ahojte som tu novy tak sorry ak uz je niekde takato tema, chcem si kupit digitalnu zrkadlovku, no neviem aku?? ci z ruky alebo novu ide oto ze som obmedzeny sumou mozem dat max 450- mozno 500€, a neviem aku znacku, skusenosti nemam skoro ziadne doteraz som fotil len ako laik aparatom Canon PowerShot A590 no chcem fotit na trosku vyššej urovni a chcem sa tomu venovat trosku viac. Dakujem
Ahojte.Prosím o radu aké objektívy si mám kúpiť ku Canon EOS 7D.Zatiaľ som fotila kompaktom,teraz si idem kupovať moju prvú zrkadlovku.No mám s nej strach,ale chcem robiť kvalitné fotografie.Fotím kone,to znamená rýchly pohyb ale aj ich pozovanie,akciu,jazdecký šport,prírodu.Keďže za telo dám pomerne slušnú čiastku rada by som bola za objektívy rozumnej ceny.Budem vďačná za každú radu.
Ahojte.Prosím o radu aké objektívy si mám kúpiť ku Canon EOS 7D.Zatiaľ som fotila kompaktom,teraz si idem kupovať moju prvú zrkadlovku.No mám s nej strach,ale chcem robiť kvalitné fotografie.Fotím kone,to znamená rýchly pohyb ale aj ich pozovanie,akciu,jazdecký šport,prírodu.Keďže za telo dám pomerne slušnú čiastku rada by som bola za objektívy rozumnej ceny.Budem vďačná za každú radu.
otázka č.1: kupuješ len samotné telo alebo v nejakom sete? ak v sete, akom?
otázka č.2: fotíš kone len vonku alebo i vo vnútri v hale?
otázka č.3 (asi najdôležitejšia): definuj pojem ´rozumná cena´ - koľko to je?
pozri sa to vsetko co si vymenoval dokaze odfotit aj fotakom na mobile, takze dokae odfotit cokolvek a cohokolvek co ho len napadne.. uz ako to bude vyzerat je ina vec, ale stale je rec o fotografovani. Pan chce asi zdvihut latku trochu vysie, a prejst od fotaku z mobilu k digitalnej zrkadlovke.. a to ze chce fotit cokolvek mu na uplny zaciatok staci nejaky amaterska digitalna zrkadlovka do 500 eur aj so zakladnym objektivom, je to tak primitivne..
Tak prečo mu neporadis aby ostal rovno pri mobile? Však ním nafoti to iste, nemusí investovať kopec peňazí, nemusí nosiť so sebou ťažkú výbavu a ešte vďaka akciám mobilných operátorov ho môže každé dva roky lacno vymeniť za nový model. Však ako to bude vyzerať je iná vec. Tá primitivnost ostane bez komentára. ;-)
Tak prečo mu neporadis aby ostal rovno pri mobile? Však ním nafoti to iste, nemusí investovať kopec peňazí, nemusí nosiť so sebou ťažkú výbavu a ešte vďaka akciám mobilných operátorov ho môže každé dva roky lacno vymeniť za nový model. Však ako to bude vyzerať je iná vec. Tá primitivnost ostane bez komentára. ;-)
ty si ale tvrdohlavy.. citas iba to co chces citat :) a urcite som nemala na mysli primitivnost cloveka ale primitivnost/jednoduchost myslienky..
ty si ale tvrdohlavy.. citas iba to co chces citat :) a urcite som nemala na mysli primitivnost cloveka ale primitivnost/jednoduchost myslienky..
tvrdohlavy? možno, ale skôr je to tak, že si ma nepresvedčila. ja sa nechám presvedčiť a uznám že to nie je tak ako som písel. ale musíš ma presvedčiť niečím, ak máš čím. :-) ja čítam všetko čo si napísala, ale nie som si istý, či si si ty prečítala, všetko čo som napísal ja.
tým primitovnosťou/jednoduchosťou sa zaoberať nemienim.
@lubezny: kup si zrkadlovku v DZ kite. pri tomto rozpocte a zamerani je uplne jedno aku znacku.
nedavno som si v obchode pozrel skoro vsetky tieto najlacnejsie tela okrem pentaxu kx. co sa tyka spracovania, 1000d je hroza, takisto nikon 3000; 5000 bola uz celkom fajn. olympus sa mi zdal co sa tyka prevedenia top. ale tam su ine zadrhely.
a este jednu radu: o mesiac je photokina, budu predstavene nove modely. je viac nez pravdepodobne, ze ceny starych pojdu dolu, takisto sa aj zaplnia bazare. takze radsej pockaj. a co sa tyka prislusenstva, na to sa vykasli, uvidis casom co budes potrebovat. mne napr. ten stativ vobec netreba.
och, uz ked si taky genius, tak by si to mohol pochopit aj sam.
ale dobre, poviem ti to aj ja, hadam uz pochopis: chlapec sa pytal, ake zrkadlo si tu kupit na naucenie sa zakladnych veci ako napr. ovladanie, suvis cas,clona, ISO a tak podobne a tvoje rady boli o tom aby si najprv kupil stativ lebo bez toho na beton nic ostre neodfoti, ked ti povedal (a nielen tebe, tak to neber uplne osobne), ze bez fotaku mu je stativ na 2 veci tak si len stale mlel to svoje o stativoch, filtroch, bleskoch a podobnych srandach.
takze o com boli tvoje rady?!
