlad
2010-08-17 10:11:52+02
V podstate áno. Poviem príklad z mojej praxe. Mám Panasonic FZ 50, starší model. Má 12x zoom. S tým sa fotiť ešte dá. Ak však znížim rozlíšenie obrázkov na 3 Mpx, optický - nie digitálny zoom sa mi zväčší na 21,4x. S tým už nefotím vôbec. Na to je statív úplná podmienka. Kedysi som tiež pozeral práve na zoom - zdalo sa mi to byť ako znak kvality - čím viac, tým lepšie - som si myslel. Dnes viem svoje. Zoom je dobrý tak do tých 10 x +/- niečo. Fuji má model 200exr ktorý fotí ´hdr´ fotky priamo, pri znížení megapixlov. Osobne by som na tvojom mieste zabehol do nejakej foto predajne, pýtal si ich položiť na sklo, ohmatať, pokukať, trošku vyjsť pred predajňu a urobiť pár záberov. Na rovinu - v podobnej cene sú i fotoaparáty podobné. Jasné - jeden má naviac to, druhý ono. Ak však pôjdeš do Fuji, si v pohode - Fuji robí optiku pre satelity - asi to vedia robiť. Panasonic detto. Statív by som ti ale odporúčal v každom prípade k hociakému fotoaparátu, ja osobne mám Velbon cx640 - treba zobrať taký, čo odnesie i väčší a ťažší fotoaparát, aby sa nekýval, ver mi, nezdá sa, ale všetko sa kýva. :-) HS 10 od Fuji - čítal som v nejakej recenzii - zaostáva v rýchlosti zaostrovania pri rýchlejších objektoch. Ale toto neviem posúdiť. V ruke som ho mal raz, asi na 5 minút. Neoslovil ma, lebo som zvyknutý na svoj Panasonic. S ním by som povedal asi nič nepokazíš.

baumax
2010-08-17 13:41:05+02
tak, bol som v meste, centrum KE .. a nikde nic, len v predajni Fuji som si ohmatal ten HS 10 a paci sa mi, vyzera dobre, mohutne, aj to vysuvanie rucne objektivu je super podla mna ... aj ten vyklapny displej ... no, panasonic som v ruke nemal, ale aj predavacka povedala, ze ten HS 10 je velmi dobra masinka a ze ho odporuca .. tak teraz neviem ... mne je jasne, ze ten 30 x zoom nevyuzijem normalne, ale mozno niekedy hej .. stativ je samozrejmost, ten urcite kupim ...

baumax
2010-08-17 14:16:24+02
inak spominali ste aj FujiFilm S200 ... ale ten robi uz video nizsej kategorie a ako som spominal, chcem aj pekne videa ... v tomto ma HS10 tiez navrh oproti FX38, aspon co pozeram na rozlisenie vide, dalsie plus ...

wayne
2010-08-17 14:50:28+02
ach baumax... :) vsak kup co chces, aj tak budes po case hundrat ze ten fotak nie je dobry. ja som sa nechal zlakat zoomom a kupil som na sluzobky TZ5, ako som spominal... potom som vychytil akciu, kupil LX3, ktory ma len 2.5x zoom ale kvalitu skutocne ovela vyssiu... Ak vsak pre Teba je rozhodujuci zoom, chod do FZ38. vyborna recenzia je napriklad tu http://www.youtube.com/watch?v=OpxHpj4ww1A ...

conan7
2010-08-17 14:52:46+02
predavačka bude tiež v obraze :)))))

Strana 3 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()