Fórum » O TECHNIKE

aky fotak kupit

lubezny27
lubezny27 2010-08-19 12:48:19+02
ahojte som tu novy tak sorry ak uz je niekde takato tema, chcem si kupit digitalnu zrkadlovku, no neviem aku?? ci z ruky alebo novu ide oto ze som obmedzeny sumou mozem dat max 450- mozno 500€, a neviem aku znacku, skusenosti nemam skoro ziadne doteraz som fotil len ako laik aparatom Canon PowerShot A590 no chcem fotit na trosku vyššej urovni a chcem sa tomu venovat trosku viac. Dakujem

haplo602
2010-08-19 15:14:03+02
príspevok od: Martin Brojo
čo hovoríš je ok a ja nemám nič proti setovým objektívom keď to niekomu stačí a tiež sa mi niektoré fotky nafotené seťákom páčia. tu ide o to, že on si chce nechať poradiť, dal limit 500,- € a chce fotiť všetko. tak sa mu snažím slušne vysvetliť, že buď pridá financií, alebo všetko asi fotiť nepôjde - výber je na ňom. určite si vieš predstaviť aká bude tá srnka ak ju bude fotiť z 500m na ohnisku 55mm, nehovoriac o tom, že 55mm je dosť málo aj pri iných žánroch fotografie - šport, portrét ...
500 na zaciatok. nie ako konecna investicia :-) ked ho to chyti tak dokupi dalsie, ked nie tak si povie ze az take drahe to zase nebolo a ze nespravil celkom zle :-)

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-19 15:15:56+02
príspevok od: haplo602
500 na zaciatok. nie ako konecna investicia :-) ked ho to chyti tak dokupi dalsie, ked nie tak si povie ze az take drahe to zase nebolo a ze nespravil celkom zle :-)
beriem, ale stále s tým to čokoľvek nenafotí :-)

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-19 15:18:44+02
príspevok od: lubezny27
myslim ze to bude trosku od veci ale AJ LAV JU, diki bracho total presne vystihnute--- cas ukaze
pre názornosť aký vplyv má ohnisko na výslednú fotografiu mrkni sem:
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/simulator-objektivov/
ľudské oko je cce 50mm

lubezny27
2010-08-19 15:19:05+02
čo hovoríš je ok a ja nemám nič proti setovým objektívom keď to niekomu stačí a tiež sa mi niektoré fotky nafotené seťákom páčia. tu ide o to, že on si chce nechať poradiť, dal limit 500,- € a chce fotiť všetko. tak sa mu snažím slušne vysvetliť, že buď pridá financií, alebo všetko asi fotiť nepôjde - výber je na ňom. určite si vieš predstaviť aká bude tá srnka ak ju bude fotiť z 500m na ohnisku 55mm, nehovoriac o tom, že 55mm je dosť málo aj pri iných žánroch fotografie - šport, portrét ...
stale ma nechapes najprv sa potrebujem naucit fotit, pouzivat nastavovanie clony a pod. doteraz som mal obycajny digital ktory som zapol nastavil na ´ auto´ a fotil som, chcem fotak so zakladnym objektivom a dost, nic ine, aby sme sa pochopili ked sa chces naucit soferovat nekupis si Audi A8

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-19 15:23:38+02
nekúpim, kúpim si dajme tomu škodu fábiu, ale nevyberiem sa s ňou na preteky, alebo si ju nekúpim na rozvoz tovaru - na to všetko treba iné auto. a tak isto je to aj s fotoaparátom a objektívmy. na všetko potrebuješ niečo iné. ak sa chceš učiť fotiť a stačí ti setový objektív je to ok, ale proste nenafotíš ním čokoľvek - na to sa treba pripraviť. taktisto ako s tou fábiou asi ťažko prevezieš okná na dom.

lubezny27
2010-08-19 15:25:30+02
uz to konecne pochopte nechcem robit profi fotky, chcem sa naucit pouzivat digitalnu zrkadlovku, nechcem stativy, filtre, blesky.... chcem fotak

Granko
2010-08-19 15:29:55+02
príspevok od: potter
Granko bude rad, tato tema tu davno nebola ...
niekto má ma už prekuknutého ;o)