čítal si to celé? skrátim to trochu celé z mojej strany. bola položená otázka čo chce fotiť (haplo602 - 19.08.2010 - 13:26) . odpoveď: čokoľvek (lubezny27 - 19.08.2010 - 13:37). moja reakcie: na čokoľvek 500,- € asi stačiť nebude (martin.b - 19.08.2010 - 14:14 ). reakcia: prečo si to myslím (lubezny27 - 19.08.2010 - 14:28 ). moja odpoveď: 18-200 s tým že mu to do finančného limitu nevojde a buď si bude musieť priplatiť a niečo dokúpiť, alebo bude musieť upustiť od fotografovania niektorých žánrov. (martin.b - 19.08.2010 - 14:35) ale nikde som nenapísal, že musí niečo dokupovať. dal som mu nejaké informácie a nemyslím si, že by to boli mylné, alebo zavádzajúce informácie, ale rozhodnutie sa či si priplatí, alebo obetuje niektoré žánre som nechal na neho. potom sa dostala reč ďalej. tak a teraz keď už zo mňa robíš génia tak mi vysvetli ktorá moja rada bola zlá a prečo?
hej ja si uvedomujem ze neviem dobre argumentovat, nielen pri tebe :) he he ze zeloovoc :D no myslim ze zeloovoc to vysvetlil jasnejsie :P
ale inak si myslim ze snaha pomoct tu bola aj z druhej strany.. a uz dost, takato diskusia tu je na dve veci
keby si cital aj to, kde som nereagoval na tvoje komentare ale na povodnu otazku, tak by si si vsimol, ze tam bolo nieco k veci. ale na druhej strane, sa ti musim ospravedlnit, vyzral si si to aj za ostatnych, na ktorych uz nemam nervy.
toz by sa mi pacilo, keby sa pisalo k veci.
tie komenty som čítal, veronike som písal k tvojim reakciam na mňa a ktomu vysvetliť mi to, nie k reakciám na pôvodnú otázku - možno som sa v tomto dobre nevyjadril, to si viem priznať. čo sa týka iných vecí prepáč, ale stále si mi nevysvetlil ktoré moje rady a prečo boli na ... ak sa ti to nechce mi vysvetlovať ok, ale potom načo boli dobré tvoje reakcie? a začínanie diskusie o tom? ja osobne mám snahu buď niečo vysvetliť, že niečo je nesprávne, alebo ak sa mi to nechce, tak nezačínam s diskusiou. Prísť a povedať že niekoho rady sú na dve veci a potom nepovedať prečo, je divné nemyslíš?
a ty si nejaky profi fotograf ? rada by som videla tvoje prace :) ak by to nebol problem popripade sa nieco priucila :)
neviem ako dlho si na tomto portáli, ale keď si klikneš na môj nick tak sa ti ukáže niečo z mojej práce. niečo priučila? neviem, či to myslíš teraz ironicky, ale nie som si istý či ja som ten pravý od koho sa niečo priúčať - ale som ochotný sa podeliť o vedomosti.
neviem ako dlho si na tomto portáli, ale keď si klikneš na môj nick tak sa ti ukáže niečo z mojej práce. niečo priučila? neviem, či to myslíš teraz ironicky, ale nie som si istý či ja som ten pravý od koho sa niečo priúčať - ale som ochotný sa podeliť o vedomosti.
pozerala som si niektore tvoje prace, ale zvyknu tu mat ludia aj vlasne stranky..
strasne mi tu vadi to nacitavanie obrazkov, akurat pozeram aku vlastnis zrkadlovku :P a urcite som to nemyslela ironicky, ja planujem vlastnit v skorej buducnosti moju prvu zrkadlovku, takze informacie sa mi sem tam zidu :) akurat sa zoznamujem na nete s roznymi zrkadlovkami od canonu, a zaradujem si to podla toho ktora by bola pre mna najvyhodnejsia :) a boh ma chran ak sa neskor dostanem ku objektivom :D :D to je zatial pre mna spanielska dedina, ale ucim sa celkom rychlo
vlastná stránka? nie je dôležitá, to isté nájdeš tu. :-) ak chceš o niečo podiskutovať stačí napísať, ale asi lepšie súkromnú správu ako tu zahlcovať vlákno mimo tému.