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-19 15:30:03+02
uz to konecne pochopte nechcem robit profi fotky, chcem sa naucit pouzivat digitalnu zrkadlovku, nechcem stativy, filtre, blesky.... chcem fotak
ok, tak znova. čo chceš poradiť? akú zrkadlovku kúpiť? a chceš k tomu poradiť aj objektív?

wayne
2010-08-19 15:36:06+02
nekúpim, kúpim si dajme tomu škodu fábiu, ale nevyberiem sa s ňou na preteky, alebo si ju nekúpim na rozvoz tovaru - na to všetko treba iné auto. a tak isto je to aj s fotoaparátom a objektívmy. na všetko potrebuješ niečo iné. ak sa chceš učiť fotiť a stačí ti setový objektív je to ok, ale proste nenafotíš ním čokoľvek - na to sa treba pripraviť. taktisto ako s tou fábiou asi ťažko prevezieš okná na dom.
D3100+18-55 599€ podla novinky zverejnenej dnes. nemas o com, vyborny pomer cena/funkcie. ver, ci never, dosetri (cca 50eur/mesiac by si dat mohol), a uvidis ze lutovat nebudes.

lubezny27
2010-08-19 15:38:02+02
ok, tak znova. čo chceš poradiť? akú zrkadlovku kúpiť? a chceš k tomu poradiť aj objektív?
chcem zrkadlovku so setovym objektivom, lebo telo a k tomu objektiv asi bude trosku drahsie, co som pokukal po nete tak mi padol do oka Nikon D5000, nepotrebujem nejaky specialny objektiv najprv sa potrebujem naucit ovladat samotny fotak

Granko
2010-08-19 15:39:34+02
vitaj na eFoto :o)
1. prečítaj si toto:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/nova-tema-vo-fore/
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/ako-spravne-polozit-otazku/
2. za tie peniaze dostaneš jedine to, čo písal hore Cako (ten ujo s R-kom pri nicku)
http://shop.ephoto.sk/nikon-d3000-af-s-18-55-mm-f-3-5-5-6g-dx-vr-junior-superkit.html
to ti na začiatok postačí, sám uvidíš, čo budeš potrebovať, čo ti chýba a tak...k tomu kitu si dokúp statív - napr. niečo takéto:
http://shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/vanguard-alta-233ap.html
a budeš sa môcť učiť do od nevidím do nepočujem :o)

lubezny27
2010-08-19 15:40:26+02
príspevok od: wayne
D3100+18-55 599€ podla novinky zverejnenej dnes. nemas o com, vyborny pomer cena/funkcie. ver, ci never, dosetri (cca 50eur/mesiac by si dat mohol), a uvidis ze lutovat nebudes.
Nikon D5000 + 18-55 DX VR mam za 511,82€ neviem, ktory je lepsi ci D3100 alebo D5000

lubezny27
2010-08-19 15:42:42+02
podla recenzie Nikon D3000 nie je bohvieco

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2010-08-19 15:44:21+02
chcem zrkadlovku so setovym objektivom, lebo telo a k tomu objektiv asi bude trosku drahsie, co som pokukal po nete tak mi padol do oka Nikon D5000, nepotrebujem nejaky specialny objektiv najprv sa potrebujem naucit ovladat samotny fotak
ok, v tom prípade nerieš ktorý foťák chceš. radšej choď do obchodu s fototechnikou a skús ako ti do ruky sadne ten ktorý foťák a ako sa ti ovláda a podľa toho a ceny si vyber. určite nespravíš chybu pri canone a nikone.

Granko
2010-08-19 15:44:36+02
len s D5000-kou sa do 500éčiek nezmestíš :o)
+ musíš foťák do niečoho dať - potrebuješ brašňu...
+ ak nechceš mať formazané fotky napr. pri krajinke - potrebuješ statív...
+ nejaký filter na objektív - buď aj UV, ale skôr polarizák...ešte síce nevieš, čo to je, ale prídeš na to...
a to sú všetko bubáky navyše :o) vyššou radou nič nepokazíš, práve naopak, ale stúpa aj cena...
resp. pokiaľ vieš počkať mesiac-dva, tak ten foťák, čo píše wayne - D3100+setový objektív...síce nikto poriadne nevie, aký bude v skutočnosti, no mal by byť aspoň podľa papierov a parametrov lepší ako súčasná D3000-ka...

wayne
2010-08-19 15:45:49+02
podla recenzie Nikon D3000 nie je bohvieco
D3100, http://www.ephoto.sk/foto-technika/novinky/nikon-predstavuje-d3100-a-styri-nove-objektivy/ je tu o nom novinka z dnesneho dna. Sice mesiac mozno si pockas nez pride, ale urcite sa oplati pockat...

lubezny27
2010-08-19 15:56:35+02
príspevok od: Granko
len s D5000-kou sa do 500éčiek nezmestíš :o)
+ musíš foťák do niečoho dať - potrebuješ brašňu...
+ ak nechceš mať formazané fotky napr. pri krajinke - potrebuješ statív...
+ nejaký filter na objektív - buď aj UV, ale skôr polarizák...ešte síce nevieš, čo to je, ale prídeš na to...
a to sú všetko bubáky navyše :o) vyššou radou nič nepokazíš, práve naopak, ale stúpa aj cena...
resp. pokiaľ vieš počkať mesiac-dva, tak ten foťák, čo píše wayne - D3100+setový objektív...síce nikto poriadne nevie, aký bude v skutočnosti, no mal by byť aspoň podľa papierov a parametrov lepší ako súčasná D3000-ka...
predstav si ze viem co to je filter, nechceeeeeeeeeem stativ, brasnu mam, a D3100 bude za 599€ a D5000 viem za 511€

Granko
2010-08-19 16:46:38+02
predstav si ze viem co to je filter, nechceeeeeeeeeem stativ, brasnu mam, a D3100 bude za 599€ a D5000 viem za 511€
ok, tak kúp D5000 za 511 a máš vystaráno...
len to nechcenie statívu mi je divné...je to typické pre kompaktistov či amatérov, normálny fotograf nosí statív, aby eliminoval chvenie fotoaparátu na minimum...len sa potom nesťažuj, že máš neostré fotky...ale ty vieš...

lubezny27
2010-08-19 16:51:01+02
bozeee ludia nebudem kupovat stativy objektivy a filtre a neviem co vsetko ked nemam fotak, najprv potrebujem fotak a vsetci mi tu pisete o vsetkom len nie o fotakoch, ked budem mat fotak a naucim sa snim robit potom si kupim filtre stativ, blesk a vsetko co treba uz to konecne pochopte a ano som amater

Granko
2010-08-19 16:59:37+02
bozeee ludia nebudem kupovat stativy objektivy a filtre a neviem co vsetko ked nemam fotak, najprv potrebujem fotak a vsetci mi tu pisete o vsetkom len nie o fotakoch, ked budem mat fotak a naucim sa snim robit potom si kupim filtre stativ, blesk a vsetko co treba uz to konecne pochopte a ano som amater
pripadám si, ako keby som písal s hotentótom...bez urážky...
pochop, že na fotenie nestačí len foťák...lebo práca s foťákom nie je len o stláčaní gombíkov a naštudovaní manuálu...je to o fotke..a dobrá fotka je ostrá fotka...a nezašumená...a tú bez statívu neurobíš zvlášť, keď budeš fotiť aj podvečer...leto sa končí, ide jeseň, zima, svetla bude čoraz menej...a časy, ktoré ti bude dávať foťák nemusiš udržať z ruky tak, aby boli ostré..na to slúži statív...fotku urobíš aj bez blesku, ja ho tiež nemám...ale statív je priam nevyhnutnosť na to, čo chceš fotiť...chápeš už? nikto ti nenúka akési príslušenstvo, čo netreba...
ale keď už ho tak veľmi odmietaš, tak ho nekúp..však mne to môže byť jedno, i keď sa ti snažím poradiť dobre a asi nadarmo, čím mrhám svojim časom nadarmo...
len keď už máš tých 511€ za telo s objektívom, radšej zober objektív 18-105, vydrží ti omnoho dlhšie...a máš tam len 100e rozdiel...ale ak si ani tak nedáš povedať, tak všetci ľudia, čo sa ti tu snažili niečo napísať a poradiť, písali zbytočne, lebo si bol rozhodnutý skôr, ako si založil tú top tému a je defakto zbytočná...

Strana 2 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()