tie komenty som čítal, veronike som písal k tvojim reakciam na mňa a ktomu vysvetliť mi to, nie k reakciám na pôvodnú otázku - možno som sa v tomto dobre nevyjadril, to si viem priznať. čo sa týka iných vecí prepáč, ale stále si mi nevysvetlil ktoré moje rady a prečo boli na ... ak sa ti to nechce mi vysvetlovať ok, ale potom načo boli dobré tvoje reakcie? a začínanie diskusie o tom? ja osobne mám snahu buď niečo vysvetliť, že niečo je nesprávne, alebo ak sa mi to nechce, tak nezačínam s diskusiou. Prísť a povedať že niekoho rady sú na dve veci a potom nepovedať prečo, je divné nemyslíš?
naco boli dobre moje reakcie? asi na nic.)
vsetci tu dobre vieme, ze pri rozpocte 500 eur je uplne jedno co si kto kupi. bude s tym fotit v ramci tych obmedzenych moznosti uplne vsetko co sa mu bude pacit. vysledok je druha vec. je podla mna zbytocne mu kazit iluzie tym, ze mu na kazdy zaner povies aky objektiv potrebuje. pretoze nepotrebuje. zacne s minimom a casom to rozsiri a medzitym bude musiet byt kreativny. ja som sa ucil na fujine s6500 a musela stacit, pretoze nic ine som nemal. ale uz sme uplne OT.
aky fotak kupit
otázka č.2: fotíš kone len vonku alebo i vo vnútri v hale?
otázka č.3 (asi najdôležitejšia): definuj pojem ´rozumná cena´ - koľko to je?
tým primitovnosťou/jednoduchosťou sa zaoberať nemienim.
nedavno som si v obchode pozrel skoro vsetky tieto najlacnejsie tela okrem pentaxu kx. co sa tyka spracovania, 1000d je hroza, takisto nikon 3000; 5000 bola uz celkom fajn. olympus sa mi zdal co sa tyka prevedenia top. ale tam su ine zadrhely.
a este jednu radu: o mesiac je photokina, budu predstavene nove modely. je viac nez pravdepodobne, ze ceny starych pojdu dolu, takisto sa aj zaplnia bazare. takze radsej pockaj. a co sa tyka prislusenstva, na to sa vykasli, uvidis casom co budes potrebovat. mne napr. ten stativ vobec netreba.
ale dobre, poviem ti to aj ja, hadam uz pochopis: chlapec sa pytal, ake zrkadlo si tu kupit na naucenie sa zakladnych veci ako napr. ovladanie, suvis cas,clona, ISO a tak podobne a tvoje rady boli o tom aby si najprv kupil stativ lebo bez toho na beton nic ostre neodfoti, ked ti povedal (a nielen tebe, tak to neber uplne osobne), ze bez fotaku mu je stativ na 2 veci tak si len stale mlel to svoje o stativoch, filtroch, bleskoch a podobnych srandach.
takze o com boli tvoje rady?!
ale inak si myslim ze snaha pomoct tu bola aj z druhej strany.. a uz dost, takato diskusia tu je na dve veci
čo sa týka užívateľa zelovoc neviem, zatiaľ som od neho čítal len nejaké invektívy, ale v podstate nič viac.
toz by sa mi pacilo, keby sa pisalo k veci.
strasne mi tu vadi to nacitavanie obrazkov, akurat pozeram aku vlastnis zrkadlovku :P a urcite som to nemyslela ironicky, ja planujem vlastnit v skorej buducnosti moju prvu zrkadlovku, takze informacie sa mi sem tam zidu :) akurat sa zoznamujem na nete s roznymi zrkadlovkami od canonu, a zaradujem si to podla toho ktora by bola pre mna najvyhodnejsia :) a boh ma chran ak sa neskor dostanem ku objektivom :D :D to je zatial pre mna spanielska dedina, ale ucim sa celkom rychlo
vsetci tu dobre vieme, ze pri rozpocte 500 eur je uplne jedno co si kto kupi. bude s tym fotit v ramci tych obmedzenych moznosti uplne vsetko co sa mu bude pacit. vysledok je druha vec. je podla mna zbytocne mu kazit iluzie tym, ze mu na kazdy zaner povies aky objektiv potrebuje. pretoze nepotrebuje. zacne s minimom a casom to rozsiri a medzitym bude musiet byt kreativny. ja som sa ucil na fujine s6500 a musela stacit, pretoze nic ine som nemal. ale uz sme uplne OT.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa